פטנט גאוני – מתכון לפיצה כשרה לפסח

מתכון לפיצה כשרה לפסח - ללא פחמימה ואפילו מזינה, בלי רגשות אשם! אסי רוז עם מתכון מושלם לפיצה ללא גלוטן. רוצו להכין
מתכון לפיצה כשרה לפסח - ללא פחמימה ואפילו מזינה, בלי רגשות אשם! אסי רוז עם מתכון מושלם לפיצה ללא גלוטן. רוצו להכין
  • אסי רוז
שמרו
כשר
42 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    486
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 485.5 קק״ל 2913.1 קק״ל
    פחמימות 12.0 גרם 71.9 גרם
    שומן 39.9 גרם 239.5 גרם
    נתרן 750.7 מ״ג 4504.3 מ״ג
    חלבון 22.2 גרם 133.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 17.4 גרם
    שומן רווי 4.5 גרם 27.2 גרם
    כולסטרול 197.8 מ״ג 1187.0 מ״ג
    סידן 84.8 מ״ג 508.6 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 21.8 מ״ג
    אשלגן 493.5 מ״ג 2960.8 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 11.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    486
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 485.5 קק״ל 2913.1 קק״ל
    פחמימות 12.0 גרם 71.9 גרם
    שומן 39.9 גרם 239.5 גרם
    נתרן 750.7 מ״ג 4504.3 מ״ג
    חלבון 22.2 גרם 133.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 17.4 גרם
    שומן רווי 4.5 גרם 27.2 גרם
    כולסטרול 197.8 מ״ג 1187.0 מ״ג
    סידן 84.8 מ״ג 508.6 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 21.8 מ״ג
    אשלגן 493.5 מ״ג 2960.8 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 11.3 מ״ג
    סגור

אתם בטח שואלים את עצמכם איך נולדה פיצה טחינה.

ברגע שהפיצה הזו נולדה היא מיד הפכה לחלק בלתי נפרד מהבית ומהמשפחה שלנו. כל מי שטעם את הפיצה מבצק הטחינה ביקש לאכול אותה שוב.

ויש לכך סיבות מאוד טובות!

זו פיצה רכה ועסיסית שמקפלים את המשולש שלה לשניים ונוגסים בה ביס חלומי.

זו פיצה “פלאפית” שמטריפה את הדעת ורק רוצים לאכול ממנה עוד. 

בפיצה טחינה אין רגשות אשם כי היא דלת פחמימה, משביעה ומזינה, והיא דרך מושלמת להעשיר לילדים את התזונה בערכים תזונתיים נהדרים.

אז אם שרדתם עד כאן בלי לאכול את המסך הפיצה הזו עשויה מטחינה(!), ואל תיבהלו, אין לה טעם של טחינה בכלל. היא עשירה במינרלים רבים, דלת פחמימה, נטולת גלוטן ולא הורסת אף דיאטה.

פיצה טחינה נשמעת חלומית, והיא אכן בול כזו. היא מתאימה לכל בני הבית, לילדים ולהורים. טעימה בטירוף ובעלת מרקם ממכר.

ואם כל זה לא מספיק – שתדעו שזמן ההכנה שלה ממש קצר, המצרכים שלה נמצאים בכל מזווה, ובתוך מספר דקות יש ארוחה מדהימה לכל המשפחה. 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
42 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

שימון התבנית

רוטב עגבניות

תוספת


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו, מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה או במשטח אפיה סיליקוני רב שימושי.
  2. מכינים את הבצק: שמים את כל הרכיבים בבלנדר (או נעזרים בבלנדר מוט) בקערה ומערבבים היטב עד לקבלת מסה דלילה וחלקה ללא גושים. 
  3. מברישים במעט שמן זית את תבניות האפיה ומפזרים כף וחצי של שומשום בכל תבנית. יוצקים לכל תבנית חצי מכמות הבלילה, ומורחים עם מרית לעובי ולצורה הרצויה.
  4. אופים כ-5-7 דקות של אפיה ראשונית. בצק הפיצה צריך להיות יבש ויציב, זה הסימן לכך שהוא מוכן. 
  5. מכינים רוטב עגבניות: מערבבים בקערית קטנה את כל המרכיבים לתערובת חלקה. 
  6. מוציאים את הבצק האפוי מהתנור, מורחים מעל רוטב עגבניות ומפזרים גבינה מגוררת. אם רוצים להוסיף תוספות זה הזמן לסדר אותן מעל הגבינה. 
  7. מכניסים את הפיצה לתנור למדף העליון לעוד כ-3-5 דקות עד שהגבינה נמסה והבצק מתחיל לשנות מעט את צבעו לכהה יותר. 
  8. מוצאים מהתנור ומצננים מעט לפניי ההגשה על מגש.

עוד מתכונים נפלאים ללא גלוטן כאן

פיתות אבולעפיה מתוקות ללא גלוטן

קציצות בקר ברוטב כרובית ועגבניות שרי

קסמים עם כוסמת - טורטיית כוסמת ירוקה לארוחת ערב בריאה וטעימה

הערות

  • ניתן להשתמש ברוטב עגבניות מוכן
  • מומלץ לטחון את "בצק" הפיצה בבלנדר. הטחינה נותנת אווריריות ואחידות מופלאה לבצק (ניתן לטחון בבלנדר או עם בלנדר מוט). במידה ואין בלנדר השתדלו לערבב היטב עם מטרפה עד שהמסה אחידה וחלקה
  • את האפייה הראשונית של הבצק ניתן לעשות מראש, ואת האפייה השנייה מומלץ לעשות ממש בסמוך לאכילה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פטנט גאוני – מתכון לפיצה כשרה לפסח

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    ממש מוצלח??

תגובות (28)

Avatar

    Avatar
    שירה

    מתכון ממוושללם אני מכינה אותו בלי הפסקה כככללל הההששננהה טעים ממש

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה שירה

    Avatar
    מרים אלקסלסי

    האם ניתן להמיר את הטחינה בתחליף שאינו קטניות?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להמיר בממרח שקדים, ייצא במתיקות קלה ומעודנת

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אמיר, לא חובה לשים חלב, זה נועד להקליל מעט את רסק העגבניות 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות