פריקסה – סנדביץ’ טוניסאי

בא לכם להכין לבד פריקסה? קבלו מתכון של סנדביץ' טוניסא, שמכינים בבית על בסיס בצק שמרים, מטגנים ומגישים עם מגוון תוספות טעימות שכל אחד יאהב
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

פריקסה, בצק מטוגן טעים ממולא בכל טוב, הוא כנראה המאכל הלאומי של העיר נתניה… אני למדתי להכין אותו מחמותי שולה, שגרה בעיר.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים ידנית. מוסיפים סוכר, מלח, שמן ומים. מעבדים עד שנוצר בצק אחיד גמיש ורך, אך לא דביק (כ-5 דקות במיקסר חזק עם וו גיטרה, או כ-10 דקות בלישה ידנית).
  2. משמנים את פני הבצק ומכסים בניילון נצמד (למניעת התייבשות). מניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה עד שעה וחצי, תלוי בטמפ’ החדר).
  3. מעצבים לחמניות ומתפיחים: מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-20 חלקים.
  4. יוצרים לחמניות ומניחים על מלבנים של ניירות אפייה. משמנים בתרסיס שמן ומניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה).
  5. מטגנים וממלאים: מחממים שמן לטיגון עמוק. מכניסים לחמנייה לסיר יחד עם נייר האפייה ומטגנים לאט להזהבה (3-2 דקות מכל צד. אם הלחמניות משחימות מהר יותר מנמיכים את האש). מוצאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם יתר הלחמניות ומצננים מעט.
  6. פותחים את הלחמניות וממלאים אותן בתוספות.

הערות

  • תוספות אפשריות נוספות: קוביות תפוחי אדמה מבושלים וסלט קצוץ.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 54.4 קק״ל 1087.4 קק״ל
פחמימות 1.6 גרם 32.0 גרם
שומן 5.5 גרם 109.0 גרם
נתרן 271.3 מ״ג 5426.4 מ״ג
חלבון 0.0 גרם 0.0 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
שומן רווי 0.6 גרם 11.2 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 0.0 מ״ג 0.3 מ״ג
ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
אשלגן 0.0 מ״ג 0.6 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    Limor Ben-Shoshan

    אפשר לאפות במקום לטגן?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר אך פחות מומלץ. מחממים תנור ל-200 מעלות, מסדרים את הלחמניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות מלמעלה ומלמטה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody