-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1329.5 קק״ל 2658.9 קק״לפחמימות 214.6 גרם 429.3 גרםסוכר 23.1 גרם 46.3 גרםשומן 31.1 גרם 62.3 גרםנתרן 1737.0 מ״ג 3474.0 מ״גחלבון 40.4 גרם 80.9 גרםסיבים תזונתיים 20.6 גרם 41.1 גרםשומן רווי 4.2 גרם 8.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 191.0 מ״ג 382.1 מ״גברזל 6.5 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 2001.3 מ״ג 4002.6 מ״גאבץ 4.7 מ״ג 9.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות1330
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1329.5 קק״ל 2658.9 קק״לפחמימות 214.6 גרם 429.3 גרםסוכר 23.1 גרם 46.3 גרםשומן 31.1 גרם 62.3 גרםנתרן 1737.0 מ״ג 3474.0 מ״גחלבון 40.4 גרם 80.9 גרםסיבים תזונתיים 20.6 גרם 41.1 גרםשומן רווי 4.2 גרם 8.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 191.0 מ״ג 382.1 מ״גברזל 6.5 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 2001.3 מ״ג 4002.6 מ״גאבץ 4.7 מ״ג 9.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 1330 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח לבן
-
350 מ"ל מים קרים1.5 כוסות פחות 1 כף
-
7גרם או 1 כפית גדושה שמרים יבשים
-
1 כפית מלח דק
-
1 כף שמן זית
מלית
-
1 כרובית בינוניתמפורקת לפרחים וחלוטה
-
2 כפות שמן זית
-
2 כפות רוטב לבישול שום ודבש קנור
-
קורט מלח דקלפי הטעם
-
קורט פלפל שחור טחוןלפי הטעם
-
קורט כמון טחון
הגשה
-
2 כפות טחינה גולמיתלפי הטעם
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לשים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו לישה במשך כ-8 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים במשך כ-60 דקות, עד להכפלת הנפח.
- מכינים את הכרובית: מחממים את התנור לחום של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית, בוזקים את שמן הזית ורוטב שום ודבש, מתבלים במלח, פלפל וכמון ומערבבים היטב.
- אופים במשך 15-20 דקות עד שהכרובית מתחילה להזהיב.
- מוציאים את התבנית ומעלים את חום התנור ל-220 מעלות.
- מחלקים את הבצק לשני כדורים. יוצרים מכל כדור מלבן או עיגול ומפזרים עליו את הכרובית. מתפיחים 20 דקות נוספות.
- אופים את הפוקצ’ות בתנור במשך 7-9 דקות להשחמה יפה.
- מזלפים על הפוקצ’ות טחינה גולמית ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לשים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו לישה במשך כ-8 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים במשך כ-60 דקות, עד להכפלת הנפח.
- מכינים את הכרובית: מחממים את התנור לחום של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית, בוזקים את שמן הזית ורוטב שום ודבש, מתבלים במלח, פלפל וכמון ומערבבים היטב.
- אופים במשך 15-20 דקות עד שהכרובית מתחילה להזהיב.
- מוציאים את התבנית ומעלים את חום התנור ל-220 מעלות.
- מחלקים את הבצק לשני כדורים. יוצרים מכל כדור מלבן או עיגול ומפזרים עליו את הכרובית. מתפיחים 20 דקות נוספות.
- אופים את הפוקצ’ות בתנור במשך 7-9 דקות להשחמה יפה.
- מזלפים על הפוקצ’ות טחינה גולמית ומגישים מיד.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
אליפות.