סנו רקע

פוקאצ’ה עם תאנים, גבינת סנט מור ושקדים

פוקאצ'ה יפהפייה, רכה ואוורירית משובצת בתאנים מתוקות וגבינת סנט מור מעולה - מושלמת לשולחן האירוח או לארוחת ערב משפחתית ומושקעת!
פוקאצ'ה יפהפייה, רכה ואוורירית משובצת בתאנים מתוקות וגבינת סנט מור מעולה - מושלמת לשולחן האירוח או לארוחת ערב משפחתית ומושקעת!
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 6 שעות ו-50 דק׳
  • קלוריות
    1876
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1875.8 קק״ל 5627.4 קק״ל
    פחמימות 249.0 גרם 746.9 גרם
    שומן 71.0 גרם 213.0 גרם
    נתרן 2616.7 מ״ג 7850.2 מ״ג
    חלבון 50.5 גרם 151.6 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 9.0 גרם
    שומן רווי 10.8 גרם 32.5 גרם
    כולסטרול 26.4 מ״ג 79.2 מ״ג
    סידן 69.9 מ״ג 209.7 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 272.9 מ״ג 818.8 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 1.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 6 שעות ו-50 דק׳
  • קלוריות
    1876
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1875.8 קק״ל 5627.4 קק״ל
    פחמימות 249.0 גרם 746.9 גרם
    שומן 71.0 גרם 213.0 גרם
    נתרן 2616.7 מ״ג 7850.2 מ״ג
    חלבון 50.5 גרם 151.6 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 9.0 גרם
    שומן רווי 10.8 גרם 32.5 גרם
    כולסטרול 26.4 מ״ג 79.2 מ״ג
    סידן 69.9 מ״ג 209.7 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 272.9 מ״ג 818.8 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 1.8 מ״ג
    סגור

פוקאצ’ה זה אחד הלחמים האיטלקיים האהובים ביותר שיש: היא אוורירית אך לא עבה מדי וקראנצ’ית בדיוק במידה הנכונה. ואם תלכו עוד קצת קדימה ותפזרו מעל שילוב מתוק-מלוח של תאנים וגבינת סנט מור ארומטית, תקבלו מנה מרשימה ומשגעת שתשדרג כל ארוחה.

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פוליש

פוקאצ'ה

אפייה והגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הפוליש: מערבבים בקערה את מרכיבי הפוליש, מכסים ומשהים ל-5 שעות.
  2. מכינים את הבצק: לשים את כל מרכיבי בצק הפוקאצ’ה, כולל הפוליש, במיקסר עם וו לישה כ-7 דקות לבצק אחיד ורך. מכסים את הבצק ומתפיחים כשעה (או לילה במקרר).
  3. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מורחים שמן זית על משטח העבודה ומעצבים את הפוקאצ’ות.
  4. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  5. מסדרים על תבנית נייר אפייה טבעי סנו סושי, מפזרים מעט סולת ומניחים מעל את בצק הפוקאצ’ה. משמנים את פני הפוקאצ’ה יוצרים גומות קטנות עם האצבעות.

    פוקאצ'ה תאנים1
    יוצרים גומות בפוקאצ’ה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

  6. מפזרים מעל את התאנים והגבינה ואופים כ-10 דקות להזהבה.

    פוקאצ'ה תאנים2
    מפזרים את התאנים וגבינת הסנט מור על הפוקאצ’ה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

  7. מכינים בלסמי מצומצם: בסיר קטן מביאים לרתיחה את החומץ הבלסמי והסוכר ומבשלם 5 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.
  8. מוציאים את הפוקאצ’ה מהתנור ומברישים בשמן זית. מגישים עם הבלסמי המצומצם, השקדים הקלויים ועלי האורוגולה.
פוקאצ'ה תאנים5
פוקאצ’ה תאנים וגבינת סנט מור. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן
tip

טיפ סנו סושי

השתמשו בנייר אפייה טבעי של סנו סושי לחילוץ קל ומהיר של הפוקאצ'ה מהתבנית, כך שתוכלו להגיש אותה על צלחת חגיגית.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות