פותחים פיצרייה במטבח! פיצה ביתית ללא מיקסר
- נטע לויה
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1021.8 קק״ל 3065.5 קק״לפחמימות 140.3 גרם 420.8 גרםשומן 33.4 גרם 100.3 גרםנתרן 2958.0 מ״ג 8874.1 מ״גחלבון 43.5 גרם 130.4 גרםסיבים תזונתיים 9.0 גרם 27.1 גרםשומן רווי 13.5 גרם 40.6 גרםכולסטרול 49.2 מ״ג 147.5 מ״גסידן 592.3 מ״ג 1776.8 מ״גברזל 5.3 מ״ג 15.8 מ״גאשלגן 704.6 מ״ג 2113.7 מ״גאבץ 4.0 מ״ג 11.9 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות1022
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1021.8 קק״ל 3065.5 קק״לפחמימות 140.3 גרם 420.8 גרםשומן 33.4 גרם 100.3 גרםנתרן 2958.0 מ״ג 8874.1 מ״גחלבון 43.5 גרם 130.4 גרםסיבים תזונתיים 9.0 גרם 27.1 גרםשומן רווי 13.5 גרם 40.6 גרםכולסטרול 49.2 מ״ג 147.5 מ״גסידן 592.3 מ״ג 1776.8 מ״גברזל 5.3 מ״ג 15.8 מ״גאשלגן 704.6 מ״ג 2113.7 מ״גאבץ 4.0 מ״ג 11.9 מ״גסגור
אני לא יודעת מה אתכם, אבל הדבר הראשון שהתחשק לי אחרי פסח הוא פיצה- החמץ האולטימטיבי! כי מה יותר טוב מבצק דק, אוורירי, עם קראסט מטריף? שום דבר, באמת. בטח ובטח אחרי שבוע שלא אכלתם בכלל בצקים, נראה לי שפיצה היא בול מה שאתם צריכים.
אז נכון שחלקכם חושבים עכשיו: “מה עכשיו להכין פיצה לבד? צריך מיקסר ויהיה הרבה בלאגן, עדיף פשוט להזמין…”, אז זהו שלא! קבלו מתכון קל בטירוף שמכינים ידנית- אין צורך במיקסר. אם תעקבו אחר השלבים תראו שתצא לכם פיצה לא פחות טובה, אם לא יותר, מפיצריות.
אגלה לכם סוד קטן שגם אני, שיש לי מיקסר בבית, מעדיפה הרבה פעמים להכין בצק באופן ידני. בדרך הזאת קל יותר “להרגיש” את הבצק ולדעת בדיוק אם ומה חסר לו (מרגיש קצת יבש- מוסיפים נוזלים, מרגיש רטוב מדי-מוסיפים מעט קמח) והבצקים המוצלחים ביותר יוצאים בלישה ידנית.
המתכון הזה מעט שונה ממתכוני פיצה אחרים מכיוון שהוא מכיל סוכר. הסוכר לא מורגש בטעם הסופי (הבצק לא יוצא מתוק כמובן), מוסיפים אותו לבצק כדי לעזור לשמרים לתפוח. אם מסיבה כלשהי אתם לא רוצים להוסיף סוכר לבצק, אין בעיה להשמיט אותו.
הדבר היחיד שצריך להקפיד עליו כשמכינים בצק באופן ידני הוא- לא להתעצל! נכון שלפעמים זה מרגיש אחרי 2 דקות שהבצק מוכן ולשנו מספיק, אבל לא. הלישה צריכה להיות של חמש דקות לפחות כדי שרשת הגלוטן תתפתח והבצק יצא מוצלח. תשקיעו את הכמה דקות הנוספות האלו וזה ישתלם לכם! והיי, גם הרווחתם אימון ידיים על הדרך. אמרתי לכם ששווה להכין פיצה בבית…
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 1022 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
רוטב עגבניות
-
1 קופסת שימורים עגבניות חתוכות לקוביות
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית אורגנו יבש
תוספות
-
250 גרם גבינת מוצרלהחתוכה לקוביות קטנות או מגוררת
-
1 חופן בזיליקום
-
1 חופן זיתים ירוקיםחתוכים לטבעות
-
1 חופן פטריות שמפיניוןחתוכות
-
1 בצל סגול בינוניחתוך לרצועות
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים את המים תוך כדי ערבוב עד שהם נספגים בקמח ומעבירים למשטח עבודה.
- לשים את הבצק במשך 5 דקות.
- מפזרים מעל את המלח ושמן הזית וממשיכים ללוש את הבצק 2-3 דקות נוספות, עד ששמן הזית נטמע בו לחלוטין ונוצר בצק חלק. (אל תיבהלו- כשמוסיפים את שמן הזית בהתחלה זה נראה כאילו הוא לא ייספג לעולם ושהבצק נהרס, אבל תוך דקה זה מסתדר).
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית, משמנים מעט גם את פני הבצק, ומכסים בניילון נצמד.
- מתפיחים את הבצק במשך שעה- שעה וחצי, עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים אותו לשלושה כדורים שווים. מכסים את כדורי הבצק במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים במשך חצי שעה נוספת.
- בינתיים מחממים תנור לחום מקסימלי 230-250 מעלות. אם יש לכם אבן שמוט בבית זה הזמן להשתמש בה ואם לא אפשר פשוט לחמם ביחד עם התנור תבנית תנור הפוכה - היא תשמש אותנו כמו אבן שמוט.
- מכינים את רוטב העגבניות: מעבירים את העגבניות הקצוצות לקערה ומערבבים יחד עם המלח, הפלפל והאורגנו.
- מניחים נייר אפייה על משטח עבודה. מקמחים את נייר האפייה קלות ומניחים עליו כדור בצק. בעזרת ידיים מקומחות משטחים את הבצק לעיגול דק.
- מורחים מעל את רוטב העגבניות (משאירים את השוליים ללא רוטב עגבניות) ומפזרים מעל גבינת מוצרלה וכמה עלי בזיליקום (או איזה תוספות שרוצים).
- מעבירים את הפיצה עם נייר האפייה לתבנית התנור שחיממנו מראש בתוך התנור.
- אופים במשך 5-8 דקות עד שהבצק מזהיב והגבינה נמסה ומבעבעת.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים את המים תוך כדי ערבוב עד שהם נספגים בקמח ומעבירים למשטח עבודה.
- לשים את הבצק במשך 5 דקות.
- מפזרים מעל את המלח ושמן הזית וממשיכים ללוש את הבצק 2-3 דקות נוספות, עד ששמן הזית נטמע בו לחלוטין ונוצר בצק חלק. (אל תיבהלו- כשמוסיפים את שמן הזית בהתחלה זה נראה כאילו הוא לא ייספג לעולם ושהבצק נהרס, אבל תוך דקה זה מסתדר).
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית, משמנים מעט גם את פני הבצק, ומכסים בניילון נצמד.
- מתפיחים את הבצק במשך שעה- שעה וחצי, עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים אותו לשלושה כדורים שווים. מכסים את כדורי הבצק במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים במשך חצי שעה נוספת.
- בינתיים מחממים תנור לחום מקסימלי 230-250 מעלות. אם יש לכם אבן שמוט בבית זה הזמן להשתמש בה ואם לא אפשר פשוט לחמם ביחד עם התנור תבנית תנור הפוכה - היא תשמש אותנו כמו אבן שמוט.
- מכינים את רוטב העגבניות: מעבירים את העגבניות הקצוצות לקערה ומערבבים יחד עם המלח, הפלפל והאורגנו.
- מניחים נייר אפייה על משטח עבודה. מקמחים את נייר האפייה קלות ומניחים עליו כדור בצק. בעזרת ידיים מקומחות משטחים את הבצק לעיגול דק.
- מורחים מעל את רוטב העגבניות (משאירים את השוליים ללא רוטב עגבניות) ומפזרים מעל גבינת מוצרלה וכמה עלי בזיליקום (או איזה תוספות שרוצים).
- מעבירים את הפיצה עם נייר האפייה לתבנית התנור שחיממנו מראש בתוך התנור.
- אופים במשך 5-8 דקות עד שהבצק מזהיב והגבינה נמסה ומבעבעת.
הערות
- אפשר לשים איזה תוספות שאוהבים
הערות
- אפשר לשים איזה תוספות שאוהבים
הכנתם את המתכון?
תגובות (9)
אימצתי את המתכון
מעניין מי נתן את הדירוגים הנמוכים. בטח סתם אנשים חסרי כשרון שלא יודעים לבשל והכל יוצא אצלם חסר טעם ולא אכיל. אני מאוד אהבתי את המתכון! תודה רבה!
איזה כיף תודה רבה!! 🙂