-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 96.9 קק״ל 2906.9 קק״לפחמימות 10.8 גרם 323.0 גרםשומן 4.2 גרם 126.5 גרםנתרן 193.7 מ״ג 5809.7 מ״גחלבון 3.6 גרם 108.7 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 15.3 גרםשומן רווי 0.6 גרם 17.0 גרםכולסטרול 19.7 מ״ג 590.9 מ״גסידן 7.3 מ״ג 220.3 מ״גברזל 0.2 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 38.8 מ״ג 1165.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 3.9 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות97
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 96.9 קק״ל 2906.9 קק״לפחמימות 10.8 גרם 323.0 גרםשומן 4.2 גרם 126.5 גרםנתרן 193.7 מ״ג 5809.7 מ״גחלבון 3.6 גרם 108.7 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 15.3 גרםשומן רווי 0.6 גרם 17.0 גרםכולסטרול 19.7 מ״ג 590.9 מ״גסידן 7.3 מ״ג 220.3 מ״גברזל 0.2 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 38.8 מ״ג 1165.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 3.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 97 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
250גרם או 2 כוסות קמח לבן
-
5גרם או 1 כפית שמרים יבשים
-
1/2 כוס מים
-
5גרם או 1 כפית סוכר לבן
-
5גרם או 1 כפית מלח דק
-
1 ביצה L
-
50 גרם שמן חמניות
מילוי
-
1 חבילה פסטרמה במעשנה נתח שלם 200 גרם"עוף טוב" עם הסימון הירוק
-
2 בצלים גדוליםקצוצים גס
-
3 כפות שמן זית
-
3 שיני שוםכתושות
-
2 ביצים קשות L
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
מחצי לימון
-
3 כפות בצל ירוקקצוץ דק
ציפוי
-
1 ביצה Lטרופה
אופן הכנה
- שמים במיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק למעט המלח והשמן ולשים במשך 5 דקות על מהירות איטית (לא לדאוג אם הבצק נראה יבש מעט).
- מוסיפים את המלח והשמן ולשים במשך 10 דקות עד שכל השמן נטמע בתוך הבצק ומקבלים בצק גמיש ורך.
- מתפיחים במשך שעה וחצי בסביבה חמימה.
- שמים שמן במחבת ומטגנים את הבצל במשך כ-20 דקות על אש בינונית נמוכה עד שהוא משחים.
- מבשלים את תפוחי האדמה על קליפתם במים מומלחים על אש בינונית עד שהם מתרככים לגמרי, מסננים ומקלפים.
- קוצצים את נתח הפסטרמה לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.
- מגררים את הביצה בפומפייה לתוך הקערה.
- מועכים את תפוחי האדמה (אפשר לגרר גם אותם בפומפייה) ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את הבצל המטוגן, השום וגרידת הלימון ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מערבבים את כל חומרי המלית ביחד עד שהמלית אחידה.
- מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים אותו לשני חלקים.
- מקמחים את משטח העבודה ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה דק מאוד, בעובי של 2 מ”מ.
- בעזרת קורצן או כוס גדולה קורצים עיגולים מהבצק.
- במרכז כל עיגול מניחים כף גדושה מתערובת המילוי (בערך בגודל של כדור פינג פונג).
- מותחים את הבצק מעבר למילוי וצובטים את הקצוות בעזרת האצבעות, או על ידי לחיצת שיני המזלג על שולי הבצק.
- ממשיכים למלא את כל הבצק (אפשר למחזר שאריות). מרדדים וממלאים גם את החצי הנוסף של הבצק.
- מעבירים את הפירושקי לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים במשך 20 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מורחים מעל הבצק את הביצה הטרופה ואופים בתנור במשך 30 דקות עד שהבצק משחים.
- מוציאים ואוכלים חם.
אופן הכנה
- שמים במיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק למעט המלח והשמן ולשים במשך 5 דקות על מהירות איטית (לא לדאוג אם הבצק נראה יבש מעט).
- מוסיפים את המלח והשמן ולשים במשך 10 דקות עד שכל השמן נטמע בתוך הבצק ומקבלים בצק גמיש ורך.
- מתפיחים במשך שעה וחצי בסביבה חמימה.
- שמים שמן במחבת ומטגנים את הבצל במשך כ-20 דקות על אש בינונית נמוכה עד שהוא משחים.
- מבשלים את תפוחי האדמה על קליפתם במים מומלחים על אש בינונית עד שהם מתרככים לגמרי, מסננים ומקלפים.
- קוצצים את נתח הפסטרמה לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.
- מגררים את הביצה בפומפייה לתוך הקערה.
- מועכים את תפוחי האדמה (אפשר לגרר גם אותם בפומפייה) ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את הבצל המטוגן, השום וגרידת הלימון ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מערבבים את כל חומרי המלית ביחד עד שהמלית אחידה.
- מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים אותו לשני חלקים.
- מקמחים את משטח העבודה ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה דק מאוד, בעובי של 2 מ”מ.
- בעזרת קורצן או כוס גדולה קורצים עיגולים מהבצק.
- במרכז כל עיגול מניחים כף גדושה מתערובת המילוי (בערך בגודל של כדור פינג פונג).
- מותחים את הבצק מעבר למילוי וצובטים את הקצוות בעזרת האצבעות, או על ידי לחיצת שיני המזלג על שולי הבצק.
- ממשיכים למלא את כל הבצק (אפשר למחזר שאריות). מרדדים וממלאים גם את החצי הנוסף של הבצק.
- מעבירים את הפירושקי לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים במשך 20 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מורחים מעל הבצק את הביצה הטרופה ואופים בתנור במשך 30 דקות עד שהבצק משחים.
- מוציאים ואוכלים חם.
בשיתוף עם "עוף טוב" עם הסימון הירוק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
אין על המתכונים שלך … הצלחה מובטחת ?