עוגה לשבת – עוגת גבינה אפויה עם קצפת

יהודית מורחיים מכינה עוגה שלא תוכלו לעמוד בפניה: עוגת גבינה אפויה עם קצפת. עוגה צחורה וחגיגית, רכה, אוורירית וטעימה. רק קפה ליד ואתם מסודרים
יהודית מורחיים מכינה עוגה שלא תוכלו לעמוד בפניה: עוגת גבינה אפויה עם קצפת. עוגה צחורה וחגיגית, רכה, אוורירית וטעימה. רק קפה ליד ואתם מסודרים
  • יהודית מורחיים
שמרו
כשר
21 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
    3771
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3771.3 קק״ל 3771.3 קק״ל
    פחמימות 277.6 גרם 277.6 גרם
    שומן 248.1 גרם 248.1 גרם
    נתרן 2277.4 מ״ג 2277.4 מ״ג
    חלבון 107.0 גרם 107.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.2 גרם
    שומן רווי 140.0 גרם 140.0 גרם
    כולסטרול 1725.9 מ״ג 1725.9 מ״ג
    סידן 778.2 מ״ג 778.2 מ״ג
    ברזל 5.0 מ״ג 5.0 מ״ג
    אשלגן 1245.6 מ״ג 1245.6 מ״ג
    אבץ 3.9 מ״ג 3.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
    3771
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3771.3 קק״ל 3771.3 קק״ל
    פחמימות 277.6 גרם 277.6 גרם
    שומן 248.1 גרם 248.1 גרם
    נתרן 2277.4 מ״ג 2277.4 מ״ג
    חלבון 107.0 גרם 107.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.2 גרם
    שומן רווי 140.0 גרם 140.0 גרם
    כולסטרול 1725.9 מ״ג 1725.9 מ״ג
    סידן 778.2 מ״ג 778.2 מ״ג
    ברזל 5.0 מ״ג 5.0 מ״ג
    אשלגן 1245.6 מ״ג 1245.6 מ״ג
    אבץ 3.9 מ״ג 3.9 מ״ג
    סגור

עוגת גבינה שמלווה אותי שנים רבות, מתקופת הבלוג הראשון שלי בישרא בלוג, בבלוג השני בפודפייג’ והיום ב magiccake

לפני כשבועיים התחלתי לקבל הודעות מגולשים בזו הלשון, המתכון לעוגת הגבינה האפויה הכי טובה שיש נעלמה נגוזה.

נכנסתי ממש ללחץ, לא הבנתי מה קורה! איפה המתכון, לאן הוא נעלם? בדקתי בכל הכיוונים ולא מצאתי, לציין שאתר ישרא בלוג גם הוא נעלם.

עשיתי קצת חושבים עם עצמי… את הכמויות לעוגה אני בערך זוכרת, את המצרכים זוכרת ממש, אבל מזל שאני מצלמת הכלללל, נכנסתי לספריית המתכונים שלי, הקשתי את שם העוגה ואז גיליתי את כל הצילומים עם כל המצרכים, בדיוק כמו שאתם אוהבים.

התחלתי להרכיב את המתכון מחדש לפי התמונות של המצרכים. מבטיחה לכם שיצאה עוגה בדיוק העתק למקור! “תנסו ותצליחו” ♥

אי אפשר לעמוד בפניה
אי אפשר לעמוד בפניה

לעוד מתכונים מעולים של יהודית

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
21 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


בסיס

בלילת גבינה


אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מרסקים את הביסקוויטים לפירורים, מוסיפים את החמאה המומסת, מערבבים. משמנים תבנית מספר 26-24, משטחים את הביסקוויטים בתבנית ומהדקים, מכניסים את התבנית למקפיא.
  3. מפרידים את הביצים. בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים עם שלושת רבעי כוס סוכר, לקבלת קצף מבריק ויציב.
  4. בקערה נפרדת טורפים את הגבינה והשמנת חמוצה, מוסיפים רבע כוס סוכר וסוכר וניל וטורפים היטב.
  5. מוסיפים לתערובת הגבינה את החלמונים וטורפים, מוסיפים את הקורנפלור ואינסטנט פודינג וניל, טורפים עד אשר התערובת נעשית חלקה.
  6. מעבירים שליש מקצף הביצים לתערובת הגבינה, טורפים היטב, את יתרת הקצף מבליעים בתערובת בתנועות עטיפה עדינות.
  7. מוציאים את התבנית מהמקפיא, מוזגים את תערובת הגבינה על שכבת הביסקוויטים.
  8. אופים 10 דקות בטמפרטורת 170 מעלות, לאחר 10 דקות מנמיכים ל-160 מעלות לעוד כ-55-60 דקות של אפייה.
  9. העוגה עולה יפה ומשחימה מלמעלה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים שתתקרר.
  10. מוציאים אחרי שעה מהתנור ומקררים בחוץ, מכניסים למקרר להתמצקות.
  11. מכינים קצפת: מקציפים את השמנת מתוקה עם החלב, אינסטנט פודינג וניל ואבקת סוכר לקבלת קצפת יציבה וחזקה.
  12. משחררים את העוגה מהתבנית בעדינות.
  13. מניחים את העוגה על צלחת הגשה, מורחים על העוגה את הקצפת, אפשר לקשט עם כף מהצד הקעור שלה.
  14. אפשר לשים קצת מהקצפת בשק זילוף עם צנטר משונן ולקשט מסביב.
  15. מעבירים את העוגה למקרר לצינון.

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגה לשבת – עוגת גבינה אפויה עם קצפת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    שרונה

    היי רצתי לדעת אם ניתן לשים דבינה 9 אחוז?? ושמנת 5 אחוז של גד?

      Avatar
      מערכת Foody

      בהחלט.

      Avatar
      Dorit

      האם אפשר להשתמש בפודינג שוקולד במקום וניל

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר, הקצפת תצא כהה ולא בהירה והטעם גם ישתנה לטעם שוקולדי במעט כמובן

    Avatar
    שרונה

    היי יש אפשרות לעשות את העוגה ללא הבסקויטים ואם כן אז לא צריך לשים נייר אפיה סביב התבנית ? ולגבי תבנית מים לא שמים בתנור?

    Avatar
    פורת רינה

    עוגה נהדרת! מוסיפה מעל הקצפת את פירות העונה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות