סנו רקע

קבב דגים על רוטב עגבניות וקארי

קבב דגים על רוטב קארי, מנה אסייתית עם נגיעות ים תיכוניות. קבב דגים עשיר בירקות טחונים ותבלינים, על רוטב משגע של עגבניות שרי עם קארי
קבב דגים על רוטב קארי, מנה אסייתית עם נגיעות ים תיכוניות. קבב דגים עשיר בירקות טחונים ותבלינים, על רוטב משגע של עגבניות שרי עם קארי
  • דנה רייכר
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    43
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 43.4 קק״ל 1085.4 קק״ל
    פחמימות 3.3 גרם 83.3 גרם
    שומן 2.4 גרם 61.0 גרם
    נתרן 75.9 מ״ג 1896.7 מ״ג
    חלבון 6.3 גרם 158.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 45.7 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 34.9 גרם
    כולסטרול 9.7 מ״ג 243.2 מ״ג
    סידן 12.5 מ״ג 312.1 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 39.0 מ״ג
    אשלגן 167.3 מ״ג 4181.9 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 29.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    43
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 43.4 קק״ל 1085.4 קק״ל
    פחמימות 3.3 גרם 83.3 גרם
    שומן 2.4 גרם 61.0 גרם
    נתרן 75.9 מ״ג 1896.7 מ״ג
    חלבון 6.3 גרם 158.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 45.7 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 34.9 גרם
    כולסטרול 9.7 מ״ג 243.2 מ״ג
    סידן 12.5 מ״ג 312.1 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 39.0 מ״ג
    אשלגן 167.3 מ״ג 4181.9 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 29.7 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
דגים
דנה רייכר
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

קבב דגים

רוטב


אופן הכנה

  1. קוצצים את הדג דק דק.
  2. למעבד מזון מכניסים פטרוזיליה, בצל וצ׳ילי וטוחנים למרקם דק.
  3. שמים בקערה את הדג הקצוץ, הירקות הטחונים, גרידת הלימון, המלח והשמן ומערבבים היטב! חשוב לערבב את המסה 2-3 דקות לקבלת מרקם הומוגני.
  4. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר בזמן שמכינים את הרוטב.
  5. לסוטאז’ מוסיפים שמן. מטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את הגמבה והעגבניות וצורבים אותן קלות, בערך 6 דקות על אש גבוהה תוך כדי ערבוב.
  6. כשהעגבניות והגמבה מתרככות מעט, מוסיפים את שיני השום והקארי הצהוב ומערבבים.
  7. קושרים את שקית הבד עם התבלינים ומניחים בסוטאז’. מוזגים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים עם מכסה חצי סגור 20 דקות. מוסיפים מלח לפי הטעם.
  8. טוחנים את הרוטב למרקם חלק - בשלב הזה, ניתן להשתמש בשקית בד נוספת כדי לסנן את הרוטב למי שמעדיף רוטב חלק חלק.
  9. מוציאים את מסת הדגים מהמקרר ויוצרים קבבים קטנים. צורבים אותם בערך 2-3 דקות מכל צד על מחבת פסים עם מעט שמן - חשוב להפוך את הקבבים רק אחרי שהם מקבלים צריבה חזקה מספיק כדי שלא יתפרקו.
  10. מוזגים את הרוטב לצלחת הגשה, מעליו מניחים את הקבבים ובתיאבון!

    קבב דגים על רוטב עגבניות וקארי
    קבב דגים על רוטב עגבניות וקארי. צילום: דנה רייכר


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות