-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 485.5 קק״ל 2913.1 קק״לפחמימות 12.0 גרם 71.9 גרםשומן 39.9 גרם 239.5 גרםנתרן 750.7 מ״ג 4504.3 מ״גחלבון 22.2 גרם 133.1 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 17.4 גרםשומן רווי 4.5 גרם 27.2 גרםכולסטרול 197.8 מ״ג 1187.0 מ״גסידן 84.8 מ״ג 508.6 מ״גברזל 3.6 מ״ג 21.8 מ״גאשלגן 493.5 מ״ג 2960.8 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 11.3 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות486
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 485.5 קק״ל 2913.1 קק״לפחמימות 12.0 גרם 71.9 גרםשומן 39.9 גרם 239.5 גרםנתרן 750.7 מ״ג 4504.3 מ״גחלבון 22.2 גרם 133.1 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 17.4 גרםשומן רווי 4.5 גרם 27.2 גרםכולסטרול 197.8 מ״ג 1187.0 מ״גסידן 84.8 מ״ג 508.6 מ״גברזל 3.6 מ״ג 21.8 מ״גאשלגן 493.5 מ״ג 2960.8 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 11.3 מ״גסגור
אתם בטח שואלים את עצמכם איך נולדה פיצה טחינה.
ברגע שהפיצה הזו נולדה היא מיד הפכה לחלק בלתי נפרד מהבית ומהמשפחה שלנו. כל מי שטעם את הפיצה מבצק הטחינה ביקש לאכול אותה שוב.
ויש לכך סיבות מאוד טובות!
זו פיצה רכה ועסיסית שמקפלים את המשולש שלה לשניים ונוגסים בה ביס חלומי.
זו פיצה “פלאפית” שמטריפה את הדעת ורק רוצים לאכול ממנה עוד.
בפיצה טחינה אין רגשות אשם כי היא דלת פחמימה, משביעה ומזינה, והיא דרך מושלמת להעשיר לילדים את התזונה בערכים תזונתיים נהדרים.
אז אם שרדתם עד כאן בלי לאכול את המסך הפיצה הזו עשויה מטחינה(!), ואל תיבהלו, אין לה טעם של טחינה בכלל. היא עשירה במינרלים רבים, דלת פחמימה, נטולת גלוטן ולא הורסת אף דיאטה.
פיצה טחינה נשמעת חלומית, והיא אכן בול כזו. היא מתאימה לכל בני הבית, לילדים ולהורים. טעימה בטירוף ובעלת מרקם ממכר.
ואם כל זה לא מספיק – שתדעו שזמן ההכנה שלה ממש קצר, המצרכים שלה נמצאים בכל מזווה, ובתוך מספר דקות יש ארוחה מדהימה לכל המשפחה.
מרכיבים 16 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 486 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
4 ביצים L
-
5 כפות טחינה גולמית
-
1 כף שמן זית
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 שן שוםשן כתושה או חצי כפית אבקת שום
-
1 כפית אורגנו יבש
-
1 כף סירופ מייפלאו דבש
רוטב עגבניות
-
4 כפות רסק עגבניות
-
1/4 כוס חלב 3%אפשר להשתמש בחלב צמחי
-
1 שן שוםכתושה
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/2 כפית אורגנו יבש
תוספת
-
300 גרם גבינה צהובה 28%גבינה מגוררת. אפשר להחליף במוצרלה או פרמזן
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו, מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה או במשטח אפיה סיליקוני רב שימושי.
- מכינים את הבצק: שמים את כל הרכיבים בבלנדר (או נעזרים בבלנדר מוט) בקערה ומערבבים היטב עד לקבלת מסה דלילה וחלקה ללא גושים.
- מברישים במעט שמן זית את תבניות האפיה ומפזרים כף וחצי של שומשום בכל תבנית. יוצקים לכל תבנית חצי מכמות הבלילה, ומורחים עם מרית לעובי ולצורה הרצויה.
- אופים כ-5-7 דקות של אפיה ראשונית. בצק הפיצה צריך להיות יבש ויציב, זה הסימן לכך שהוא מוכן.
- מכינים רוטב עגבניות: מערבבים בקערית קטנה את כל המרכיבים לתערובת חלקה.
- מוציאים את הבצק האפוי מהתנור, מורחים מעל רוטב עגבניות ומפזרים גבינה מגוררת. אם רוצים להוסיף תוספות זה הזמן לסדר אותן מעל הגבינה.
- מכניסים את הפיצה לתנור למדף העליון לעוד כ-3-5 דקות עד שהגבינה נמסה והבצק מתחיל לשנות מעט את צבעו לכהה יותר.
- מוצאים מהתנור ומצננים מעט לפניי ההגשה על מגש.
עוד מתכונים נפלאים ללא גלוטן כאן
פיתות אבולעפיה מתוקות ללא גלוטן
קציצות בקר ברוטב כרובית ועגבניות שרי
קסמים עם כוסמת - טורטיית כוסמת ירוקה לארוחת ערב בריאה וטעימה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו, מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה או במשטח אפיה סיליקוני רב שימושי.
- מכינים את הבצק: שמים את כל הרכיבים בבלנדר (או נעזרים בבלנדר מוט) בקערה ומערבבים היטב עד לקבלת מסה דלילה וחלקה ללא גושים.
- מברישים במעט שמן זית את תבניות האפיה ומפזרים כף וחצי של שומשום בכל תבנית. יוצקים לכל תבנית חצי מכמות הבלילה, ומורחים עם מרית לעובי ולצורה הרצויה.
- אופים כ-5-7 דקות של אפיה ראשונית. בצק הפיצה צריך להיות יבש ויציב, זה הסימן לכך שהוא מוכן.
- מכינים רוטב עגבניות: מערבבים בקערית קטנה את כל המרכיבים לתערובת חלקה.
- מוציאים את הבצק האפוי מהתנור, מורחים מעל רוטב עגבניות ומפזרים גבינה מגוררת. אם רוצים להוסיף תוספות זה הזמן לסדר אותן מעל הגבינה.
- מכניסים את הפיצה לתנור למדף העליון לעוד כ-3-5 דקות עד שהגבינה נמסה והבצק מתחיל לשנות מעט את צבעו לכהה יותר.
- מוצאים מהתנור ומצננים מעט לפניי ההגשה על מגש.
עוד מתכונים נפלאים ללא גלוטן כאן
פיתות אבולעפיה מתוקות ללא גלוטן
קציצות בקר ברוטב כרובית ועגבניות שרי
קסמים עם כוסמת - טורטיית כוסמת ירוקה לארוחת ערב בריאה וטעימה
הערות
- ניתן להשתמש ברוטב עגבניות מוכן
- מומלץ לטחון את "בצק" הפיצה בבלנדר. הטחינה נותנת אווריריות ואחידות מופלאה לבצק (ניתן לטחון בבלנדר או עם בלנדר מוט). במידה ואין בלנדר השתדלו לערבב היטב עם מטרפה עד שהמסה אחידה וחלקה
- את האפייה הראשונית של הבצק ניתן לעשות מראש, ואת האפייה השנייה מומלץ לעשות ממש בסמוך לאכילה
הערות
- ניתן להשתמש ברוטב עגבניות מוכן
- מומלץ לטחון את "בצק" הפיצה בבלנדר. הטחינה נותנת אווריריות ואחידות מופלאה לבצק (ניתן לטחון בבלנדר או עם בלנדר מוט). במידה ואין בלנדר השתדלו לערבב היטב עם מטרפה עד שהמסה אחידה וחלקה
- את האפייה הראשונית של הבצק ניתן לעשות מראש, ואת האפייה השנייה מומלץ לעשות ממש בסמוך לאכילה
תגובות (28)
מתכון ממוושללם אני מכינה אותו בלי הפסקה כככללל הההששננהה טעים ממש
תודה רבה שירה
האם ניתן להמיר את הטחינה בתחליף שאינו קטניות?
אפשר להמיר בממרח שקדים, ייצא במתיקות קלה ומעודנת
למה חלב ברוטב??
היי אמיר, לא חובה לשים חלב, זה נועד להקליל מעט את רסק העגבניות 🙂