עוגת תפוזים ופרג עם קצפת תפוזית ריחנית
שילוב של פרג טרי שמזוהה עם חג פורים, ותפוזים בעלי ניחוח חורפי. עוגת תפוזים ופרג בחושה וקלה עם הר של קצפת תפוזית מוזהבת, שגם מלכת אסתר תאהב!
שילוב של פרג טרי שמזוהה עם חג פורים, ותפוזים בעלי ניחוח חורפי. עוגת תפוזים ופרג בחושה וקלה עם הר של קצפת תפוזית מוזהבת, שגם מלכת אסתר תאהב!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5172.5 קק״ל 5172.5 קק״לפחמימות 649.9 גרם 649.9 גרםשומן 300.3 גרם 300.3 גרםנתרן 848.2 מ״ג 848.2 מ״גחלבון 85.7 גרם 85.7 גרםסיבים תזונתיים 18.0 גרם 18.0 גרםשומן רווי 158.0 גרם 158.0 גרםכולסטרול 1394.4 מ״ג 1394.4 מ״גסידן 558.1 מ״ג 558.1 מ״גברזל 6.7 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 928.7 מ״ג 928.7 מ״גאבץ 6.2 מ״ג 6.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות5173
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5172.5 קק״ל 5172.5 קק״לפחמימות 649.9 גרם 649.9 גרםשומן 300.3 גרם 300.3 גרםנתרן 848.2 מ״ג 848.2 מ״גחלבון 85.7 גרם 85.7 גרםסיבים תזונתיים 18.0 גרם 18.0 גרםשומן רווי 158.0 גרם 158.0 גרםכולסטרול 1394.4 מ״ג 1394.4 מ״גסידן 558.1 מ״ג 558.1 מ״גברזל 6.7 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 928.7 מ״ג 928.7 מ״גאבץ 6.2 מ״ג 6.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 5173 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם חמאה רכהחתוכה לקוביות
-
1 תפוז בינונירק הקליפה הכתומה, קצוצה לכמות של כף אחת
-
200גרם או 1 כוס סוכר לבן
-
3 ביצים L
-
300 גרם קמח לבן2 כוסות + 2 כפות
-
1 שקית אבקת אפייה
-
50גרם או 1/3 כוס פרג טחון
-
180מ"ל או 3/4 כוס חלב 3%
-
120מ"ל או 1/2 כוס מיץ תפוזיםסחוט
קצפת תפוז
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
2 1/2 כפות אבקת סוכר
-
1/2 כפית קליפת תפוז
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- משמנים קלות תבנית עגולה בקוטר 20-22 ס”מ.
- מניחים את החמאה, קליפת התפוז והסוכר בקערת המיקסר עם וו גיטרה ומעבדים לתערובת אחידה ובהירה.
- מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, וממשיכים לעבד עד שהן נטמעות בתערובת.
- מוסיפים גם את יתר המרכיבים ומעבדים עד שנוצרת בלילה אחידה וחלקה.
- מדי פעם עוצרים את פעילות המיקסר ומורידים את הבלילה מהדפנות בעזרת מרית.
- מעבירים את הבלילה לתוך התבנית ואופים במשך 50-60 דקות או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח בלי פירורים. מצננים לגמרי.
- מכינים את הקצפת: מקציפים בקערת המיקסר עם וו בלון את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת עבה ואוורירית.
- מוסיפים את קליפת התפוז וממשיכים להקציף עוד חצי דקה.
- מורחים את הקצפת על העוגה, ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- משמנים קלות תבנית עגולה בקוטר 20-22 ס”מ.
- מניחים את החמאה, קליפת התפוז והסוכר בקערת המיקסר עם וו גיטרה ומעבדים לתערובת אחידה ובהירה.
- מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, וממשיכים לעבד עד שהן נטמעות בתערובת.
- מוסיפים גם את יתר המרכיבים ומעבדים עד שנוצרת בלילה אחידה וחלקה.
- מדי פעם עוצרים את פעילות המיקסר ומורידים את הבלילה מהדפנות בעזרת מרית.
- מעבירים את הבלילה לתוך התבנית ואופים במשך 50-60 דקות או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח בלי פירורים. מצננים לגמרי.
- מכינים את הקצפת: מקציפים בקערת המיקסר עם וו בלון את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת עבה ואוורירית.
- מוסיפים את קליפת התפוז וממשיכים להקציף עוד חצי דקה.
- מורחים את הקצפת על העוגה, ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
לגרסה פרווה אפשר שמן/מחמאה ומיץ תפוזים במקום החלב?
היי שלומית. אפשר, אבל מומלץ להשתמש בחלב ניטרלי, כמו שקדים או סויה, ושמנת צמחית.