פיתות קטנות צלויות עם טחינה ירוקה
הנישנוש האולטימיטיבי לפיקניק או לאירוח בראנץ הוא כמובן פיתות קטנות צלויות עם מטבל טחינה ירוקה. פשוט ומהיר להכנה ומשתלב בכל אירוע
הנישנוש האולטימיטיבי לפיקניק או לאירוח בראנץ הוא כמובן פיתות קטנות צלויות עם מטבל טחינה ירוקה. פשוט ומהיר להכנה ומשתלב בכל אירוע
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 76.5 קק״ל 612.2 קק״לפחמימות 3.8 גרם 30.3 גרםשומן 6.2 גרם 49.6 גרםנתרן 103.4 מ״ג 827.2 מ״גחלבון 2.1 גרם 16.5 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.3 גרםשומן רווי 0.9 גרם 7.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 27.6 מ״ג 220.8 מ״גברזל 1.2 מ״ג 10.0 מ״גאשלגן 160.4 מ״ג 1283.6 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.7 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 5 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות77
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 76.5 קק״ל 612.2 קק״לפחמימות 3.8 גרם 30.3 גרםשומן 6.2 גרם 49.6 גרםנתרן 103.4 מ״ג 827.2 מ״גחלבון 2.1 גרם 16.5 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.3 גרםשומן רווי 0.9 גרם 7.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 27.6 מ״ג 220.8 מ״גברזל 1.2 מ״ג 10.0 מ״גאשלגן 160.4 מ״ג 1283.6 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 77 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
טחינה ירוקה
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
1/2 כוס מים קרים
-
1/2 כוס מיץ לימון
-
1 כוס פטרוזיליהוכוסברה
-
2 שיני שום
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
פיתות
-
4 פיתות קטניםמיני
-
1 עגבנייה גדולה
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק בינוני(לא חובה)
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מרסקים במעבד מזון את חומרי הטחינה, עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.
- חותכים את העגבנייה לקוביות בגודל 1/2 ס”מ וקוצצים גס את הפלפל הירוק החריף.
- חוצים את הפיתות לעיגולים ומניחים את חצאי הפיתות בתבנית, כשצידן החתוך כלפי מעלה.
- מורחים כל חצי בטחינה, מפזרים במרכז עגבניות קצוצות ופלפל חריף או רוצים.
- אופים בתנור החם כ-10 דקות, עד ששולי הפיצות זהובים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מרסקים במעבד מזון את חומרי הטחינה, עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.
- חותכים את העגבנייה לקוביות בגודל 1/2 ס”מ וקוצצים גס את הפלפל הירוק החריף.
- חוצים את הפיתות לעיגולים ומניחים את חצאי הפיתות בתבנית, כשצידן החתוך כלפי מעלה.
- מורחים כל חצי בטחינה, מפזרים במרכז עגבניות קצוצות ופלפל חריף או רוצים.
- אופים בתנור החם כ-10 דקות, עד ששולי הפיצות זהובים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן