ריבת חלב ביתית עם פטנט מדליק
- אודי ואושר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 217.7 קק״ל 2177.5 קק״לפחמימות 34.3 גרם 343.0 גרםשומן 6.0 גרם 60.0 גרםנתרן 100.3 מ״ג 1002.5 מ״גחלבון 9.9 גרם 99.0 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.0 גרםשומן רווי 3.6 גרם 36.0 גרםכולסטרול 18.0 מ״ג 180.0 מ״גסידן 202.3 מ״ג 2022.5 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.3 מ״גאשלגן 262.5 מ״ג 2625.0 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 7.4 מ״גסגור
-
מרכיבים4
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות218
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 217.7 קק״ל 2177.5 קק״לפחמימות 34.3 גרם 343.0 גרםשומן 6.0 גרם 60.0 גרםנתרן 100.3 מ״ג 1002.5 מ״גחלבון 9.9 גרם 99.0 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.0 גרםשומן רווי 3.6 גרם 36.0 גרםכולסטרול 18.0 מ״ג 180.0 מ״גסידן 202.3 מ״ג 2022.5 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.3 מ״גאשלגן 262.5 מ״ג 2625.0 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 7.4 מ״גסגור
מרכיבים 4 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 218 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 ליטר חלב 3%
-
1 1/4כוסות או 250 גרם סוכר לבן
-
1 מקל וניל בינוני
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
אופן הכנה
- חוצים את מקל הווניל ומוציאים את הגרגירים באמצעות סכין.
- בסיר עמוק מסדרים את הגולות בשכבה אחידה.
- יוצקים פנימה את החלב, מוסיפים את הסוכר, תוכן מקל הווניל והמקל. מביאים לרתיחה ונזהרים שלא יגלוש.
- מוסיפים את הסודה לשתייה ומבשלים על אש נמוכה כ-90 דקות, עד לסמיכות הרצויה. מקררים ומעבירים לצנצנת אטומה.
אופן הכנה
- חוצים את מקל הווניל ומוציאים את הגרגירים באמצעות סכין.
- בסיר עמוק מסדרים את הגולות בשכבה אחידה.
- יוצקים פנימה את החלב, מוסיפים את הסוכר, תוכן מקל הווניל והמקל. מביאים לרתיחה ונזהרים שלא יגלוש.
- מוסיפים את הסודה לשתייה ומבשלים על אש נמוכה כ-90 דקות, עד לסמיכות הרצויה. מקררים ומעבירים לצנצנת אטומה.
הערות
- מצטיידים מראש בחבילת גולות. הגולות מורידות את הצורך בערבוב מתמיד ומונעות את שריפת ריבת החלב
הערות
- מצטיידים מראש בחבילת גולות. הגולות מורידות את הצורך בערבוב מתמיד ומונעות את שריפת ריבת החלב
הכנתם את המתכון?
תגובות (36)
את ריבת הילב לא מערבבים כלל כשהיא על האש לא ברור לי כל כך. תודה
היי יהודית, את ריבת החלב ניתן לערבב כשהיא על האש, הגולות מסייעות שהתערובת לא תישרף
זה נהייה גבינה?
לא, זה נהיה ריבת חלב. בסרטון מסבירים בין היתר איך להכין את ריבת החלב. אם את רוצה מתכון לעוגה שהם מכינים ומשתמשים בריבת החלב, זה המתכון:
https://foody.co.il/foody_recipe/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%92%d7%91%d7%99%d7%a0%d7%94-%d7%95%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93-%d7%9c%d7%91%d7%9f-%d7%a2%d7%9d-%d7%a8%d7%99%d7%91%d7%aa-%d7%97%d7%9c%d7%91/?auto=1