מכירים את הרגע שאתם מחלצים את העוגה מהרינג או מהתבנית והיא קורסת וממש לא יציבה? האמהות שלנו קראו למצב הזה “עוגה נוסעת” ובדרך כלל היו קוראות לילדים ללקק אותה מהשיש (איזה כייף!). אבל איך מכינים עוגה מפוארת ויצוגית ובעיקר יציבה ואיך יודעים אם הקצפת מוכנה? קרין גורן מלמדת אתכם איך להקציף קצפת!
טיפ מספר 1:
מטים את הקערה הצידה. אם הקצפת נשארת במקומה ולא זזה היא מוכנה. אם הקצפת נוזלת ונוסעת, יש להמשיך להקציף עד שהקצפת סמיכה ומתייצבת. בגדול, עוד קצת זמן וסבלנות וזה קורה. עדיף פחות מאשר יותר!
טיפ מספר 2:
לפעמים, במיוחד כשחם מאוד במטבח מקציפים ומקציפים והקצפת לא מתייצבת. אז מה עושים? מכניסים את הקערה עם הקצפת והמצקציפים למקפיא למשך רבע שעה, עד שהקצפת נעשית קרה מאוד ואז מקציפים שוב. אם בא לכם ללכת על בטוח הוסיפו כף גדושה של אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל, זה ייצב לכם את כל העניין.
בא לכם מתכונים של קינוח מושלם או עוגות מרשימות שכייף להכין? בבקשה!
תגובות (0)