הכל על ביצים – איך תשמרו עליהן נקיות מזיהום ואיך תדעו שהן טריות?

ביצים הן אחד מהמאכלים או חומרי הגלם הכי נפוצים במטבח שלנו - מה אנחנו יודעים עליהן? איך נשמור אותן נקיות ותשובות נוספות לשאלות נפוצות

עצה על ביצה (נסו להגיד את זה ברבים תראו שזה לא עובד).

מה אנחנו יודעים על ביצים? לרובנו יש תמונה בראש של רפי גינת מכריז “ס-ל-מ-ו-נ-ל-ה!!!”, ומה עוד? זהו.

אז מה חשוב לבדוק ולדעת על ביצים?

תרנגולות מטילות ביצים מאותו הפתח של יציאת הצואה שלהן. לכן לעיתים ישנו לכלוך נראה לעין על קליפת הביצה.

לביצה שכבה העוטפת אותה ותפקידה להגן על הביצה מפני כניסת זיהומים. לכן, כאשר הביצים מגיעות לאריזה, הן לא עוברות שטיפה בכדי לא לפגוע בשכבת ההגנה, אלא רק ניקוי בלחץ אוויר.

ברגע ששכבת ההגנה תיפגע הביצה תהפוך חשופה ואוויר יכנס פנימה, כך מתחיל תהליך של קלקול.

לכן - אסור לשטוף ביצים!!!!!!

האם נכניס את קרטון הביצים למקרר?

לא! משאירים! קרטון! ביצים! במקרר!!! (דמיינו אותי צועקת כאן) - זה מזוהם.

לאחר הורדת הלכלוך בלחץ אוויר, מגיע שלב הדפסת התאריך על הקליפה. אח”כ מסדרים בקרטון. כל זה קורה בסביבה מאוד מאוד לא הגיינית.

הביצים נשמרות בנפרד מכל המצרכים - מומלץ בכלי אחר (לא סתם יש במקררים כלי ייעודי לסידור ביצים).

איך נבדוק האם הביצים שקנינו טריות?

ישנן מספר דרכים לבחון את רמת טריות הביצה.

  1. מבחן ראשון הוא מבחן הציפה (לא מתלהבת - ישנה סכנה לזיהום, כניסת חיידקים). מכניסים ביצה לכוס עם מים. במידה והיא שוקעת היא טרייה, במידה וצפה לגמרי היא לא ראויה למאכל.
  2. לאחר שבירת הביצה ניתן להסתכל על החלבון והחלמון. אם החלבון נוזלי ומתפשט והחלמון נשבר בקלות- הביצה לא טרייה. אם הביצה צפופה על שטח קטן בצלחת, החלבון גבוה, ותא האוויר בקליפה קטן, הביצה טרייה.

ביצה קשה למשל קשה להכין מביצה מאוד טרייה, כי לאחר הבישול מאוד קשה לקלף את הביצה. החלבון נדבק לקליפה. רק כ-3 עד-4 ימים אחר ההטלה תתקלף הקליפה בקלות.

תשובות לשאלות נפוצות נוספות:

- דם בביצה, הכי טבעי בעולם. בקריעת כלי דם (בד”כ בשחלה) יטפטף הדם לתוך הביצה. אין בכך כל סיכון בריאותי.

- בביצים חומות דם שכיח יותר. מכשיר שיקוף ייעודי יודע לגלות דם בביצים לבנות בעוד בביצים חומות מתקשה המכשיר לזהות את הדם.

מקווה שזה יועיל לכם לשמור על הביצים…

עד הפעם הבאה… ובינתיים תהנו מכמה מתכוני ביצים שאתם חייבים להכיר -

יקרת שכטר היא טכנולוגית מזון, בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד ניסויים מעניינים.

 

מוקפץ עם אטריות ביצים, עוף מפורק וירקות ברוטב תמרים מיוחד

אטריות ביצים עם עוף מפורק5
מוקפץ עם אטריות ביצים, עוף מפורק וירקות ברוטב תמרים מיוחד
הרוטב של המוקפץ הזה כל כך מדליק ומיוחד, שרק בשבילו שווה להכין את המנה! נודלס מוקפץ עם ירקות פריכים ועוף מפורק
שמרו

 

פרנץ’ טוסט מלוח: בריוש עם ביצים מוקרמות בשמנת

פרנץ' טוסט מלוח
פרנץ’ טוסט מלוח: בריוש עם ביצים מוקרמות בשמנת
מה דעתכם על פרנץ' טוסט מלוח עם ביצים מוקרמות בתנור? מאפה בריוש ספוג שמנת מתוקה מענג על גבול החטא! קבלו רעיון לארוחת בוקר קצת אחרת
שמרו

 

סירות מפנקות בטעמי ילדות משודרגים: ביצים ממולאות

סירות מפנקות בטעמי ילדות משודרגים: ביצים ממולאות
מנה ראשונה כייפית לנשנוש ופשוטה מאוד להכנה! חצאי ביצים קשות ממולאות בחלמון של עצמן ששודרג עם בצל, סלרי, מיונז וחרדל. מנה קלילה שכולם יאהבו בארוחת הערב
שמרו

 

כדאי לדעת: איך מכינים ביצים רכות/ עלומות?

כדאי לדעת: איך מכינים ביצים רכות/ עלומות?
תמרה ועומר חוזרים לבסיס עם המדריך המלא והמושלם לביצה רכה/ עלומה, בכמה דקות ספורות והטכניקה הנכונה תקבלו ארוחת בוקר של אלופים
  • תמרה אהרוני ועומר מילר
שמרו

 

בראנץ’ לאלופים: סירות אבוקדו עם ביצים אפויות

אבוקדו אפוי עם ביצה
בראנץ’ לאלופים: סירות אבוקדו עם ביצים אפויות
אם אתם מארחים בשבת ורוצים להכין מנה שהאורחים לא ישכחו, זה בדיוק המתכון בשבילכם. סירות אבוקדו עם ביצים אפויות שמכינים בעשר דקות
שמרו

קטגוריות

תגיות

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    גבי ברנשטיין

    חשוב לאכסן את הביצים כשהחוד שלהן כלפי מטה. זה ימנע מכיס האויר לנסות לנדוד דרך כל הביצה ולקלקל אותה. לא מומלץ לצרוך ביצים סדוקות ובטח לא שבורות בגלל חדירת חיידקים. ביצה שנדבקה לקרטון אפשר לשחרר בקלות אחרי שמרטיבים את המקום במים ומניחים לכמה דקות. אם בכל זאת רוצים לשמור את הביתים בקרטון במקרר 5ז חשוב מאוד לעטוף אותן בשקית ניילון כדי לבודד זיהומים.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי גבי, תודה רבה על הקדשת הזמן וכתיבת ההתייחסות המפורטת! בהחלט הוספת כאן כמה נקודות חשובות בנוגע לביצים – מודים לך על כך!