קציצות דגים ברוטב חמוץ מתוק
- רותם ליברזון
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 332.4 קק״ל 1329.5 קק״לפחמימות 36.5 גרם 146.1 גרםשומן 7.8 גרם 31.2 גרםנתרן 1508.9 מ״ג 6035.8 מ״גחלבון 29.6 גרם 118.3 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 7.8 גרםשומן רווי 0.9 גרם 3.5 גרםכולסטרול 128.1 מ״ג 512.6 מ״גסידן 69.5 מ״ג 278.1 מ״גברזל 1.8 מ״ג 7.1 מ״גאשלגן 879.5 מ״ג 3518.2 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.8 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות332
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 332.4 קק״ל 1329.5 קק״לפחמימות 36.5 גרם 146.1 גרםשומן 7.8 גרם 31.2 גרםנתרן 1508.9 מ״ג 6035.8 מ״גחלבון 29.6 גרם 118.3 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 7.8 גרםשומן רווי 0.9 גרם 3.5 גרםכולסטרול 128.1 מ״ג 512.6 מ״גסידן 69.5 מ״ג 278.1 מ״גברזל 1.8 מ״ג 7.1 מ״גאשלגן 879.5 מ״ג 3518.2 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.8 מ״גסגור
כולם אצלי מתים על אוכל סיני אבל אין כמעט לאן ללכת לאכול אוכל סיני טוב ולכן המצאתי את המנה הזאת. קציצות דגים ברוטב בתיבול מתוק חריף בדיוק כמו שאוהבים אצלי. מגישים ליד אורז לבן ויש ארוחה מושלמת.
מרכיבים 22 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 332 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
500 גרם דג לבן
-
1/2 צרור כוסברה
-
1 בצל סגול בינוני
-
2 שיני שום
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1 ביצה L
-
2 כפות פירורי לחם
-
1 כפית קליפת לימון
-
1 כפית מלח דק
רוטב
-
1 כף שמן קנולה
-
1 בצל בינוני
-
4 שיני שום
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1/2 כוס רוטב סויהמזרח מערב
-
1/4 כוס רוטב פטריות הוי סטירמזרח מערב
-
1/4 כוס חומץ 5%
-
3 כפות סוכר חום
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כוס מים
הגשה
-
1 גבעול בצל ירוק
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: קוצצים את הדג לקוביות קטנות.
- קולפים את הבצל האדום, השום והג’ינג’ר.
- קוצצים דק את הכוסברה, הבצל האדום, השום, הג’ינג’ר והפלפל החריף.
- מערבבים היטב בקערה את כל רכיבי הקציצות, ויוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג.
- מכינים את הרוטב: קולפים וקוצצים את הבצל והשום. קולפים ומגררים את הג’ינג’ר.
- מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עם השום והג’ינג’ר, תוך כדי ערבוב, כ-3 דקות. מוסיפים את כל שאר הרכיבים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות עד שהרוטב מסמיך ונעשה מעט דביק.
- מוסיפים את הקציצות לסיר הרוטב ומבשלים כ-5 דקות.
- קוצצים דק את הבצל הירוק והצ’ילי האדום ומעטרים את המנה לפני ההגשה.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: קוצצים את הדג לקוביות קטנות.
- קולפים את הבצל האדום, השום והג’ינג’ר.
- קוצצים דק את הכוסברה, הבצל האדום, השום, הג’ינג’ר והפלפל החריף.
- מערבבים היטב בקערה את כל רכיבי הקציצות, ויוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג.
- מכינים את הרוטב: קולפים וקוצצים את הבצל והשום. קולפים ומגררים את הג’ינג’ר.
- מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עם השום והג’ינג’ר, תוך כדי ערבוב, כ-3 דקות. מוסיפים את כל שאר הרכיבים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות עד שהרוטב מסמיך ונעשה מעט דביק.
- מוסיפים את הקציצות לסיר הרוטב ומבשלים כ-5 דקות.
- קוצצים דק את הבצל הירוק והצ’ילי האדום ומעטרים את המנה לפני ההגשה.
הערות
- אפשר להשתמש בכל דג לבן שאוהבים: לברק, בורי, לוקוס וכו'
הערות
- אפשר להשתמש בכל דג לבן שאוהבים: לברק, בורי, לוקוס וכו'
הכנתם את המתכון?
תגובות (5)
איפה ניתן לקנות רוטב פטריות הוי סטיר? או לחלופין, האם ניתן להחליפו במשהו אחר?
רוטב הוי סטיר של חברת מזרח ומערב, ניתן לבדוק באתר שלהם או בחנויות המוכרות את המוצרים שלהם.
האם אפשר להחליף את הפירורי לחם במשהו אחר לטובת מי שרגיש לגלוטן? אשמח לפתרונות
היי, ניתן לרכוש פירורי לחם ללא גלוטן ברשתות השיווק.
יצא מיוחד מאוד!! ? יאמי