צלי כתף ברוטב יין אדום של משה שגב
משה שגב מכין צלי כתף ברוטב יין אדום שמתאים לארוחת שישי חגיגית או לארוחת צהריים משפחתית. מגישים עם אורז או ירקות שורש צלויים בתנור ונהנים מארוחה בריאה וטעימה
משה שגב מכין צלי כתף ברוטב יין אדום שמתאים לארוחת שישי חגיגית או לארוחת צהריים משפחתית. מגישים עם אורז או ירקות שורש צלויים בתנור ונהנים מארוחה בריאה וטעימה
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 576.1 קק״ל 2304.3 קק״לפחמימות 25.1 גרם 100.2 גרםשומן 22.0 גרם 88.1 גרםנתרן 789.6 מ״ג 3158.4 מ״גחלבון 61.0 גרם 244.1 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 7.0 גרםשומן רווי 5.8 גרם 23.1 גרםכולסטרול 409.5 מ״ג 1638.0 מ״גסידן 41.5 מ״ג 165.9 מ״גברזל 5.0 מ״ג 20.1 מ״גאשלגן 263.4 מ״ג 1053.7 מ״גאבץ 10.9 מ״ג 43.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות576
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 576.1 קק״ל 2304.3 קק״לפחמימות 25.1 גרם 100.2 גרםשומן 22.0 גרם 88.1 גרםנתרן 789.6 מ״ג 3158.4 מ״גחלבון 61.0 גרם 244.1 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 7.0 גרםשומן רווי 5.8 גרם 23.1 גרםכולסטרול 409.5 מ״ג 1638.0 מ״גסידן 41.5 מ״ג 165.9 מ״גברזל 5.0 מ״ג 20.1 מ״גאשלגן 263.4 מ״ג 1053.7 מ״גאבץ 10.9 מ״ג 43.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 576 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
700 גרם בשר כתף
-
2 עלי דפנה בינוניים
-
3 כפות שמן קנולה
-
2 בצלים בינוניים
-
6 שיני שום
-
3 כפות קמח לבן
-
1 כוס יין אדום יבש
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מבשלים את הבשר: חותכים את הבשר לסטייקים גדולים. ממלאים את הסיר במים, מוסיפים את עלי הדפנה, מכניסים את הבשר, מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה סגור במשך 3 שעות. מוציאים את הבשר ושומרים את מי הבישול להכנת הרוטב.
- מכינים את הרוטב: קולפים וקוצצים את הבצל.
- מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום בקליפתן.
- מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב ומטגנים עד שהוא מקבל גוון חום זהוב.
- מוסיפים את היין ו-1 ליטר מנוזלי בישול הבשר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המלח ואת צרור הפטרוזיליה כמו שהוא ומערבבים.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- מעבירים את הבשר לתבנית עמוקה, יוצקים מעל את הרוטב, מכסים בנייר כסף וצולים 30 דקות לפחות. מגישים מיד.
אופן הכנה
- מבשלים את הבשר: חותכים את הבשר לסטייקים גדולים. ממלאים את הסיר במים, מוסיפים את עלי הדפנה, מכניסים את הבשר, מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה סגור במשך 3 שעות. מוציאים את הבשר ושומרים את מי הבישול להכנת הרוטב.
- מכינים את הרוטב: קולפים וקוצצים את הבצל.
- מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום בקליפתן.
- מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב ומטגנים עד שהוא מקבל גוון חום זהוב.
- מוסיפים את היין ו-1 ליטר מנוזלי בישול הבשר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המלח ואת צרור הפטרוזיליה כמו שהוא ומערבבים.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- מעבירים את הבשר לתבנית עמוקה, יוצקים מעל את הרוטב, מכסים בנייר כסף וצולים 30 דקות לפחות. מגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן