קוקילידה משודרגת: עוגת קסטה שוקולד צ’יפס ביתית!
עוגת קסטה ביתית גדולה, מרשימה וטעימה שמורכבת מעוגיות ענק של שוקולד צ'יפס טעימות וגלידת שמנת וגבינה שמכינים בקלי קלות במיקסר הביתי!
עוגת קסטה ביתית גדולה, מרשימה וטעימה שמורכבת מעוגיות ענק של שוקולד צ'יפס טעימות וגלידת שמנת וגבינה שמכינים בקלי קלות במיקסר הביתי!
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 11126.6 קק״ל 11126.6 קק״לפחמימות 1243.0 גרם 1243.0 גרםשומן 975.1 גרם 975.1 גרםנתרן 5637.5 מ״ג 5637.5 מ״גחלבון 321.1 גרם 321.1 גרםסיבים תזונתיים 217.2 גרם 217.2 גרםשומן רווי 679.1 גרם 679.1 גרםכולסטרול 1068.4 מ״ג 1068.4 מ״גסידן 1171.4 מ״ג 1171.4 מ״גברזל 244.3 מ״ג 244.3 מ״גאשלגן 4877.4 מ״ג 4877.4 מ״גאבץ 225.4 מ״ג 225.4 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות11127
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 11126.6 קק״ל 11126.6 קק״לפחמימות 1243.0 גרם 1243.0 גרםשומן 975.1 גרם 975.1 גרםנתרן 5637.5 מ״ג 5637.5 מ״גחלבון 321.1 גרם 321.1 גרםסיבים תזונתיים 217.2 גרם 217.2 גרםשומן רווי 679.1 גרם 679.1 גרםכולסטרול 1068.4 מ״ג 1068.4 מ״גסידן 1171.4 מ״ג 1171.4 מ״גברזל 244.3 מ״ג 244.3 מ״גאשלגן 4877.4 מ״ג 4877.4 מ״גאבץ 225.4 מ״ג 225.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 11127 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות שוקולד צ'יפס
-
350 גרם שוקולד צ’יפס
-
200 גרם חמאה רכה
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/2 כוס סוכר חום
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 ביצים
-
קורט מלח דק
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
400 גרם קמח תופחאו קמח לבן רגיל עם שקית אבקת אפייה
גלידה
-
500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1/2 צנצנת חלב מרוכז
-
250 גרם גבינת מסקרפונה
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
ציפוי קרם שנטי
-
500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
4 כפות אבקת סוכר
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן ההכנה
- מכינים את עוגיות השוקולד צ’יפס: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקציפים את החמאה עד לקבלת מרקם של קרם.
- מוסיפים את הסוכר והווניל ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
- מוסיפים את הביצים ומקציפים שוב על מהירות נמוכה עד שהביצים נטמעות לחלוטין בבלילה.
- מכניסים גם את הקמח, המלח ואבקת הסודה לשתיה ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד.
- מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומערבבים ערבוב קצר נוסף.
- מוציאים מהבצק כמות ליצירת 2 עוגיות גדולות במשקל של 100-120 גרם כל אחת.
- מייצרים שבלונה בקוטר של רינג/תבנית הגלידה על גבי נייר אפייה. משטחים את 2 העוגיות הגדולות לקוטר של השבלונה.
- מיתרת הבצק יוצרים מיני עוגיות שוקולד צ’יפס במשקל של כ-30 גרם כל אחת.
- מניחים את העוגיות על גבי תבניות מרופדות בנייר אפייה ואופים אותן בתנור למשך כ-15 דקות.
- מוציאים את העוגיות מהתנור ומצננים.
- מכינים את הגלידה: מקציפים את השמנת המתוקה עם החלב המרוכז והמסקרפונה עד לקבלת קצפת יציבה.
- מעבירים את התערובת לתבנית שעליה רינג עם שקף ומשטחים.
- מכניסים למקפיא להתייצבות. אם יש זמן, עדיף ללילה שלם.
- מכינים קרם שנטי: מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ופודינג הוניל לקצפת יציבה ומעבירים לשקית זילוף.
- מרכיבים את העוגה: מניחים בסיס עוגיית שוקולד צ’יפס גדולה בתבנית הגשה או על גבי מעמד לעוגה.
- מחלצים את הגלידה מהרינג/תבנית ומניחים על העוגיה.
- מניחים מעל הגלידה עוגיית שוקולד צ’יפס גדולה נוספת.
- מזלפים מלמעלה תלוליות של קרם שנטי ומקשטים במיני עוגיות שוקולד צ’יפס נוספות.
אופן ההכנה
- מכינים את עוגיות השוקולד צ’יפס: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקציפים את החמאה עד לקבלת מרקם של קרם.
- מוסיפים את הסוכר והווניל ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
- מוסיפים את הביצים ומקציפים שוב על מהירות נמוכה עד שהביצים נטמעות לחלוטין בבלילה.
- מכניסים גם את הקמח, המלח ואבקת הסודה לשתיה ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד.
- מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומערבבים ערבוב קצר נוסף.
- מוציאים מהבצק כמות ליצירת 2 עוגיות גדולות במשקל של 100-120 גרם כל אחת.
- מייצרים שבלונה בקוטר של רינג/תבנית הגלידה על גבי נייר אפייה. משטחים את 2 העוגיות הגדולות לקוטר של השבלונה.
- מיתרת הבצק יוצרים מיני עוגיות שוקולד צ’יפס במשקל של כ-30 גרם כל אחת.
- מניחים את העוגיות על גבי תבניות מרופדות בנייר אפייה ואופים אותן בתנור למשך כ-15 דקות.
- מוציאים את העוגיות מהתנור ומצננים.
- מכינים את הגלידה: מקציפים את השמנת המתוקה עם החלב המרוכז והמסקרפונה עד לקבלת קצפת יציבה.
- מעבירים את התערובת לתבנית שעליה רינג עם שקף ומשטחים.
- מכניסים למקפיא להתייצבות. אם יש זמן, עדיף ללילה שלם.
- מכינים קרם שנטי: מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ופודינג הוניל לקצפת יציבה ומעבירים לשקית זילוף.
- מרכיבים את העוגה: מניחים בסיס עוגיית שוקולד צ’יפס גדולה בתבנית הגשה או על גבי מעמד לעוגה.
- מחלצים את הגלידה מהרינג/תבנית ומניחים על העוגיה.
- מניחים מעל הגלידה עוגיית שוקולד צ’יפס גדולה נוספת.
- מזלפים מלמעלה תלוליות של קרם שנטי ומקשטים במיני עוגיות שוקולד צ’יפס נוספות.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
נראה וואו! אם ארצה להכין מהבלילה של העוגה רק את העוגה ולא עוגיות האם להשתמש באותה הכמות או להפחית קמח ושאר מצרכים? או להחליף תבנית יותר גדולה פשוט?
אם את רוצה שהגודל יהיה אותו גודל תבנית, תכיני חצי מכמות בצק העוגיות ואל תשני את כמות שאר המרכיבים. נשמח לדעת איך יצא!
מתכון. מהמם
תודה רבה על המתכונים המיוחדים