תפוחי אדמה תלושותי של רון יוחננוב – מתכון אש!
איך עוד אפשר לחדש ולרגש עם מתכון תפוחי אדמה בתנור? אפשר לסמוך על רון יוחננוב שימציא מתכון מרגש של תפוחי אדמה תולשותי מלא דברים טובים. אש! אש!
איך עוד אפשר לחדש ולרגש עם מתכון תפוחי אדמה בתנור? אפשר לסמוך על רון יוחננוב שימציא מתכון מרגש של תפוחי אדמה תולשותי מלא דברים טובים. אש! אש!
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 344.2 קק״ל 1376.9 קק״לפחמימות 2.9 גרם 11.6 גרםשומן 33.4 גרם 133.6 גרםנתרן 49199.5 מ״ג 196798.1 מ״גחלבון 9.4 גרם 37.5 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.6 גרםשומן רווי 13.1 גרם 52.5 גרםכולסטרול 53.8 מ״ג 215.0 מ״גסידן 9.6 מ״ג 38.5 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״גאשלגן 12.4 מ״ג 49.6 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות344
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 344.2 קק״ל 1376.9 קק״לפחמימות 2.9 גרם 11.6 גרםשומן 33.4 גרם 133.6 גרםנתרן 49199.5 מ״ג 196798.1 מ״גחלבון 9.4 גרם 37.5 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.6 גרםשומן רווי 13.1 גרם 52.5 גרםכולסטרול 53.8 מ״ג 215.0 מ״גסידן 9.6 מ״ג 38.5 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״גאשלגן 12.4 מ״ג 49.6 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 344 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
לתפוחי האדמה בתנור:
-
1/2 ק"ג מלח גס
-
50 גרם חמאה
-
1 כף שמן זית
-
2 שיני שום
-
2 גבעולי רוזמרין
-
2 גבעולי טימין טרי
-
150 גרם גבינה צהובה 28%מגוררת
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מניחים את תפוחי האדמה על תבנית תנור כשבסיסה נייר אפייה ועליו שכבה של מלח גס.
- מכניסים את תפוחי האדמה לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים עד שתפוחי האדמה מתרככים. כך בעצם אנחנו מקבלים את אפקט המדורה, בלי להדליק אש.
- מעבירים את תפוחי האדמה האפויים לתבנית עם נייר אפייה חדש ללא המלח.
- בעזרת סכין יוצרים חריצים דמויי פרוסות בכל תפוח אדמה (לא פורסים את תפוח האדמה עד הסוף, אנחנו רוצים להשאיר אותו שלם, פשוט עם חריצים).
- ממיסים במיקרוגל את החמאה ומערבבים בקערה עם שמן זית, תימין, רוזמרין, שום, מלח ופלפל.
- בעזרת מברשת מורחים כל תפוח אדמה בתיבול השום-חמאה שהכנו ומכניסים גבינה צהובה בין החריצים.
- מכניסים לתנור לוהט בחום של 220 מעלות ל-10 דקות או עד שהגבינה מותכת ותפוח האדמה משחים.
- מורחים שוב את תפוחי האדמה בחמאה עם עשבי תיבול.
- ניתן להגיש לצד מטבל שמנת חמוצה עם שום ועירית.
-
תפוחי אדמה תלושותי, עןד מתכון אש של רון יוחננוב (צילומים: רון יוחננוב)
אופן הכנה
- מניחים את תפוחי האדמה על תבנית תנור כשבסיסה נייר אפייה ועליו שכבה של מלח גס.
- מכניסים את תפוחי האדמה לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים עד שתפוחי האדמה מתרככים. כך בעצם אנחנו מקבלים את אפקט המדורה, בלי להדליק אש.
- מעבירים את תפוחי האדמה האפויים לתבנית עם נייר אפייה חדש ללא המלח.
- בעזרת סכין יוצרים חריצים דמויי פרוסות בכל תפוח אדמה (לא פורסים את תפוח האדמה עד הסוף, אנחנו רוצים להשאיר אותו שלם, פשוט עם חריצים).
- ממיסים במיקרוגל את החמאה ומערבבים בקערה עם שמן זית, תימין, רוזמרין, שום, מלח ופלפל.
- בעזרת מברשת מורחים כל תפוח אדמה בתיבול השום-חמאה שהכנו ומכניסים גבינה צהובה בין החריצים.
- מכניסים לתנור לוהט בחום של 220 מעלות ל-10 דקות או עד שהגבינה מותכת ותפוח האדמה משחים.
- מורחים שוב את תפוחי האדמה בחמאה עם עשבי תיבול.
- ניתן להגיש לצד מטבל שמנת חמוצה עם שום ועירית.
-
תפוחי אדמה תלושותי, עןד מתכון אש של רון יוחננוב (צילומים: רון יוחננוב)
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
זה ניראה לי לא הגיוני חצי ק”ג מלח גס.. אשמח לדעת האם זה נכון .. תודה!
כן הכמות נכונה, המלח גס נועד רק לצורך כיסוי התבנית במלח ואפיית תפוחי האדמה.