-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3817.0 קק״ל 3817.0 קק״לפחמימות 532.4 גרם 532.4 גרםשומן 137.7 גרם 137.7 גרםנתרן 6456.3 מ״ג 6456.3 מ״גחלבון 117.7 גרם 117.7 גרםסיבים תזונתיים 55.1 גרם 55.1 גרםשומן רווי 14.6 גרם 14.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 314.5 מ״ג 314.5 מ״גברזל 17.0 מ״ג 17.0 מ״גאשלגן 3170.5 מ״ג 3170.5 מ״גאבץ 9.8 מ״ג 9.8 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-50 דק׳
-
קלוריות3817
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3817.0 קק״ל 3817.0 קק״לפחמימות 532.4 גרם 532.4 גרםשומן 137.7 גרם 137.7 גרםנתרן 6456.3 מ״ג 6456.3 מ״גחלבון 117.7 גרם 117.7 גרםסיבים תזונתיים 55.1 גרם 55.1 גרםשומן רווי 14.6 גרם 14.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 314.5 מ״ג 314.5 מ״גברזל 17.0 מ״ג 17.0 מ״גאשלגן 3170.5 מ״ג 3170.5 מ״גאבץ 9.8 מ״ג 9.8 מ״גסגור
אחי התאום מת על סביח, חולה על סביח! אז החלטתי ללכת עם העניין הזה צעד אחד קדימה ולהכין לו פוקאצ’ה סביח ענקית עם מלא תוספות מעל, בדיוק כמו שהוא אוהב.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-50 דק׳ | קלוריות 3817 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
טחינה
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
1/2 כוס מיםלפי הצורך
-
1 שן שום
-
1/2 לימון בינוניסחוט למיץ
-
1/2 כפית מלח דק
תוספות
-
2 תפוחי אדמה בינונייםמבושלים
-
4 ביצים קשות L
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניפרוס
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
1 מלפפון חמוץ בינוניפרוס
-
2 חצילים גדוליםחתוכים לפרוסות
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לשים יחד במיקסר את כל חומרי הבצק, מלבד המלח, במשך כ-8 דקות.
- לאחר מכן מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 2 דקות נוספות.
- מתפיחים את הבצק במשך כ-60 דקות בטמפרטורת החדר מכוסה במגבת.
- לאחר ההתפחה מעבירים את הבצק לתבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה, מברישים במעט שמן ופותחים את הבצק ידנית בתבנית ליצירת פוקאצ’ה עגולה.
- מתפיחים כחצי שעה נוספת ואופים בתנור בחום של 190 מעלות על טורבו במשך 15-20 דקות.
- מכינים את החצילים: פורסים את החצילים לפרוסות של 1-1.5 ס”מ.
- פורשים נייר אפייה על תבנית תנור, מברישים בשמן ומפזרים מעט מלח.
- מניחים את פרוסות החצילים על הנייר מברישים אותם מעל בשמן ומפזרים עוד מלח.
- אופים את החצילים בתנור בחום של 190 מעלות במשך כ-30 דקות.
- לאחר חצי שעה הופכים את החצילים ואופים גם מהצד השני במשך כמה דקות.
- לאחר שהחצילים מוכנים מעבירים אותם לקערה על מנת שלא יתייבשו על נייר האפייה.
- מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, מיץ הלימון, שום כתוש, מלח ומים בהדרגה עד לקבלת טחינה במרקם יחסית סמיך.
- הרכבת הפוקאצ’ה: מורחים את הטחינה על הפוקאצ’ה האפוייה.
- מסדרים מעל את פרוסות תפוחי האדמה המבושלים, החצילים והביצה הקשה.
- מפזרים פרוסות מלפפון חמוץ, פלפל צ’ילי ופטרוזיליה ומזלפים עוד מעט טחינה מעל.
- אוכלים חם.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לשים יחד במיקסר את כל חומרי הבצק, מלבד המלח, במשך כ-8 דקות.
- לאחר מכן מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 2 דקות נוספות.
- מתפיחים את הבצק במשך כ-60 דקות בטמפרטורת החדר מכוסה במגבת.
- לאחר ההתפחה מעבירים את הבצק לתבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה, מברישים במעט שמן ופותחים את הבצק ידנית בתבנית ליצירת פוקאצ’ה עגולה.
- מתפיחים כחצי שעה נוספת ואופים בתנור בחום של 190 מעלות על טורבו במשך 15-20 דקות.
- מכינים את החצילים: פורסים את החצילים לפרוסות של 1-1.5 ס”מ.
- פורשים נייר אפייה על תבנית תנור, מברישים בשמן ומפזרים מעט מלח.
- מניחים את פרוסות החצילים על הנייר מברישים אותם מעל בשמן ומפזרים עוד מלח.
- אופים את החצילים בתנור בחום של 190 מעלות במשך כ-30 דקות.
- לאחר חצי שעה הופכים את החצילים ואופים גם מהצד השני במשך כמה דקות.
- לאחר שהחצילים מוכנים מעבירים אותם לקערה על מנת שלא יתייבשו על נייר האפייה.
- מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, מיץ הלימון, שום כתוש, מלח ומים בהדרגה עד לקבלת טחינה במרקם יחסית סמיך.
- הרכבת הפוקאצ’ה: מורחים את הטחינה על הפוקאצ’ה האפוייה.
- מסדרים מעל את פרוסות תפוחי האדמה המבושלים, החצילים והביצה הקשה.
- מפזרים פרוסות מלפפון חמוץ, פלפל צ’ילי ופטרוזיליה ומזלפים עוד מעט טחינה מעל.
- אוכלים חם.
הערות
- ניתן להוסיף כל תוספת שתרצו לפוקאצ'ה. ניתן להכין מהבצק גם פיצה.
הערות
- ניתן להוסיף כל תוספת שתרצו לפוקאצ'ה. ניתן להכין מהבצק גם פיצה.
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
נראה ממש טוב