עוגת פיסטוק בחושה עם קציפת מסקרפונה
עוגת פיסטוק סופר חגיגית ומרשימה שלא תאמינו כמה קל להכין אותה: מערבבים הכל בקערה אחת, אופים, וכל מה שנשאר זה לקשט בקצפת ופירות
עוגת פיסטוק סופר חגיגית ומרשימה שלא תאמינו כמה קל להכין אותה: מערבבים הכל בקערה אחת, אופים, וכל מה שנשאר זה לקשט בקצפת ופירות
- אלון שבו
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5136.3 קק״ל 5136.3 קק״לפחמימות 415.4 גרם 415.4 גרםשומן 373.0 גרם 373.0 גרםנתרן 633.0 מ״ג 633.0 מ״גחלבון 77.6 גרם 77.6 גרםסיבים תזונתיים 6.5 גרם 6.5 גרםשומן רווי 206.7 גרם 206.7 גרםכולסטרול 1569.0 מ״ג 1569.0 מ״גסידן 398.5 מ״ג 398.5 מ״גברזל 3.8 מ״ג 3.8 מ״גאשלגן 609.7 מ״ג 609.7 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 2.9 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות5136
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5136.3 קק״ל 5136.3 קק״לפחמימות 415.4 גרם 415.4 גרםשומן 373.0 גרם 373.0 גרםנתרן 633.0 מ״ג 633.0 מ״גחלבון 77.6 גרם 77.6 גרםסיבים תזונתיים 6.5 גרם 6.5 גרםשומן רווי 206.7 גרם 206.7 גרםכולסטרול 1569.0 מ״ג 1569.0 מ״גסידן 398.5 מ״ג 398.5 מ״גברזל 3.8 מ״ג 3.8 מ״גאשלגן 609.7 מ״ג 609.7 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 2.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 5136 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
75 גרם סוכר לבן
-
60 גרם סוכר חום
-
15 גרם דבש
-
180 גרם חמאה רכה
-
1 כפית תמצית ונילאו חצי מקל וניל או 10 גרם מחית וניל
-
90 גרם מחית פיסטוק לא ממותקת
-
15 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
3 ביצים L
-
150 גרם קמח כוסמין
קציפת מסקרפונה
-
200 גרם גבינת מסקרפונה
-
200 גרם שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
40 גרם אבקת סוכר
-
1 כפית תמצית ונילאו חצי מקל וניל או 10 גרם מחית וניל
הגשה
-
20 גרם פיסטוקים קלוייםקצוצים דק
אופן הכנה
- מכינים את עוגת הפיסטוק: מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את דפנות התבנית בחמאה קרה או בתרסיס שמן.
- בקערה מערבבים את הסוכרים, הדבש, החמאה, הוניל, מחית הפיסטוק והשמנת המתוקה לתערובת אחידה.
- מוסיפים ביצים ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שהקמח מתאחד עם התערובת.
- מעבירים לתבנית ואופים במשך 25-35 דקות ועד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. (מומלץ לא לאפות את העוגה יתר על המידה). מצננים בטמפרטורת החדר.
- מכינים קציפת מסקרפונה: במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את כל החומרים עד ליצירת קציפה יציבה.
- מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן בקוטר 12 ס״מ.
- מרכיבים את העוגה: מחלצים את עוגת הפיסטוק, מזלפים עליה קציפת מסקרפונה.
- מפזרים פיסטוק קצוץ ופירות טריים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את עוגת הפיסטוק: מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את דפנות התבנית בחמאה קרה או בתרסיס שמן.
- בקערה מערבבים את הסוכרים, הדבש, החמאה, הוניל, מחית הפיסטוק והשמנת המתוקה לתערובת אחידה.
- מוסיפים ביצים ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שהקמח מתאחד עם התערובת.
- מעבירים לתבנית ואופים במשך 25-35 דקות ועד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. (מומלץ לא לאפות את העוגה יתר על המידה). מצננים בטמפרטורת החדר.
- מכינים קציפת מסקרפונה: במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את כל החומרים עד ליצירת קציפה יציבה.
- מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן בקוטר 12 ס״מ.
- מרכיבים את העוגה: מחלצים את עוגת הפיסטוק, מזלפים עליה קציפת מסקרפונה.
- מפזרים פיסטוק קצוץ ופירות טריים ומגישים.
לעוד מתכונים מושלמים של אלון שבו:
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (26)
האם אפשר להחליף חצי מהקמח בקמח שקדים
היי, כן
היי אשמח לדעת לא ראיתי שיש אבקת אפייה זה בסדר?
אין אבקת אפייה במתכון.