-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2413.8 קק״ל 2413.8 קק״לפחמימות 200.3 גרם 200.3 גרםשומן 171.6 גרם 171.6 גרםנתרן 369.1 מ״ג 369.1 מ״גחלבון 26.8 גרם 26.8 גרםסיבים תזונתיים 12.0 גרם 12.0 גרםשומן רווי 104.9 גרם 104.9 גרםכולסטרול 831.9 מ״ג 831.9 מ״גסידן 199.2 מ״ג 199.2 מ״גברזל 11.9 מ״ג 11.9 מ״גאשלגן 1125.2 מ״ג 1125.2 מ״גאבץ 5.6 מ״ג 5.6 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות2414
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2413.8 קק״ל 2413.8 קק״לפחמימות 200.3 גרם 200.3 גרםשומן 171.6 גרם 171.6 גרםנתרן 369.1 מ״ג 369.1 מ״גחלבון 26.8 גרם 26.8 גרםסיבים תזונתיים 12.0 גרם 12.0 גרםשומן רווי 104.9 גרם 104.9 גרםכולסטרול 831.9 מ״ג 831.9 מ״גסידן 199.2 מ״ג 199.2 מ״גברזל 11.9 מ״ג 11.9 מ״גאשלגן 1125.2 מ״ג 1125.2 מ״גאבץ 5.6 מ״ג 5.6 מ״גסגור
אם אתם רוצים בוסט קטן של סוכר ואלכוהול – המתכון הזה תפור עליכם! קינוח של פאי שוקולד עם שכבת קרמל מלוח וליקר שנשפכת ברכות על בצק מתוק וקראנצ’י. העוגה הזו מושלמת ליד הקפה של הבוקר, הצהריים, אחר הצהריים או כל זמן שתרצו!
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 2414 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קלתית
-
1 יחידה בצק פריך מתוקמופשר
שכבל קרמל מלוח
-
1 כוס סוכריות טופי קרמל רכות
-
4 כפות ליקר קרמל מלוח בייליס* לנמנעים מאלכוהול - החליפו בשמנת מתוקה
שכבת שוקולד
-
2 ביצים M
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
150 גרם שוקולד מריר
-
150 גרם חמאה
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הקלתית: מרפדים תבנית פאי בקוטר 24 ס”מ בבצק הפריך המתוק ודוקרים במזלג את התחתית. אופים בתנור במשך 15 דקות, עד להזהבה קלה ומצננים.
- מכינים את רוטב הקרמל המלוח: ממיסים את סוכריות הטופי קרמל והליקר במיקרוגל או בסיר קטן על אש נמוכה.
- משטחים את הרוטב על תחתית הבצק האפויה ומקפיאים למשך 10 דקות.
- מכינים את שכבת השוקולד: מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר במשך 10 דקות במהירות גבוהה. ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה.
- מוסיפים את השוקולד לקציפת הביצים ומערבבים ידנית לאיחוד - הנפח יורד וזה בסדר.
- מוזגים את שכבת השוקולד לתבנית מעל שכבת הקרמל ואופים בחום של 180 מעלות במשך 20 דקות, עד ששכבת השוקולד מתחילה להיסדק.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הקלתית: מרפדים תבנית פאי בקוטר 24 ס”מ בבצק הפריך המתוק ודוקרים במזלג את התחתית. אופים בתנור במשך 15 דקות, עד להזהבה קלה ומצננים.
- מכינים את רוטב הקרמל המלוח: ממיסים את סוכריות הטופי קרמל והליקר במיקרוגל או בסיר קטן על אש נמוכה.
- משטחים את הרוטב על תחתית הבצק האפויה ומקפיאים למשך 10 דקות.
- מכינים את שכבת השוקולד: מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר במשך 10 דקות במהירות גבוהה. ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה.
- מוסיפים את השוקולד לקציפת הביצים ומערבבים ידנית לאיחוד - הנפח יורד וזה בסדר.
- מוזגים את שכבת השוקולד לתבנית מעל שכבת הקרמל ואופים בחום של 180 מעלות במשך 20 דקות, עד ששכבת השוקולד מתחילה להיסדק.
הכנתם את המתכון?
תגובות (11)
צריך להגיש חם או שזה יכול להתקרר? איך שומרים אחרי האפייה? צריך מקרר?
מגישים חם (אבל גם קר טעים!). אפשר (וצריך) לשמור במקרר לאחר האפייה
יש מתכון לבצק פריך (במקום לקנות)?
היי שרה, אפשר לחפש את המילה “טארט” בשורת החיפוש באתר ולמצוא מתכונים שונים לבצק פריך, כמו כאן:
https://foody.co.il/foody_recipe/%d7%98%d7%90%d7%a8%d7%98-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93/?auto=1
מה אפשר לשים במקום הקרמל?
הי, במתכון הזה רק קרמל. אולי חמאת בוטנים אם את אוהבת..