עצה על ביצה (נסו להגיד את זה ברבים תראו שזה לא עובד).
מה אנחנו יודעים על ביצים? לרובנו יש תמונה בראש של רפי גינת מכריז “ס-ל-מ-ו-נ-ל-ה!!!”, ומה עוד? זהו.
אז מה חשוב לבדוק ולדעת על ביצים?
תרנגולות מטילות ביצים מאותו הפתח של יציאת הצואה שלהן. לכן לעיתים ישנו לכלוך נראה לעין על קליפת הביצה.
לביצה שכבה העוטפת אותה ותפקידה להגן על הביצה מפני כניסת זיהומים. לכן, כאשר הביצים מגיעות לאריזה, הן לא עוברות שטיפה בכדי לא לפגוע בשכבת ההגנה, אלא רק ניקוי בלחץ אוויר.
ברגע ששכבת ההגנה תיפגע הביצה תהפוך חשופה ואוויר יכנס פנימה, כך מתחיל תהליך של קלקול.
לכן - אסור לשטוף ביצים!!!!!!
האם נכניס את קרטון הביצים למקרר?
לא! משאירים! קרטון! ביצים! במקרר!!! (דמיינו אותי צועקת כאן) - זה מזוהם.
לאחר הורדת הלכלוך בלחץ אוויר, מגיע שלב הדפסת התאריך על הקליפה. אח”כ מסדרים בקרטון. כל זה קורה בסביבה מאוד מאוד לא הגיינית.
הביצים נשמרות בנפרד מכל המצרכים - מומלץ בכלי אחר (לא סתם יש במקררים כלי ייעודי לסידור ביצים).
איך נבדוק האם הביצים שקנינו טריות?
ישנן מספר דרכים לבחון את רמת טריות הביצה.
- מבחן ראשון הוא מבחן הציפה (לא מתלהבת - ישנה סכנה לזיהום, כניסת חיידקים). מכניסים ביצה לכוס עם מים. במידה והיא שוקעת היא טרייה, במידה וצפה לגמרי היא לא ראויה למאכל.
- לאחר שבירת הביצה ניתן להסתכל על החלבון והחלמון. אם החלבון נוזלי ומתפשט והחלמון נשבר בקלות- הביצה לא טרייה. אם הביצה צפופה על שטח קטן בצלחת, החלבון גבוה, ותא האוויר בקליפה קטן, הביצה טרייה.
ביצה קשה למשל קשה להכין מביצה מאוד טרייה, כי לאחר הבישול מאוד קשה לקלף את הביצה. החלבון נדבק לקליפה. רק כ-3 עד-4 ימים אחר ההטלה תתקלף הקליפה בקלות.
תשובות לשאלות נפוצות נוספות:
- דם בביצה, הכי טבעי בעולם. בקריעת כלי דם (בד”כ בשחלה) יטפטף הדם לתוך הביצה. אין בכך כל סיכון בריאותי.
- בביצים חומות דם שכיח יותר. מכשיר שיקוף ייעודי יודע לגלות דם בביצים לבנות בעוד בביצים חומות מתקשה המכשיר לזהות את הדם.
מקווה שזה יועיל לכם לשמור על הביצים…
עד הפעם הבאה… ובינתיים תהנו מכמה מתכוני ביצים שאתם חייבים להכיר -
יקרת שכטר היא טכנולוגית מזון, בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד ניסויים מעניינים.
מוקפץ עם אטריות ביצים, עוף מפורק וירקות ברוטב תמרים מיוחד
פרנץ’ טוסט מלוח: בריוש עם ביצים מוקרמות בשמנת
סירות מפנקות בטעמי ילדות משודרגים: ביצים ממולאות
כדאי לדעת: איך מכינים ביצים רכות/ עלומות?
תגובות (2)
חשוב לאכסן את הביצים כשהחוד שלהן כלפי מטה. זה ימנע מכיס האויר לנסות לנדוד דרך כל הביצה ולקלקל אותה. לא מומלץ לצרוך ביצים סדוקות ובטח לא שבורות בגלל חדירת חיידקים. ביצה שנדבקה לקרטון אפשר לשחרר בקלות אחרי שמרטיבים את המקום במים ומניחים לכמה דקות. אם בכל זאת רוצים לשמור את הביתים בקרטון במקרר 5ז חשוב מאוד לעטוף אותן בשקית ניילון כדי לבודד זיהומים.
היי גבי, תודה רבה על הקדשת הזמן וכתיבת ההתייחסות המפורטת! בהחלט הוספת כאן כמה נקודות חשובות בנוגע לביצים – מודים לך על כך!