-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 411.1 קק״ל 4932.8 קק״לפחמימות 64.2 גרם 770.2 גרםשומן 15.2 גרם 182.6 גרםנתרן 118.9 מ״ג 1426.3 מ״גחלבון 8.5 גרם 101.9 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 26.5 גרםשומן רווי 6.3 גרם 75.4 גרםכולסטרול 59.4 מ״ג 712.2 מ״גסידן 88.5 מ״ג 1061.9 מ״גברזל 1.5 מ״ג 17.8 מ״גאשלגן 171.4 מ״ג 2056.8 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 10.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-55 דק׳
-
קלוריות411
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 411.1 קק״ל 4932.8 קק״לפחמימות 64.2 גרם 770.2 גרםשומן 15.2 גרם 182.6 גרםנתרן 118.9 מ״ג 1426.3 מ״גחלבון 8.5 גרם 101.9 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 26.5 גרםשומן רווי 6.3 גרם 75.4 גרםכולסטרול 59.4 מ״ג 712.2 מ״גסידן 88.5 מ״ג 1061.9 מ״גברזל 1.5 מ״ג 17.8 מ״גאשלגן 171.4 מ״ג 2056.8 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 10.1 מ״גסגור
תראו כמה קל להכין את עוגת השמרים הזו! מכינים את הבצק, מתפיחים במכשיר הנינג’ה וגם אופים בתוכו! קבלו מתכון לעוגת שמרים נוטלה נימוחה מושלמת: רכה, מתוקה ועשירה בטעמים. אפשר להכין אותה בצורה עגולה או כצמת בורג או עוגת שושנים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-55 דק׳ | קלוריות 411 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים כדקה. מוסיפים את הביצה והחלב וממשיכים ללוש כ-2 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את החמאה ולשים את הבצק כ-5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-4 דקות לבצק אחיד שמתנתק מדפנות המיקסר.
- מתפיחים התפחה ראשונה: מעבירים את הבצק לסיר הבישול של הסמארט ליד המשומן בתרסיס השמן. סוגרים את מכסה יחידת הבישול. מזיזים את הסליידר למצב “טיגון באוויר/בישול”, בוחרים באפשרות “התפחה” ומכוונים ל-35 מעלות ל-30 דקות.
- מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים לשני חלקים. מרדדים כל חלק למלבן, מורחים בעזרת מרית בחצי מכמות הנוטלה ומגלגלים לרולדה ארוכה. מעבירים את שתי הרולדות למקפיא ל-20 דקות.
- מוציאים את הרולדות מהמקפיא ופורסים אותן לאורך בעזרת סכין חדה.
- קולעים את 4 הרצועות שהתקבלו בשיטת שתי וערב ומקפלים את הקצוות ליצירת מאפה עגול. מעבירים לתבנית גדולה משומנת, מעבירים את התבנית לרשת דו כיוונית בעמדה הנמוכה ומכניסים את העוגה לסיר הבישול להתפחה שנייה.
- מתפיחים התפחה שנייה: סוגרים את מכסה יחידת הבישול, מזיזים את הסליידר למצב “טיגון באוויר/בישול, בוחרים באפשרות “התפחה” ומכוונים ל-35 מעלות ל-30 דקות.
- אופים את העוגה: מברישים את העוגה בביצה טרופה. מוזגים לסיר הבישול 700 מ”ל מים, סוגרים את מכסה יחידת הבישול, מזיזים את הסליידר לעמדה האמצעית “בישול בשילוב אדים” ובוחרים בפונקציית “אפייה+אידוי”. מכוונים ל-160 מעלות ול-35 דקות. לוחצים על “התחלה” להתחלת האפייה.
- מכינים את הסירופ: מרתיחים בסיר קטן את המים והסוכר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות להסמכה.
- מוציאים את העוגה מהמכשיר, מברישים בסירופ הסוכר, מצננים מעט ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים כדקה. מוסיפים את הביצה והחלב וממשיכים ללוש כ-2 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את החמאה ולשים את הבצק כ-5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-4 דקות לבצק אחיד שמתנתק מדפנות המיקסר.
- מתפיחים התפחה ראשונה: מעבירים את הבצק לסיר הבישול של הסמארט ליד המשומן בתרסיס השמן. סוגרים את מכסה יחידת הבישול. מזיזים את הסליידר למצב “טיגון באוויר/בישול”, בוחרים באפשרות “התפחה” ומכוונים ל-35 מעלות ל-30 דקות.
- מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים לשני חלקים. מרדדים כל חלק למלבן, מורחים בעזרת מרית בחצי מכמות הנוטלה ומגלגלים לרולדה ארוכה. מעבירים את שתי הרולדות למקפיא ל-20 דקות.
- מוציאים את הרולדות מהמקפיא ופורסים אותן לאורך בעזרת סכין חדה.
- קולעים את 4 הרצועות שהתקבלו בשיטת שתי וערב ומקפלים את הקצוות ליצירת מאפה עגול. מעבירים לתבנית גדולה משומנת, מעבירים את התבנית לרשת דו כיוונית בעמדה הנמוכה ומכניסים את העוגה לסיר הבישול להתפחה שנייה.
- מתפיחים התפחה שנייה: סוגרים את מכסה יחידת הבישול, מזיזים את הסליידר למצב “טיגון באוויר/בישול, בוחרים באפשרות “התפחה” ומכוונים ל-35 מעלות ל-30 דקות.
- אופים את העוגה: מברישים את העוגה בביצה טרופה. מוזגים לסיר הבישול 700 מ”ל מים, סוגרים את מכסה יחידת הבישול, מזיזים את הסליידר לעמדה האמצעית “בישול בשילוב אדים” ובוחרים בפונקציית “אפייה+אידוי”. מכוונים ל-160 מעלות ול-35 דקות. לוחצים על “התחלה” להתחלת האפייה.
- מכינים את הסירופ: מרתיחים בסיר קטן את המים והסוכר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות להסמכה.
- מוציאים את העוגה מהמכשיר, מברישים בסירופ הסוכר, מצננים מעט ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן