פופקורן מתוק עם שוקולד ועקיצה של צ’ילי
שדרוג מתוק לערב מול הטלוויזיה - פופקורן עם שוקולד שאופים בתנור ולאמיצים במיוחד תוספת של צ'ילי חריף שמוסיף עוקצנות מעניינת
שדרוג מתוק לערב מול הטלוויזיה - פופקורן עם שוקולד שאופים בתנור ולאמיצים במיוחד תוספת של צ'ילי חריף שמוסיף עוקצנות מעניינת
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 371.7 קק״ל 1486.7 קק״לפחמימות 23.9 גרם 95.6 גרםשומן 28.1 גרם 112.5 גרםנתרן 462.2 מ״ג 1848.6 מ״גחלבון 3.7 גרם 14.8 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 6.0 גרםשומן רווי 12.8 גרם 51.3 גרםכולסטרול 40.7 מ״ג 162.8 מ״גסידן 17.3 מ״ג 69.1 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.2 מ״גאשלגן 121.5 מ״ג 486.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.2 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות372
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 371.7 קק״ל 1486.7 קק״לפחמימות 23.9 גרם 95.6 גרםשומן 28.1 גרם 112.5 גרםנתרן 462.2 מ״ג 1848.6 מ״גחלבון 3.7 גרם 14.8 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 6.0 גרםשומן רווי 12.8 גרם 51.3 גרםכולסטרול 40.7 מ״ג 162.8 מ״גסידן 17.3 מ״ג 69.1 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.2 מ״גאשלגן 121.5 מ״ג 486.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 372 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
100 גרם גרעיני תירס לפופקורן
-
1 כף שמן קנולה
-
75 גרם שוקולד מריר
-
75 גרם חמאה
-
1/4 כוס ממתיק נוזלי
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבשלא חובה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-120 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מחממים סיר גדול ורחב (ועדיף עם מכסה זכוכית) על להבה בינונית. מוסיפים שמן קנולה וגרעיני פופקורן ומכסים. מנערים את הסיר מדי פעם וברגע שקולות הפצפצוץ דועכים מכבים את האש. הפופקורן יהיה מוכן לאחר 5-4 דקות.
- מעבירים לקערה גדולה ומצננים היטב.
- מחממים בסיר קטן שוקולד, חמאה, ליצוף ומלח תוך כדי בחישה, עד שהשוקולד והחמאה נמסים. מסירים מהאש, מוסיפים שבבי צ’ילי אם רוצים ומערבבים.
- יוצקים את תערובת השוקולד על הפופקורן ומערבבים היטב.
- מפזרים את הפופקורן בתבנית בצורה שווה.
- אופים בתנור החם 30 דקות. מצננים היטב.
- שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר עד שבוע.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-120 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מחממים סיר גדול ורחב (ועדיף עם מכסה זכוכית) על להבה בינונית. מוסיפים שמן קנולה וגרעיני פופקורן ומכסים. מנערים את הסיר מדי פעם וברגע שקולות הפצפצוץ דועכים מכבים את האש. הפופקורן יהיה מוכן לאחר 5-4 דקות.
- מעבירים לקערה גדולה ומצננים היטב.
- מחממים בסיר קטן שוקולד, חמאה, ליצוף ומלח תוך כדי בחישה, עד שהשוקולד והחמאה נמסים. מסירים מהאש, מוסיפים שבבי צ’ילי אם רוצים ומערבבים.
- יוצקים את תערובת השוקולד על הפופקורן ומערבבים היטב.
- מפזרים את הפופקורן בתבנית בצורה שווה.
- אופים בתנור החם 30 דקות. מצננים היטב.
- שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר עד שבוע.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן