פילה דג ובורגול בתנור בתבנית אחת!
מתכון של רון יוחננוב לארוחה שלמה בתבנית אחת – בורגול עם דג, עגבניות שרי ותבלינים. מנה קלילה לצהריים או לערב שלוקחת רק כמה דקות להכין
מתכון של רון יוחננוב לארוחה שלמה בתבנית אחת – בורגול עם דג, עגבניות שרי ותבלינים. מנה קלילה לצהריים או לערב שלוקחת רק כמה דקות להכין
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 537.0 קק״ל 4295.7 קק״לפחמימות 40.5 גרם 323.9 גרםשומן 10.5 גרם 83.9 גרםנתרן 1375.0 מ״ג 10999.9 מ״גחלבון 59.4 גרם 475.4 גרםסיבים תזונתיים 12.5 גרם 100.3 גרםשומן רווי 1.5 גרם 11.8 גרםכולסטרול 122.6 מ״ג 980.4 מ״גסידן 74.1 מ״ג 592.5 מ״גברזל 2.9 מ״ג 23.4 מ״גאשלגן 1549.4 מ״ג 12395.2 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 20.3 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות537
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 537.0 קק״ל 4295.7 קק״לפחמימות 40.5 גרם 323.9 גרםשומן 10.5 גרם 83.9 גרםנתרן 1375.0 מ״ג 10999.9 מ״גחלבון 59.4 גרם 475.4 גרםסיבים תזונתיים 12.5 גרם 100.3 גרםשומן רווי 1.5 גרם 11.8 גרםכולסטרול 122.6 מ״ג 980.4 מ״גסידן 74.1 מ״ג 592.5 מ״גברזל 2.9 מ״ג 23.4 מ״גאשלגן 1549.4 מ״ג 12395.2 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 20.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 537 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
דג ובורגול
-
8 פילה דג לבןאיזה דג שרוצים. נקי ומפולט
-
4 כוסות בורגול עבה
-
30 עגבניות שרי קטנותחצויות
רוטב
-
5 כוסות מים רותחיםאו ציר ירקות
-
6 כפות שמן זית
-
1 יחידה לימוןסחוט
-
2 כפות תבלין לדגאו לחילופין הכינו תערובת של 2 כפיות פפריקה, כפית כורכום וכפית כמון
-
4 שיני שוםכתושות
-
1 קורט פלפל צ’ילי אדוםקצוץ דק
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה דק
-
2 כפיות מלח דק
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות אוויר חם טורבו.
- שוטפים את הבורגול היטב ומסננים. מניחים בתבנית את הבורגול בשכבה אחידה.
- מניחים מעל את הדגים ומפזרים מסביב את העגבניות.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ושופכים את הרוטב מעל הדגים והבורגול.
- מכסים את התבנית בנייר אפייה, ומכניסים לתנור ל-45 דקות.
- לאחר 30 דקות של אפייה מורידים את הכיסוי, ומשאירים עוד 15 דקות עד להזהבה. מגישים חם.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות אוויר חם טורבו.
- שוטפים את הבורגול היטב ומסננים. מניחים בתבנית את הבורגול בשכבה אחידה.
- מניחים מעל את הדגים ומפזרים מסביב את העגבניות.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ושופכים את הרוטב מעל הדגים והבורגול.
- מכסים את התבנית בנייר אפייה, ומכניסים לתנור ל-45 דקות.
- לאחר 30 דקות של אפייה מורידים את הכיסוי, ומשאירים עוד 15 דקות עד להזהבה. מגישים חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (17)
האם זה יסתדר גם עם בורגול דק?
הי, כן. המרקם יהיה יותר רך
האם ניתן להחליף את הבורגול שמשהו ללא גלוטן? אורז אולי?
בטח, אפשר להחליף את הבורגול באורז, יצא מעולה!
האם ניתן להכין עם מושט?
אפשר להכין עם כל דג לבן שאוהבים. בהצלחה!