טארט שוקולד קרמל מלוח שמשגע את כל החושים
אוהבים את הטוויסט של מתוק מלוח שמשגע את החך? קבלו טארט שוקולד קרמל מלוח שנראה תמים אבל כל ביס נותן תחושה של לונה פארק על הלשון!
אוהבים את הטוויסט של מתוק מלוח שמשגע את החך? קבלו טארט שוקולד קרמל מלוח שנראה תמים אבל כל ביס נותן תחושה של לונה פארק על הלשון!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5238.7 קק״ל 5238.7 קק״לפחמימות 586.2 גרם 586.2 גרםשומן 297.6 גרם 297.6 גרםנתרן 38.0 מ״ג 38.0 מ״גחלבון 36.7 גרם 36.7 גרםסיבים תזונתיים 16.6 גרם 16.6 גרםשומן רווי 120.3 גרם 120.3 גרםכולסטרול 126.0 מ״ג 126.0 מ״גסידן 144.5 מ״ג 144.5 מ״גברזל 12.7 מ״ג 12.7 מ״גאשלגן 1138.1 מ״ג 1138.1 מ״גאבץ 6.2 מ״ג 6.2 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות5239
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5238.7 קק״ל 5238.7 קק״לפחמימות 586.2 גרם 586.2 גרםשומן 297.6 גרם 297.6 גרםנתרן 38.0 מ״ג 38.0 מ״גחלבון 36.7 גרם 36.7 גרםסיבים תזונתיים 16.6 גרם 16.6 גרםשומן רווי 120.3 גרם 120.3 גרםכולסטרול 126.0 מ״ג 126.0 מ״גסידן 144.5 מ״ג 144.5 מ״גברזל 12.7 מ״ג 12.7 מ״גאשלגן 1138.1 מ״ג 1138.1 מ״גאבץ 6.2 מ״ג 6.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 5239 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קלתית
טופי קרמל מלוח
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה יטבתה 32%
-
300גרם או 1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
50 גרם חמאה רכה
-
1/2 כפית מלח ים אטלנטי
ציפוי שוקולד
-
120מ"ל או 1/2 כוס שמנת מתוקה להקצפה יטבתה 32%
-
150 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הקלתית: מניחים בקערת הבלנדר את החמאה, אבקת הסוכר, הקמח והמלח ומעבדים לתערובת פירורית יבשה.
- מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד לקבלת גושי בצק דביקים. במידת הצורך מוסיפים מים / חלב ומעבדים עד שנוצר בצק.
- מועכים את הבצק ליצירת צורת דיסקית.
- עוטפים את דיסקית הבצק בניילון נצמד סנו סושי ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.
- מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ”מ. אפשר לעשות זאת גם בין שני ניירות אפייה טבעיים סנו סושי.
- מניחים את הבצק בתבנית ומייצרים את הקלתית.
- דוקרים את התחתית בעזרת מזלג.
- מרפדים את הקלתית בנייר אפייה.
- ממלאים את נייר האפייה בשעועית או כל קטנייה אחרת שתשמש כמשקולת.
- אופים במשך 15 דקות.
- לאחר מכן מוציאים את התבנית מהתנור, מורידים את המשקולת ומחזירים את התבנית לתנור למשך 10 דקות נוספות, או עד שהקלתית מזהיבה.
- מוציאים מהתנור ומקררים על הרשת.
- מכינים את הקרמל המלוח: מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה.
- במקביל ממיסים את הסוכר במחבת עד שמתקבל קרמל בצבע ענברי.
- מוסיפים את השמנת החמה לתוך הקרמל (התערובת אמורה לבעבע, זה בסדר) וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שמתקבל טופי קרמל אחיד וחלק.
- מוסיפים גם את החמאה והמלח ומערבבים.
- יוצקים את הקרמל המלוח לתוך הקלתית האפויה ומצננים.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את השמנת המתוקה והשוקולד במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים לתערובת חלקה.
- יוצקים את גנאש השוקולד מעל הקרמל, מיישרים ומעבירים למקרר עד ששכבת השוקולד מתייצבת.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הקלתית: מניחים בקערת הבלנדר את החמאה, אבקת הסוכר, הקמח והמלח ומעבדים לתערובת פירורית יבשה.
- מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד לקבלת גושי בצק דביקים. במידת הצורך מוסיפים מים / חלב ומעבדים עד שנוצר בצק.
- מועכים את הבצק ליצירת צורת דיסקית.
- עוטפים את דיסקית הבצק בניילון נצמד סנו סושי ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.
- מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ”מ. אפשר לעשות זאת גם בין שני ניירות אפייה טבעיים סנו סושי.
- מניחים את הבצק בתבנית ומייצרים את הקלתית.
- דוקרים את התחתית בעזרת מזלג.
- מרפדים את הקלתית בנייר אפייה.
- ממלאים את נייר האפייה בשעועית או כל קטנייה אחרת שתשמש כמשקולת.
- אופים במשך 15 דקות.
- לאחר מכן מוציאים את התבנית מהתנור, מורידים את המשקולת ומחזירים את התבנית לתנור למשך 10 דקות נוספות, או עד שהקלתית מזהיבה.
- מוציאים מהתנור ומקררים על הרשת.
- מכינים את הקרמל המלוח: מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה.
- במקביל ממיסים את הסוכר במחבת עד שמתקבל קרמל בצבע ענברי.
- מוסיפים את השמנת החמה לתוך הקרמל (התערובת אמורה לבעבע, זה בסדר) וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שמתקבל טופי קרמל אחיד וחלק.
- מוסיפים גם את החמאה והמלח ומערבבים.
- יוצקים את הקרמל המלוח לתוך הקלתית האפויה ומצננים.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את השמנת המתוקה והשוקולד במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים לתערובת חלקה.
- יוצקים את גנאש השוקולד מעל הקרמל, מיישרים ומעבירים למקרר עד ששכבת השוקולד מתייצבת.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (15)
האם אפשר להשתמש בבצק פריך מוכן? אם כן עדיין צריך לשים את הקטניות? כמה זמן לאפות?
היי קורין, עדיין צריך לשים את הקטניות ולאפות לפי ההוראות
האם יש אפשרות לשמור את הפאי ליום אחרי?
כן, במקרר