חושפים את הסוד שישדרג לכם את האפייה: סודה לשתייה או אבקת אפייה?

אף פעם לא באמת הבנתם מתי משתמשים באבקת סודה לשתייה ומתי באבקת אפייה, ומה ההבדל ביניהן? הגיע הזמן לעשות קצת סדר - האם אפשר להחליף אבקת סודה לשתייה באבקת אפייה כשמכינים עוגת תפוזים? מתי נשתמש בכל אחת מהאבקות ומה השימושים הנוספים שאפשר לעשות איתן?

לפני שמתחילים תהנו מכמה מתכונים שאפשר להשתמש בהם או באבקת אפייה או באבקת סודה לשתייה -
עוגת פרג, בייגל ביתי, מאפינס גבינות, עוף בטמפורה ועוגת תפוזים.

אז מה זה בעצם סודה לשתייה?
סודיום ביקרבונט הוא חומר התפחה כימי. במגע עם חומצה (חלב, יוגורט, תפוז) האבקה הופכת פעילה ומשחררת גז (פחמן דו חמצני). התגובה הכימית מיידית ולכן היא מביאה להתפחה מהירה.

ואיך זה שונה מאבקת אפייה?
סודה לשתייה מתפרקת במגע עם חומצה ומשחררת פד”ח לתוך הבצק, אבל מה עושים כשאין חומצה? בשביל זה בדיוק יש אבקת אפייה.
אבקת אפייה היא בעצם סודה לשתייה ידידותית בריכוז נמוך יותר.

אז מתי נשתמש בסודה לשתייה?
כשנרצה להתפיח עיסה הכוללת חומצה (חלב, יוגורט, מיצי פירות למיניהם ועוד…). ברגע שאבקת הסודה לשתייה תגע בחומצה ישוחרר מייד פד”ח לתוך העיסה וימלא בגז את חללי האוויר בעיסה.

ומתי באבקת אפייה?
כשנרצה להתפיח חומר שאין בו חומצה (קמח ומים לדוגמא).
אבקת האפייה כוללת בתוכה גם חומצה וגם קורנפלור כדי לספוח לחות וכך למנוע מצב של תגובה כימית לפני המועד הרצוי (בתוך האריזה).

ובאיזה שלב הכי כדאי להשתמש באבקות?
הכי מאוחר שאפשר. מרגע פגישת החומרים (נוזל, חומצה וסודיום) הפד”ח משתחרר לחלל, זה הזמן למהר ולהכניס את העוגה (לצורך הדוגמא) לתנור כדי לא לאבד את האוויר בבצק. לכן עדיף להוסיף את הסודה/אבקה כמה שיותר מאוחר בתהליך ההכנה.

האם ניתן להחליף ביניהן?
רק אם אתם אמא שלי (לא היה לי מיץ לימון אז שמתי בעוגה קולה - סיפור אמיתי).
לא כדאי להוסיף סודה לשתייה מעבר לכמות הרצויה כי כל כמות שלא תתפרק תיתן לאוכל טעם מריר.

ומה עוד אפשר לעשות עם אבקות הפלא הללו?
אצלי היא בשימוש בעיקר לנטרול ריחות רעים. למשל, אפשר להחליף את הדיאודורנט בכמה טפיחות של סודה לשתייה על השחי, לשים מעט סודה לשתייה בתחתית הפח ובאופן כללי בניקיון של דברים שקשה לנקות כמו ספות, תכשיטים ועוד…

ומה אי אפשר לעשות עם סודה לשתיה?
להכין ממנה סודה שאפשר לשתות.

יקרת שכטר היא טכנולוגית מזון, בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד ניסויים מעניינים.

כמה מתכונים מוצלחים שמכילים אבקת סודה לשתייה ואבקת אפייה:

 

עוגת פרג במרקם של ענן

עוגת פרג. צילום: שאטרסטוק
עוגת פרג במרקם של ענן
עוגת פרג קלילה להכנה, הכי קלאסית, הכי אוורירית, הכי טעימה. מושלמת ליד הקפה וכשצריך עוגה זריזה כדי לפנק את האורחים
שמרו

 

בייגל ביתי מבצק מושלם לארוחת בוקר או ערב מושקעת

בייגל1
בייגל ביתי מבצק מושלם לארוחת בוקר או ערב מושקעת
אחד מסימני ההיכר הכי מפורסמים של ניו יורק אצלכם במטבח! קבלו מתכון שווה להכנת בייגל קראנצ'י מבחוץ ורך מבפנים!
שמרו

 

מאפינס גבינות חרפרף שעוקץ את הלשון ומביא חשק לעוד

מאפינס גבינות חרפרף2
מאפינס גבינות חרפרף שעוקץ את הלשון ומביא חשק לעוד
מאפינס גבינות חרפרף שהוא בעצם ארוחה קלילה. התוספת החריפה מתקבלת מפלפל חלפיניו כבוש, שמקפיץ את הטעם ומביא חשק לביס נוסף!
שמרו

 

מתכון לעוף בטמפורה ברוטב לימון קראנצ’י, עם טיפ עסיסי

מתכון לעוף בטמפורה ברוטב לימון קראנצ’י, עם טיפ עסיסי
עוף בטמפורה, איך אפשר שלא לאהוב. לאכול ככה או להקפיץ עם רוטב לימון נפלא. העוף יוצא קראנצ'י בחוץ ועסיסי בפנים. פשוט תענוג!
שמרו

 

ישר למרכז השולחן: עוגת תפוזים גבוהה, חגיגית ומרשימה

עוגת תפוזים1
ישר למרכז השולחן: עוגת תפוזים גבוהה, חגיגית ומרשימה
עוגה שבאה בדיוק בזמן לשבירת הצום או לסופ"ש מתוק ומפנק - עוגת תפוזים מרשימה וגבוהה שמעטרים בשבבי קוקוס מתוקים
שמרו

קטגוריות

תגיות

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    רחלעם שלום עם שלום

    כיף לי עם הפינוקים שלך

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה, רחל!

הצג עוד