-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2752.2 קק״ל 2752.2 קק״לפחמימות 448.4 גרם 448.4 גרםשומן 129.8 גרם 129.8 גרםנתרן 8221.8 מ״ג 8221.8 מ״גחלבון 118.1 גרם 118.1 גרםסיבים תזונתיים 61.5 גרם 61.5 גרםשומן רווי 53.2 גרם 53.2 גרםכולסטרול 635.5 מ״ג 635.5 מ״גסידן 194.8 מ״ג 194.8 מ״גברזל 52.4 מ״ג 52.4 מ״גאשלגן 756.6 מ״ג 756.6 מ״גאבץ 51.1 מ״ג 51.1 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-40 דק׳
-
קלוריות2752
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2752.2 קק״ל 2752.2 קק״לפחמימות 448.4 גרם 448.4 גרםשומן 129.8 גרם 129.8 גרםנתרן 8221.8 מ״ג 8221.8 מ״גחלבון 118.1 גרם 118.1 גרםסיבים תזונתיים 61.5 גרם 61.5 גרםשומן רווי 53.2 גרם 53.2 גרםכולסטרול 635.5 מ״ג 635.5 מ״גסידן 194.8 מ״ג 194.8 מ״גברזל 52.4 מ״ג 52.4 מ״גאשלגן 756.6 מ״ג 756.6 מ״גאבץ 51.1 מ״ג 51.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-40 דק׳ | קלוריות 2752 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים את מחית הסלק: שמים את הסלקים עם הקליפה בתוך סיר עם שפע מים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים עד שהסלקים מתרככים, מסננים אותם ומקלפים.
- חותכים את הסלקים לרבעים ומכניסים לקערת בלנדר או מעבד מזון.
- מוסיפים כוס מים וטוחנים לתערובת אחידה וחלקה.
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים, למעט המלח, ולשים במשך 6-7 דקות.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק בצבע ורוד יפהפה.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניילנים בסנו סושי- ניילון נצמד.
- מתפיחים במשך כ-60 דקות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
- מעבירים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומחלקים ביחס 80%-20%.
- את החלק הקטן מניילנים בניילון נצמד סנו סושי ומחזירים למקרר.
- את החלק הגדול מחלקים ל-7 חלקים בגודל אחיד ומכדררים.
- מסדרים את הכדורים בתבנית בצורת עיגול עם חור במרכז (כמו סיר פלא).
- מניחים במרכז קערית קטנה (שאפשר להכניס לתנור).
- מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים במשך כ-20 דקות.
- מוציאים את החלק הקטן של הבצק מתוך המקרר.
- מחלקים גם אותו ל-7 חלקים שווים, וגם אותם מכדררים לכדורים קטנים.
- גוזרים בעזרת מספריים חתך במרכז כל כדור קטן, לא עד הסוף. מרחיקים קצת את שני החצאים וגוזרים כל אחד מהם שוב באמצע ליצירת ה״כתר״ של הרימון.
- מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה עם המים.
- מניחים את ה”כתרים” במרכז הכדורים, מטביעים אותם קצת בלחיצה ומברישים גם אותם בביצה.
- אופים את החלה במשך 30-35 דקות, או עד שהיא תופחת ומשחימה יפה.
- אם היא משחימה מהר מדי בחלק העליון, מכסים את התבנית בסנו סושי - רדיד אלומיניום וממשיכים לאפות עד שהחלה מוכנה.
- מוציאים מהתנור, ממלאים את הקערית שהנחנו במרכז החלה בדבש ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את מחית הסלק: שמים את הסלקים עם הקליפה בתוך סיר עם שפע מים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים עד שהסלקים מתרככים, מסננים אותם ומקלפים.
- חותכים את הסלקים לרבעים ומכניסים לקערת בלנדר או מעבד מזון.
- מוסיפים כוס מים וטוחנים לתערובת אחידה וחלקה.
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים, למעט המלח, ולשים במשך 6-7 דקות.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק בצבע ורוד יפהפה.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניילנים בסנו סושי- ניילון נצמד.
- מתפיחים במשך כ-60 דקות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
- מעבירים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומחלקים ביחס 80%-20%.
- את החלק הקטן מניילנים בניילון נצמד סנו סושי ומחזירים למקרר.
- את החלק הגדול מחלקים ל-7 חלקים בגודל אחיד ומכדררים.
- מסדרים את הכדורים בתבנית בצורת עיגול עם חור במרכז (כמו סיר פלא).
- מניחים במרכז קערית קטנה (שאפשר להכניס לתנור).
- מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים במשך כ-20 דקות.
- מוציאים את החלק הקטן של הבצק מתוך המקרר.
- מחלקים גם אותו ל-7 חלקים שווים, וגם אותם מכדררים לכדורים קטנים.
- גוזרים בעזרת מספריים חתך במרכז כל כדור קטן, לא עד הסוף. מרחיקים קצת את שני החצאים וגוזרים כל אחד מהם שוב באמצע ליצירת ה״כתר״ של הרימון.
- מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה עם המים.
- מניחים את ה”כתרים” במרכז הכדורים, מטביעים אותם קצת בלחיצה ומברישים גם אותם בביצה.
- אופים את החלה במשך 30-35 דקות, או עד שהיא תופחת ומשחימה יפה.
- אם היא משחימה מהר מדי בחלק העליון, מכסים את התבנית בסנו סושי - רדיד אלומיניום וממשיכים לאפות עד שהחלה מוכנה.
- מוציאים מהתנור, ממלאים את הקערית שהנחנו במרכז החלה בדבש ומגישים.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (12)
היי ,אם אני רוצה להכין לפי מתכון חלות רגיל ,ללא ביצה , האם מחית הסלק מחליף את כמות המים?
כן, מי הסלק מחליפים את המים, אך שימי לב שהמתכון כאן הוא ל-1/2 ק”ג בצק (ולא קילו) וכמות המים בהתאמה.
האם מוסיפים לבצק את כל כמות הנוזלים של הסלק הטחון עם המים או רק כוס אחת ממנו?
מוסיפים את כל כמות הנוזלים המתקבלת מהסלק הטחון (מסונן ממי הבישול) וכוס המים שהוספנו.
אפשר להתפיח את הבצק לילה במקרר?
כן, אפשר להתפיח את הבצק לילה במקרר.