כל מה שאתם צריכים לדעת על מנגל

עושים מנגל? מתלבטים כמה בשר לקנות? מה האביזרים הנדרשים? איך להדליק גחלים? ומה החשיבות של מרינדה? כל התשובות לשאלות אלו ועוד בכתבה
  1. כמה בשר לקנות?״ זוהי שאלת מיליון הדולר - אמנם כל מקרה לגופו, ויש הבדל בין ארוחה לבני המשפחה המורחבת ובין ערב עם החבר׳ה מהמילואים, אבל הניסיון מוכיח שהכי נוח לחשב כ-300 גרם בשר לכל סועד. ילדים עד גיל 12-13 מחשבים לפי חצי כמות, וכך בסופו של דבר מגיעים לממוצע. למקרים מיוחדים של קרניבורים מוסיפים מקדם בנפרד. ה-300 גרם הללו אמורים לכלול את כל סוגי המנות, למשל: קבב או שניים, שיפוד או שניים והמבורגר או סטייק. דגים כדאי לשלב בחישוב רק כשמכירים את הרגלי האכילה של האנשים.

 

  1. מה האביזרים הנדרשים? מעבר למתקן הגריל, הגחלים והנפנף המסורתי, חשוב שיהיו לכם בהישג יד: מברשת ברזל לניקוי הרשת, כלי עבודה ארוכים המיועדים לגריל כמו מלקחיים, מרית ומזלג בשר, רשת כפולה לצליית ירקות ודגים; לפחות שני כלים להגשה של הבשר הצלוי (אחד בעמדת המנגל והשני בשולחן); מלח ופלפל, וכמובן ההמצאה הישראלית: קערית עם שמן וחצי בצל נעוץ על מזלג כדי לעבור על הרשת, לפני, אחרי ותוך כדי צלייה. כמו כן מגבת, נייר סופג, כפפות מבודדות חום ואולי גם משחה נגד כוויות (למקרה ש…). ולא פחות חשוב, לוודא שיש מנה לצמחונים וטבעונים, אם יש כאלה.

 

  1. מה צריך לדעת על הדלקת הגחלים? קודם כל זה לוקח זמן, אז תתחילו 45 דקות לפני שאתם רוצים להתחיל לצלות. קונים מראש כמות גדולה של גחלים ומסדרים אותן במרכז הגריל בערמה כמו פירמידה, בין הגחלים מניחים נייר ספוג במעט שמן, אותו נדליק כדי לתפוס את הגחלים. כשזה קורה משטחים את הערמה. את הרשת מניחים רק בשלב הזה, ולפחות 15 דקות לפני שמתחילים לצלות. חשוב שהרשת תהיה נקייה ומשומנת. מניחים את הבשר על הרשת החמה, אך ורק כשהגחלים אפורות. בדרך כלל יוצרים שני שטחים במנגל: חם ולוהט. בלוהט צולים שיפודים ונתחים קטנים וגם מבצעים סגירה של נתחים גדולים ורק אז מעבירים להמשך בישול באזור החם.

 

  1. מרינדות ותיבול מראש: היתרון של תיבול מראש הוא שהנתחים מקבלים טיפול משולש: הם מתרככים, מקבלים טעם עמוק ונצבעים בגוון של התיבול. מומלץ להשרות בתערובת של טריאקי וצ׳ילי מתוק של קנור או ברוטב מקסיקני של קנור, למשך חצי שעה ועד שעתיים-שלוש, תלוי בגודל הנתח: נתחי עוף שלמים יזדקקו לשעתיים-שלוש, פילה חזה עוף - שעה, שיפודי פרגיות, סלמון או טופו יסתפקו בחצי שעה; נתחי בקר גדולים מומלץ להבריש בנדיבות ברוטב ברביקיו של קנור 24 שעות לפני הצלייה ולשמור בקירור. בכל מקרה אפשר להוסיף עוד הברשה ברוטב תוך כדי צלייה.

 

  1. רטבים להגשה אחרי הצלייה: אל תשכחו רטבים שישלימו את חווית המנגל! למשל רוטב ברביקיו של קנור מושלם להגשה עם המבורגר צלוי או נתחי עוף צלויים - מורחים שכבה נדיבה, בתוך לחמניה או באגט; רוטב צ׳ילי מתוק של קנור מעולה לטבילה של שיפודי סלמון שהושרו בטריאקי; רוטב מקסיקני של קנור מצוין לתיבול קלחי תירס צלויים על הגריל - מגלגלים את קלח התירס ברוטב או מברישים בעזרת מברשת ומגישים.

 

הנה כמה מתכוני על האש שאתם חייבים להכין:

כמו על אי יווני: שיפודי חלומי במרינדה של שום ודבש

שיפודי-ירקות-Small
כמו על אי יווני: שיפודי חלומי במרינדה של שום ודבש
איך נוסעים ליוון בלי לארוז אפילו מזוודה? פשוט מאוד! מכינים שיפודי חלומי במרינדה של שמן זית, לימון ועשבי תיבול ומרגישים בטברנה יוונית
שמרו

 

הפרגית של יונית: פרגיות בנענע, צ’ילי וטריאקי

הפרגית של יונית. צילום: יונית צוקרמן
הפרגית של יונית: פרגיות בנענע, צ’ילי וטריאקי
10 דקות עבודה, חצי שעה מנוחה ועוד כמה דקות של צלייה. זה כל מה שצריך כדי להכין את הפרגית של יונית! פרגיות במרינדה נהדרת שעושה את כל ההבדל
שמרו

 

מקסיקו פינת אסיה: תירס צלוי על האש ברטבי צ׳ילי וטריאקי

תירס צלוי בצ'ילי וטריאקי2. צילום: קובי אדרי
מקסיקו פינת אסיה: תירס צלוי על האש ברטבי צ׳ילי וטריאקי
מנה נהדרת וקלילה שכיף לאכול כתוספת או כנשנוש מפנק! קלחי תירס צלויים ברוטב צ'ילי מתוק או ברוטב טריאקי - אתם תבחרו!
שמרו

 

מתכננים על האש? מה עם שיפודי ירקות בטריאקי וחמאת בוטנים?

שיפודי ירקות רוטב טריאקי קנור (צילום: שניר גואטה)
מתכננים על האש? מה עם שיפודי ירקות בטריאקי וחמאת בוטנים?
עושים על האש בסופ"ש ומחפשים מנה צמחונית נהדרת שכולם ישתגעו עליה? מכינים בקלי קלות שיפודי ירקות בטריאקי וחמאת בוטנים במתקתקות עדינה
שמרו

 

חזה עוף במרינדה של חרדל וסילאן של יונית צוקרמן

חזה עוף במרינדת חרדל וסילאן
חזה עוף במרינדה של חרדל וסילאן של יונית צוקרמן
חזה עוף במרינדה מושלמת עם חרדל, סילאן, צ'ילי ושום שתהפוך את הארוחה לטעימה במיוחד ובקלי קלות. מנת חלבון בריאה ומשביעה
שמרו

קטגוריות

תגובות (0)

Avatar