שילוב מושלם: עוגת גבינה אפויה בציפוי קרמל מלוח
חגיגת שבועות לא תיהיה מושלמת בלי עוגה מושקעת, קבלו מתכון לשילוב גאוני של מתוק ומלוח - עוגת גבינה אפויה בציפוי קרמל מלוח עשיר בטעמים ומרקמים
חגיגת שבועות לא תיהיה מושלמת בלי עוגה מושקעת, קבלו מתכון לשילוב גאוני של מתוק ומלוח - עוגת גבינה אפויה בציפוי קרמל מלוח עשיר בטעמים ומרקמים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5273.9 קק״ל 5273.9 קק״לפחמימות 581.7 גרם 581.7 גרםשומן 271.3 גרם 271.3 גרםנתרן 4001.3 מ״ג 4001.3 מ״גחלבון 145.2 גרם 145.2 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 154.1 גרם 154.1 גרםכולסטרול 2141.0 מ״ג 2141.0 מ״גסידן 1197.6 מ״ג 1197.6 מ״גברזל 5.8 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 6026.2 מ״ג 6026.2 מ״גאבץ 8.5 מ״ג 8.5 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות5274
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5273.9 קק״ל 5273.9 קק״לפחמימות 581.7 גרם 581.7 גרםשומן 271.3 גרם 271.3 גרםנתרן 4001.3 מ״ג 4001.3 מ״גחלבון 145.2 גרם 145.2 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 154.1 גרם 154.1 גרםכולסטרול 2141.0 מ״ג 2141.0 מ״גסידן 1197.6 מ״ג 1197.6 מ״גברזל 5.8 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 6026.2 מ״ג 6026.2 מ״גאבץ 8.5 מ״ג 8.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 5274 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
50 גרם חמאה
בסיס
-
80 גרם חמאהמומסת
-
1 1/2כוסות או 120 גרם פתי בר שוקולדפירורי ביסקוויט טחונים דק
-
1/4 כוס סוכר חום
מלית
-
3 1/2 גביעי גבינת שמנת 5%קרם גבינת שמנת 5% בטמפרטורת החדר
-
1 גביע שמנת חמוצה 15%
-
1 1/4כוסות או 250 גרם סוכר לבן
-
5 ביצים L
-
1 כף תמצית וניל
-
1 כף מיץ לימון
קרמל מלוח
-
100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1 קורט מלח דק
-
240 גרם סוכר לבן(כוס + 4 כפות)
-
30 גרם חמאה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בסיס מערבבים את כל החומרים יחד ומהדקים את הפירורים לתחתית ולשולי התבנית עד לחצי מגובהה. מעבירים למקרר עד לסיום הכנת המלית.
- מכינים את המלית: במיקסר עם וו גיטרה (או ידנית עם מטרפה) מערבבים גבינה, שמנת חמוצה וסוכר במשך כמה דקות, עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מדי פעם מגרדים את תחתית הקערה כדי שלא תתגבש שם גבינה.
- מוסיפים את הביצים, הוניל ומיץ הלימון בשני שלבים ומערבבים עד לאחידות.
- יוצקים את המלית על הבסיס, כך שהתערובת תכסה את שולי הבסיס.
- מכניסים לתנור החם לכ־50 דקות; אחרי 25 דקות מסובבים את התבנית (באפייה ייתכן שייווצר סדק בגבינה. לא לדאוג, אחרי שמוציאים את העוגה מהתנור היא “תתיישב” והסדק ייסגר).
- מכינים את הקרמל: בסיר מחממים את השמנת המתוקה והמלח ומניחים בצד (זהירות זה רותח!).
- בסיר נוסף עם תחתית עבה שמים מעט סוכר, וכשהוא נמס מוסיפים בהדרגה את יתר הסוכר ומבשלים עד שמתקבל קרמל בעל צבע עמוק.
- מוסיפים פנימה בזהירות את השמנת המחוממת ואת החמאה ומערבבים עד להטמעה.
- מצננים מעט ושופכים על העוגה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בסיס מערבבים את כל החומרים יחד ומהדקים את הפירורים לתחתית ולשולי התבנית עד לחצי מגובהה. מעבירים למקרר עד לסיום הכנת המלית.
- מכינים את המלית: במיקסר עם וו גיטרה (או ידנית עם מטרפה) מערבבים גבינה, שמנת חמוצה וסוכר במשך כמה דקות, עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מדי פעם מגרדים את תחתית הקערה כדי שלא תתגבש שם גבינה.
- מוסיפים את הביצים, הוניל ומיץ הלימון בשני שלבים ומערבבים עד לאחידות.
- יוצקים את המלית על הבסיס, כך שהתערובת תכסה את שולי הבסיס.
- מכניסים לתנור החם לכ־50 דקות; אחרי 25 דקות מסובבים את התבנית (באפייה ייתכן שייווצר סדק בגבינה. לא לדאוג, אחרי שמוציאים את העוגה מהתנור היא “תתיישב” והסדק ייסגר).
- מכינים את הקרמל: בסיר מחממים את השמנת המתוקה והמלח ומניחים בצד (זהירות זה רותח!).
- בסיר נוסף עם תחתית עבה שמים מעט סוכר, וכשהוא נמס מוסיפים בהדרגה את יתר הסוכר ומבשלים עד שמתקבל קרמל בעל צבע עמוק.
- מוסיפים פנימה בזהירות את השמנת המחוממת ואת החמאה ומערבבים עד להטמעה.
- מצננים מעט ושופכים על העוגה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן