בא לכם לנשנש? גם לנו! אז… צ’יפס מתובל עם רוזמרין ושום
לא עוד צ'יפס ספוג בשמן ומשעמם, תתכוננו לשדרוג שאתם הולכים להתמכר אליו: צ'יפס מתובל עם רוזמרין ושום. אחרי שמכינים פעם אחת, אי אפשר לחזור לאכול צ'יפס רגיל
לא עוד צ'יפס ספוג בשמן ומשעמם, תתכוננו לשדרוג שאתם הולכים להתמכר אליו: צ'יפס מתובל עם רוזמרין ושום. אחרי שמכינים פעם אחת, אי אפשר לחזור לאכול צ'יפס רגיל
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.9 קק״ל 529.9 קק״לפחמימות 56.0 גרם 112.0 גרםשומן 0.1 גרם 0.3 גרםנתרן 1.9 מ״ג 3.8 מ״גחלבון 6.5 גרם 13.0 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.1 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1.6 מ״ג 3.2 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״גאשלגן 3.3 מ״ג 6.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 30 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות265
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.9 קק״ל 529.9 קק״לפחמימות 56.0 גרם 112.0 גרםשומן 0.1 גרם 0.3 גרםנתרן 1.9 מ״ג 3.8 מ״גחלבון 6.5 גרם 13.0 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.1 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1.6 מ״ג 3.2 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״גאשלגן 3.3 מ״ג 6.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 5 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 265 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 גבעול רוזמרין
-
3 שיני שום
-
1 חופן מלח גס
טיגון עמוק
-
1 בקבוק שמן קנולה
אופן הכנה
- חותכים את תפוחי האדמה לגפרורים בעובי 1/2 ס”מ. פורסים את שיני השום לפרוסות דקות.
- מניחים את תפוחי האדמה בקערה עם מים קרים ומשהים כ-20 דקות או יותר. מסננים ומייבשים היטב בנייר סופג.
- מחממים סיר עם שמן קנולה לטיגון עמוק על אש נמוכה-בינונית (150 מעלות אם משתמשים בצ’יפסר).
- מכניסים את תפוחי האדמה לשמן ומטגנים כ-5 דקות, עד שתפוחי האדמה מתחילים לשנות את צבעם. מוציאים למסננת.
- מגבירים את האש ומחממים את השמן לחום גבוה (190 מעלות בצ’יפסר). מוסיפים שום, רוזמרין ואת הצ’יפס המטוגן חלקית ומטגנים עוד 5-4 דקות, עד שהצ’יפס זהוב.
- מוציאים לקערה מרופדת בנייר סופג. מתבלים במלח גס ומערבבים.
אופן הכנה
- חותכים את תפוחי האדמה לגפרורים בעובי 1/2 ס”מ. פורסים את שיני השום לפרוסות דקות.
- מניחים את תפוחי האדמה בקערה עם מים קרים ומשהים כ-20 דקות או יותר. מסננים ומייבשים היטב בנייר סופג.
- מחממים סיר עם שמן קנולה לטיגון עמוק על אש נמוכה-בינונית (150 מעלות אם משתמשים בצ’יפסר).
- מכניסים את תפוחי האדמה לשמן ומטגנים כ-5 דקות, עד שתפוחי האדמה מתחילים לשנות את צבעם. מוציאים למסננת.
- מגבירים את האש ומחממים את השמן לחום גבוה (190 מעלות בצ’יפסר). מוסיפים שום, רוזמרין ואת הצ’יפס המטוגן חלקית ומטגנים עוד 5-4 דקות, עד שהצ’יפס זהוב.
- מוציאים לקערה מרופדת בנייר סופג. מתבלים במלח גס ומערבבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
הכנתי עם בטטה יצא חמוד