שברו את הרשת! לחמניות שום עסיסיות
לחמניות שום כאלו עוד לא טעמתם! לחמניות נימוחות, מריחות וטעימות בתיבול של שום, עשבים ושמן זית. תוספת מושלמת לכל ארוחה ולכל שעה ביום
לחמניות שום כאלו עוד לא טעמתם! לחמניות נימוחות, מריחות וטעימות בתיבול של שום, עשבים ושמן זית. תוספת מושלמת לכל ארוחה ולכל שעה ביום
- מלי מאירוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 418.0 קק״ל 4179.7 קק״לפחמימות 40.3 גרם 402.6 גרםשומן 25.8 גרם 257.9 גרםנתרן 490.0 מ״ג 4900.0 מ״גחלבון 6.6 גרם 66.4 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 17.7 גרםשומן רווי 3.6 גרם 35.7 גרםכולסטרול 29.5 מ״ג 295.4 מ״גסידן 31.2 מ״ג 312.4 מ״גברזל 1.6 מ״ג 16.4 מ״גאשלגן 115.0 מ״ג 1150.1 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 6.6 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות418
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 418.0 קק״ל 4179.7 קק״לפחמימות 40.3 גרם 402.6 גרםשומן 25.8 גרם 257.9 גרםנתרן 490.0 מ״ג 4900.0 מ״גחלבון 6.6 גרם 66.4 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 17.7 גרםשומן רווי 3.6 גרם 35.7 גרםכולסטרול 29.5 מ״ג 295.4 מ״גסידן 31.2 מ״ג 312.4 מ״גברזל 1.6 מ״ג 16.4 מ״גאשלגן 115.0 מ״ג 1150.1 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 6.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 418 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח לבן
-
1 כף גדושה שמרים יבשים
-
1 כף סוכר לבן
-
1 כפית דבש
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1 1/4 כוסות מים פושרים
תערובת שום ותבלינים
הברשה
-
1 ביצה L
להכנה:
אופן הכנה
- בקערת מיקסר (ניתן גם ללוש ביד) שמים את הקמח, השמרים היבשים, הסוכר והדבש ומערבבים.
- מוסיפים את המים הפושרים, רבע כוס שמן זית כפית מלח ומתחילים ללוש - במידה ויש צורך להוסיף עוד מים, הוסיפו בטפטופים כדי להמנע מהוספת מים מיותרת - הבצק צריך להיות טיפונת דביק. טיפ: תמיד תתחילו עם פחות מים ותוסיפו לאט לאט, תמיד ובכל מתכון.
- לשים 10 דקות, מכסים לרבע שעה ולשים שוב במשך דקה.
- יוצרים מהבצק כדור, משמנים ומלטפים כך שהשמן יגיע לכל המקומות, מניחים בקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה של 45 דקות.
- מחלקים את הבצק לכדורים קטנטנים. משטחים כל כדור בעזרת האצבעות על משטח משומן קלות ומגלגלים 2 גלגולים, כך שתיווצר לנו מעין לחמנייה שמנמנה.
- מניחים בתבנית מצופה בסנו סושי- נייר אפייה טבעי ללא מרווחים ומכסים למשך 50 דקות.
- מכינים את תערובת השום: מערבבים בצלחת 3/4 כוס שמן זית יחד עם הכורכום, השום הכתוש, חצי כפית מלח, הפטרוזיליה הקצוצה, השמיר הקצוץ וכפית זעתר (לא חובה).
- מוציאים רבע מכמות תערובת השום לקערה נפרדת.
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- לאחר שהבצק תפח מברישים בביצה ומכניסים לתנור עד להזהבה.
- מוציאים מהתנור ומברישים את הלחמניות תערובת השום והתבלינים. מחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות.
- מוציאים מהתנור ומכסים במגבת למשך 20 דקות. לפני ההגשה מורחים את יתרת תערובת השום והתבלינים ששמרנו בצד.
אופן הכנה
- בקערת מיקסר (ניתן גם ללוש ביד) שמים את הקמח, השמרים היבשים, הסוכר והדבש ומערבבים.
- מוסיפים את המים הפושרים, רבע כוס שמן זית כפית מלח ומתחילים ללוש - במידה ויש צורך להוסיף עוד מים, הוסיפו בטפטופים כדי להמנע מהוספת מים מיותרת - הבצק צריך להיות טיפונת דביק. טיפ: תמיד תתחילו עם פחות מים ותוסיפו לאט לאט, תמיד ובכל מתכון.
- לשים 10 דקות, מכסים לרבע שעה ולשים שוב במשך דקה.
- יוצרים מהבצק כדור, משמנים ומלטפים כך שהשמן יגיע לכל המקומות, מניחים בקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה של 45 דקות.
- מחלקים את הבצק לכדורים קטנטנים. משטחים כל כדור בעזרת האצבעות על משטח משומן קלות ומגלגלים 2 גלגולים, כך שתיווצר לנו מעין לחמנייה שמנמנה.
- מניחים בתבנית מצופה בסנו סושי- נייר אפייה טבעי ללא מרווחים ומכסים למשך 50 דקות.
- מכינים את תערובת השום: מערבבים בצלחת 3/4 כוס שמן זית יחד עם הכורכום, השום הכתוש, חצי כפית מלח, הפטרוזיליה הקצוצה, השמיר הקצוץ וכפית זעתר (לא חובה).
- מוציאים רבע מכמות תערובת השום לקערה נפרדת.
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- לאחר שהבצק תפח מברישים בביצה ומכניסים לתנור עד להזהבה.
- מוציאים מהתנור ומברישים את הלחמניות תערובת השום והתבלינים. מחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות.
- מוציאים מהתנור ומכסים במגבת למשך 20 דקות. לפני ההגשה מורחים את יתרת תערובת השום והתבלינים ששמרנו בצד.
עוד מתכונים של לחמניות שאתם חייבים להכין: