קלתית בצק פריך במילוי קרם טירמיסו
מחפשים מתכון שיעשה שואו ויגנוב את ההצגה? בצק פריך במילוי קרם טירמיסו הוא בדיוק מה שאתם צריכים. מרשים, טעים ולא תפסיקו להכין.
מחפשים מתכון שיעשה שואו ויגנוב את ההצגה? בצק פריך במילוי קרם טירמיסו הוא בדיוק מה שאתם צריכים. מרשים, טעים ולא תפסיקו להכין.
- עדי מרום
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4398.5 קק״ל 4398.5 קק״לפחמימות 294.1 גרם 294.1 גרםשומן 284.8 גרם 284.8 גרםנתרן 849.5 מ״ג 849.5 מ״גחלבון 54.5 גרם 54.5 גרםסיבים תזונתיים 30.1 גרם 30.1 גרםשומן רווי 108.1 גרם 108.1 גרםכולסטרול 307.2 מ״ג 307.2 מ״גסידן 227.1 מ״ג 227.1 מ״גברזל 18.2 מ״ג 18.2 מ״גאשלגן 1790.8 מ״ג 1790.8 מ״גאבץ 9.5 מ״ג 9.5 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
קלוריות4399
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4398.5 קק״ל 4398.5 קק״לפחמימות 294.1 גרם 294.1 גרםשומן 284.8 גרם 284.8 גרםנתרן 849.5 מ״ג 849.5 מ״גחלבון 54.5 גרם 54.5 גרםסיבים תזונתיים 30.1 גרם 30.1 גרםשומן רווי 108.1 גרם 108.1 גרםכולסטרול 307.2 מ״ג 307.2 מ״גסידן 227.1 מ״ג 227.1 מ״גברזל 18.2 מ״ג 18.2 מ״גאשלגן 1790.8 מ״ג 1790.8 מ״גאבץ 9.5 מ״ג 9.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 4399 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קלתית בצק פריך קקאו
מילוי
-
30 גרם שוקולד מריר
-
1 חבילה בישקוטי
-
1 כוס מים
-
1 שוט אספרסו
גנאש
-
100 גרם שוקולד מריר
-
100 גרם שמנת להקצפה יטבתה 38%
קרם
-
250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
2 כפות אבקת סוכר
-
1 שוט אספרסו
הגשה
-
2 כפות אבקת קקאולבזיקה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק הפריך: בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, קקאו, אבקת סוכר, מלח וחמאה ומערבלים עד לקבלת פירורים במרקם חולי. מוסיפים חלמונים ומים ומפעילים שוב עד קבלת בצק נעים ואחיד.
- מניחים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומרדדים לעובי של כ-3 סנטימטר, מכניסים את הבצק לאחר הרידוד למקפיא, נעבוד איתו כשהוא חצי קפוא.
- מסדרים שכבה אחידה של בצק בשוליים ובתחתית של תבנית לפאי או ברינג טארט קוטר 22, ובעזרת סכין חותכים את שאריות הבצק.
- מקפיאים את הקלתית כחצי שעה לפני האפייה.
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- את הטארט אופים בשיטה שנקראת ״אפייה עיוורת״ - ממלאים שקית צלייה בקטניות יבשות (שעועית, חומוס) ומניחים על הבצק, זה ימנע מהבצק ליצור גבעות בזמן האפייה.
- מכניסים את הקלתית לתנור למשך 20 דקות, מוציאים את המשקולות (השקית עם הקטניות) ואופים 10 דקות נוספות. מצננים את הקלתית.
- מכינים את המילוי: ממיסים את השוקולד המריר ומברישים בו את בסיס הקלתית לציפוי דק של שוקולד.
- מערבבים את המים והאספרסו, טובלים בהם את הבישקוטים ומניחים צמוד אחד שני בתוך הקלתית.
- מכינים את הגנאש: ממיסים את השוקולד והשמנת בקערה במיקרוגל בפולסים קצרים. יוצקים מעל הטארט ומיישרים בעזרת פלטה.
- מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקרם יציב, מוסיפים את האספרסו ופודינג הווניל ומערבבים לאיחוד.
- מזלפים את הקרם מעל הטארט, בוזקים קקאו ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק הפריך: בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, קקאו, אבקת סוכר, מלח וחמאה ומערבלים עד לקבלת פירורים במרקם חולי. מוסיפים חלמונים ומים ומפעילים שוב עד קבלת בצק נעים ואחיד.
- מניחים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומרדדים לעובי של כ-3 סנטימטר, מכניסים את הבצק לאחר הרידוד למקפיא, נעבוד איתו כשהוא חצי קפוא.
- מסדרים שכבה אחידה של בצק בשוליים ובתחתית של תבנית לפאי או ברינג טארט קוטר 22, ובעזרת סכין חותכים את שאריות הבצק.
- מקפיאים את הקלתית כחצי שעה לפני האפייה.
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- את הטארט אופים בשיטה שנקראת ״אפייה עיוורת״ - ממלאים שקית צלייה בקטניות יבשות (שעועית, חומוס) ומניחים על הבצק, זה ימנע מהבצק ליצור גבעות בזמן האפייה.
- מכניסים את הקלתית לתנור למשך 20 דקות, מוציאים את המשקולות (השקית עם הקטניות) ואופים 10 דקות נוספות. מצננים את הקלתית.
- מכינים את המילוי: ממיסים את השוקולד המריר ומברישים בו את בסיס הקלתית לציפוי דק של שוקולד.
- מערבבים את המים והאספרסו, טובלים בהם את הבישקוטים ומניחים צמוד אחד שני בתוך הקלתית.
- מכינים את הגנאש: ממיסים את השוקולד והשמנת בקערה במיקרוגל בפולסים קצרים. יוצקים מעל הטארט ומיישרים בעזרת פלטה.
- מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקרם יציב, מוסיפים את האספרסו ופודינג הווניל ומערבבים לאיחוד.
- מזלפים את הקרם מעל הטארט, בוזקים קקאו ומגישים.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (11)
היי.כמה זמן לשים את הבצק במקפיא אחרי הרידוד?
כחצי שעה
מיד מעל הגנאש שמים את הקרם? זה לא נופל לתוך הגנאש?
בזמן שאת מכינה את הקרם תוכלי לשים במקרר את התבנית ולקרר מעט את השוקולד.