פוקאצ’ה חציל קלוי ברוטב סויה ומייפל מתקתק

קבלו מתכון של פוקאצ'ה רכה ונימוחה עם פרוסות חצילים ברוטב סויה ומייפל וגבינת פרמזן מגוררת מעל - חגיגה של טעמים בפה!
קבלו מתכון של פוקאצ'ה רכה ונימוחה עם פרוסות חצילים ברוטב סויה ומייפל וגבינת פרמזן מגוררת מעל - חגיגה של טעמים בפה!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    2634
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2634.3 קק״ל 2634.3 קק״ל
    פחמימות 368.7 גרם 368.7 גרם
    סוכר 56.7 גרם 56.7 גרם
    שומן 100.4 גרם 100.4 גרם
    נתרן 7994.6 מ״ג 7994.6 מ״ג
    חלבון 67.3 גרם 67.3 גרם
    סיבים תזונתיים 36.5 גרם 36.5 גרם
    שומן רווי 18.8 גרם 18.8 גרם
    כולסטרול 30.5 מ״ג 30.5 מ״ג
    סידן 554.5 מ״ג 554.5 מ״ג
    ברזל 7.6 מ״ג 7.6 מ״ג
    אשלגן 2132.1 מ״ג 2132.1 מ״ג
    אבץ 7.3 מ״ג 7.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    2634
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2634.3 קק״ל 2634.3 קק״ל
    פחמימות 368.7 גרם 368.7 גרם
    סוכר 56.7 גרם 56.7 גרם
    שומן 100.4 גרם 100.4 גרם
    נתרן 7994.6 מ״ג 7994.6 מ״ג
    חלבון 67.3 גרם 67.3 גרם
    סיבים תזונתיים 36.5 גרם 36.5 גרם
    שומן רווי 18.8 גרם 18.8 גרם
    כולסטרול 30.5 מ״ג 30.5 מ״ג
    סידן 554.5 מ״ג 554.5 מ״ג
    ברזל 7.6 מ״ג 7.6 מ״ג
    אשלגן 2132.1 מ״ג 2132.1 מ״ג
    אבץ 7.3 מ״ג 7.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


פוקאצ'ה

חצילים

אפיה והגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים במשך 8 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.
  2. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במשך כ-60-90 דקות עד להכפלת הנפח.
  3. מכינים את החצילים: מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. ממליחים את פרוסות החצילים בנדיבות ומשאירים בצד למשך 5 דקות (זה מוציא מהם את המרירות).
  5. מנגבים היטב עם נייר סופג ומעבירים לתבנית. מערבבים את שמן הזית, רוטב הסויה והמייפל ומברישים את החצילים משני הצדדים.
  6. אופים במשך כ-25 דקות, הופכים לצד השני וממשיכים לאפות במשך 15-20 דקות נוספות עד שפרוסות החצילים זהובות. מוציאים מהתנור.
  7. מעלים את חום התנור לחום של 230 מעלות.
  8. לשים את הבצק כדי להוציא את האוויר ומחלקים ל-4-6 חלקים, תלוי בגודל הרצוי.
  9. בעזרת ידיים משומנות יוצרים צורות אובליות. מסדרים בתבנית, מכסים ומתפיחים עוד 20 דקות.
  10. בעזרת אצבעות משומנות יוצרים בפואקצ’ות גומחות, יוצקים מעל שמן זית, מפזרים גבינה, מסדרים על כל פוקאצ’ה 2 פרוסות חציל ומפזרים מלח.
  11. אופים במשך כ-15 דקות עד להשחמה יפה.
  12. מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.
פוקאצ'ה חציל קלוי 2
פוקאצ’ה חציל קלוי. צילום: נמרוד סונדרס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פוקאצ’ה חציל קלוי ברוטב סויה ומייפל מתקתק

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות