פריקסה – סנדביץ’ טוניסאי
בא לכם להכין לבד פריקסה? קבלו מתכון של סנדביץ' טוניסא, שמכינים בבית על בסיס בצק שמרים, מטגנים ומגישים עם מגוון תוספות טעימות שכל אחד יאהב
בא לכם להכין לבד פריקסה? קבלו מתכון של סנדביץ' טוניסא, שמכינים בבית על בסיס בצק שמרים, מטגנים ומגישים עם מגוון תוספות טעימות שכל אחד יאהב
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 230.1 קק״ל 4601.4 קק״לפחמימות 38.5 גרם 770.0 גרםשומן 5.9 גרם 118.0 גרםנתרן 387.6 מ״ג 7751.8 מ״גחלבון 5.4 גרם 107.0 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 27.0 גרםשומן רווי 0.4 גרם 7.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 7.5 מ״ג 150.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 53.5 מ״ג 1070.4 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות230
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 230.1 קק״ל 4601.4 קק״לפחמימות 38.5 גרם 770.0 גרםשומן 5.9 גרם 118.0 גרםנתרן 387.6 מ״ג 7751.8 מ״גחלבון 5.4 גרם 107.0 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 27.0 גרםשומן רווי 0.4 גרם 7.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 7.5 מ״ג 150.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 53.5 מ״ג 1070.4 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.0 מ״גסגור
פריקסה, בצק מטוגן טעים ממולא בכל טוב, הוא כנראה המאכל הלאומי של העיר נתניה… אני למדתי להכין אותו מחמותי שולה, שגרה בעיר.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 230 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1קובייה או 50 גרם שמרים טריים
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 כף מלח דק
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
2 כוסות מים פושרים
טיגון
-
1 בקבוק שמן קנולה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים ידנית. מוסיפים סוכר, מלח, שמן ומים. מעבדים עד שנוצר בצק אחיד גמיש ורך, אך לא דביק (כ-5 דקות במיקסר חזק עם וו גיטרה, או כ-10 דקות בלישה ידנית).
- משמנים את פני הבצק ומכסים בניילון נצמד (למניעת התייבשות). מניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה עד שעה וחצי, תלוי בטמפ’ החדר).
- מעצבים לחמניות ומתפיחים: מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-20 חלקים.
- יוצרים לחמניות ומניחים על מלבנים של ניירות אפייה. משמנים בתרסיס שמן ומניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה).
- מטגנים וממלאים: מחממים שמן לטיגון עמוק. מכניסים לחמנייה לסיר יחד עם נייר האפייה ומטגנים לאט להזהבה (3-2 דקות מכל צד. אם הלחמניות משחימות מהר יותר מנמיכים את האש). מוצאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם יתר הלחמניות ומצננים מעט.
- פותחים את הלחמניות וממלאים אותן בתוספות.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים ידנית. מוסיפים סוכר, מלח, שמן ומים. מעבדים עד שנוצר בצק אחיד גמיש ורך, אך לא דביק (כ-5 דקות במיקסר חזק עם וו גיטרה, או כ-10 דקות בלישה ידנית).
- משמנים את פני הבצק ומכסים בניילון נצמד (למניעת התייבשות). מניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה עד שעה וחצי, תלוי בטמפ’ החדר).
- מעצבים לחמניות ומתפיחים: מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-20 חלקים.
- יוצרים לחמניות ומניחים על מלבנים של ניירות אפייה. משמנים בתרסיס שמן ומניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה).
- מטגנים וממלאים: מחממים שמן לטיגון עמוק. מכניסים לחמנייה לסיר יחד עם נייר האפייה ומטגנים לאט להזהבה (3-2 דקות מכל צד. אם הלחמניות משחימות מהר יותר מנמיכים את האש). מוצאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם יתר הלחמניות ומצננים מעט.
- פותחים את הלחמניות וממלאים אותן בתוספות.
הערות
- תוספות אפשריות נוספות: קוביות תפוחי אדמה מבושלים וסלט קצוץ.
הערות
- תוספות אפשריות נוספות: קוביות תפוחי אדמה מבושלים וסלט קצוץ.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
במקום קובית שמרים כמה זה בשמרים יבשים?
הי אפריים. 1 קוביה (50 גרם) שמרים טריים (לחים) = 2 כפות (22 גרם) שמרים יבשים
אפשר לאפות במקום לטגן?
אפשר אך פחות מומלץ. מחממים תנור ל-200 מעלות, מסדרים את הלחמניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות מלמעלה ומלמטה