קציצות הודו, גזר ובטטה

מתכון שילדים אוהבים - קציצות בריאות, מזינות וטעימות! קציצות הודו גזר ובטטה שמתאימות לילדים ולא רק - בתאבון
מתכון שילדים אוהבים - קציצות בריאות, מזינות וטעימות! קציצות הודו גזר ובטטה שמתאימות לילדים ולא רק - בתאבון
  • מעיין רייכמן
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    90
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 89.8 קק״ל 2244.0 קק״ל
    פחמימות 6.2 גרם 155.5 גרם
    שומן 4.9 גרם 122.1 גרם
    נתרן 279.3 מ״ג 6982.4 מ״ג
    חלבון 4.8 גרם 120.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 14.7 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 32.6 גרם
    כולסטרול 34.2 מ״ג 856.1 מ״ג
    סידן 16.4 מ״ג 409.4 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 13.5 מ״ג
    אשלגן 101.8 מ״ג 2544.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 12.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    90
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 89.8 קק״ל 2244.0 קק״ל
    פחמימות 6.2 גרם 155.5 גרם
    שומן 4.9 גרם 122.1 גרם
    נתרן 279.3 מ״ג 6982.4 מ״ג
    חלבון 4.8 גרם 120.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 14.7 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 32.6 גרם
    כולסטרול 34.2 מ״ג 856.1 מ״ג
    סידן 16.4 מ״ג 409.4 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 13.5 מ״ג
    אשלגן 101.8 מ״ג 2544.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 12.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קציצות
מעיין רייכמן
X

5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות הודו, גזר ובטטה

טיגון

  • לטיגון חצי עמוק, או ספריי שמן לאפייה בתנור

אופן הכנה

  1. מבשלים תפוחי האדמה ביחד עם הבטטה בסיר עם מים עם הקליפה עד לריכוך מלא, מסננים מהנוזלים, קולפים מועכים לפירה.
  2. שמים את כל המצרכים של הקציצות בתוך קערה, חוץ מפרורי הלחם ולשים בעזרת כפות הידיים את המסה היטב (לילדים המעדיפים מרקמים אפשר להכניס לפוד פרוססור).
  3. אחרי שסיימנו לערבב, מוסיפים לתערובת פירורי לחם או קמח שיבולת שועל ומערבבים שוב.
  4. מרפדים תבנית עם נייר אפייה ומכינים קערת מים לידיים. לוקחים ממסת הקציצות כדור בינוני ומעצבים אותו תוך כדי הרטבת הידיים כדי שהקציצות יצאו חלקות ויציבות.
  5. מחממים שמן בסיר רחב או במחבת, ומטגנים את הקציצות טיגון חצי עמוק משני הצדדים, עד לקבלת צבע זהוב. לאחר הטיגון מוציאים את הקציצות לנייר סופג באמצעות מלקחיים (אפשר גם לאפות בתנור על 180 מעלות למשך 25 דקות).
קציצות הודו, גזר ובטטה1
קציצות הודו, גזר ובטטה. צילום: מעיין רייכמן

הערות

  • מומלץ לשלב קמח שיבולת שועל או שיבולת שועל גרוסה דק מאוד על פני פירורי לחם ובכך להעלות ערך תזונתי של המזון

tip

טיפ מקרר Hisense

1. על מנת לשמור על טריות הבשר עד לשימוש, יש לשמור בתוך המקרר באזור הכי קר, "מגירת אפס" מה שמונע מהבשר לפתח חיידקים שמשגשגים בטמפרטורת חדר.
2. מומלץ לאחסן את הירקות במגרה היעודית להם בתוך המקרר, ירקות כמו תפו"א ובצל מומלץ לאחסן בחוץ במקום יבש ומוצל.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קציצות הודו, גזר ובטטה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    עדי זקריאן

    בנוסף יש לי ביצי L. במתכון זה M.כמה לשים?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי עדי, את אכן צודקת, הורדתי את כמות הביצים ל-3. אם יש לך ביצי L, שימי שתיים

    Avatar
    עדי זקריאן

    היי, אשמח לדעת למה 5 ביצים, זה ממש הרבה..

קטגוריות

אביזרים

טכניקות