פיצה מבצק טחינה ללא גלוטן

חולמים על פיצה אלוהית שאפשר לאכול בלי רגשות אשם? שהיא ללא פחמימה ואפילו מזינה? אסי רוזיצנר עם מתכון של פיצה מבצק טחינה ללא גלוטן. רוצו להכין
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

ברגע שהפיצה הזו נולדה היא מיד הפכה לחלק בלתי נפרד מהבית ומהמשפחה שלנו. כל מי שטעם אותה ביקש לאכול אותה שוב.

ויש לכך סיבות מאוד טובות!

זו פיצה רכה ועסיסית שמקפלים את המשולש שלה לשניים ונוגסים בה ביס חלומי.

זו פיצה “פלאפית” שמטריפה את הדעת ורק רוצים לאכול ממנה עוד.

בפיצה המושלמת הזו אין רגשות אשם כי היא דלת פחמימה, משביעה ומזינה, והיא דרך מושלמת להעשיר לילדים את התזונה בערכים תזונתיים נהדרים.

הפיצה הזו עשויה מטחינה(!), ואל תיבהלו, אין לה טעם של טחינה בכלל. היא עשירה במינרלים רבים, דלת פחמימה, נטולת גלוטן ולא הורסת אף דיאטה.

נשמעת חלומית, והיא אכן בול כזו. היא מתאימה לכל בני הבית, לילדים ולהורים. טעימה בטירוף ובעלת מרקם ממכר.

ואם כל זה לא מספיק - שתדעו שזמן ההכנה שלה ממש קצר, המצרכים שלה נמצאים בכל מזווה, ובתוך מספר דקות יש ארוחה מדהימה לכל המשפחה.

מצרכים

בצק

שימון התבנית

רוטב עגבניות

תוספת

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו, מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה.
  2. מכינים את הבצק: שמים את כל הרכיבים בבלנדר או בקערה ומערבבים היטב עד לקבלת מסה דלילה וחלקה ללא גושים. 
  3. מברישים במעט שמן זית את תבניות האפיה ומפזרים כף וחצי של שומשום בכל תבנית. יוצקים לכל תבנית חצי מכמות הבלילה, ומורחים עם מרית לעובי ולצורה הרצויה.
  4. אופים כ-5-7 דקות של אפיה ראשונית. בצק הפיצה צריך להיות יבש ויציב, זה הסימן לכך שהוא מוכן. 
  5. מכינים רוטב עגבניות: מערבבים בקערית קטנה את כל המרכיבים לתערובת חלקה. 
  6. מוציאים את הבצק האפוי מהתנור, מורחים מעל רוטב עגבניות ומפזרים גבינה מגוררת. אם רוצים להוסיף תוספות זה הזמן לסדר אותן מעל הגבינה. 
  7. מכניסים את הפיצה לתנור למדף העליון לעוד כ-3-5 דקות עד שהגבינה נמסה והבצק מתחיל לשנות מעט את צבעו לכהה יותר. 
  8. מוצאים מהתנור ומצננים מעט לפניי ההגשה.

הערות

  • ניתן להשתמש ברוטב עגבניות מוכן
  • מומלץ לטחון את "בצק" הפיצה בבלנדר. הטחינה נותנת אווריריות ואחידות מופלאה לבצק (ניתן לטחון בבלנדר או עם בלנדר מוט). במידה ואין בלנדר השתדלו לערבב היטב עם מטרפה עד שהמסה אחידה וחלקה
  • את האפייה הראשונית של הבצק ניתן לעשות מראש, ואת האפייה השנייה מומלץ לעשות ממש בסמוך לאכילה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 490.4 קק״ל 2942.5 קק״ל
פחמימות 10.8 גרם 65.1 גרם
שומן 40.7 גרם 244.1 גרם
נתרן 761.0 מ״ג 4566.0 מ״ג
חלבון 21.2 גרם 127.1 גרם
סיבים תזונתיים 3.0 גרם 17.9 גרם
שומן רווי 4.6 גרם 27.4 גרם
כולסטרול 170.1 מ״ג 1020.6 מ״ג
סידן 128.5 מ״ג 771.1 מ״ג
ברזל 3.7 מ״ג 22.5 מ״ג
אשלגן 529.3 מ״ג 3176.0 מ״ג
אבץ 1.7 מ״ג 10.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody