פרחי תפוחי עץ ובצק פילו
שי-לי ליפא מכינה פרחי תפוחי עץ יפהפיים עם בצק פילו פריך. האורחים יתעלפו ואתם תקצרו המון מחמאות בארוחת החג שלכם. לא יאמינו לכם שהכנתם את זה לבד
שי-לי ליפא מכינה פרחי תפוחי עץ יפהפיים עם בצק פילו פריך. האורחים יתעלפו ואתם תקצרו המון מחמאות בארוחת החג שלכם. לא יאמינו לכם שהכנתם את זה לבד
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 257.2 קק״ל 3086.8 קק״לפחמימות 28.3 גרם 339.5 גרםשומן 12.5 גרם 149.4 גרםנתרן 119.9 מ״ג 1438.9 מ״גחלבון 2.0 גרם 24.4 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 32.3 גרםשומן רווי 5.0 גרם 59.4 גרםכולסטרול 0.4 מ״ג 4.4 מ״גסידן 7.6 מ״ג 91.4 מ״גברזל 0.7 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 101.5 מ״ג 1218.0 מ״גאבץ 115.8 מ״ג 1389.4 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 30 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות257
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 257.2 קק״ל 3086.8 קק״לפחמימות 28.3 גרם 339.5 גרםשומן 12.5 גרם 149.4 גרםנתרן 119.9 מ״ג 1438.9 מ״גחלבון 2.0 גרם 24.4 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 32.3 גרםשומן רווי 5.0 גרם 59.4 גרםכולסטרול 0.4 מ״ג 4.4 מ״גסידן 7.6 מ״ג 91.4 מ״גברזל 0.7 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 101.5 מ״ג 1218.0 מ״גאבץ 115.8 מ״ג 1389.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 257 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה בצק פילו
-
5 תפוחי עץ אדומים בינוניים
-
1 ליטר מים רותחים
-
1 כף מיץ לימון
-
1 כף סוכר לבן
-
4 כפות דבש
-
4 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מפשירים את בצק הפילו לפי הוראות היצרן.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
- מערבבים בסיר בינוני מים רותחים, מיץ לימון וסוכר.
- בעזרת סכין חדה חוצים כל תפוח ומגלענים. פורסים כל חצי לפרוסות דקות בעובי 2 מ”מ ומעבירים מיד למים.
- מבשלים את התפוחים 1-2 דקות במים הרותחים עד מתחילים להתרכך. מסננים ומצננים.
- מערבבים בקערית דבש עם 2 כפות מים.
- מתיזים על עלה פילו תרסיס שמן ומקפלים לשניים כך שמתקבל מלבן ארוך של פילו. מברישים בדבש ומקפלים שוב למלבן צר.
- מברישים את מלבן הפילו בדבש ומניחים את פרוסות התפוחים בחפיפה בחלק העליון של פס הפילו כשצידם העגול עם הקליפה כלפי מעלה. מקפלים את הפילו בחלק התחתון, ללא התפוחים כדי שהגובה הפס יתאים לגובה תבנית השקעים. מגלגלים לפרח. מניחים בתבנית ומועכים מעט כדי שהפרח ישב טוב בשקע.
- אופים בתנור החם כ-25 דקות עד שהתפוחים והבצק זהובים.
- זורים אבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מפשירים את בצק הפילו לפי הוראות היצרן.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
- מערבבים בסיר בינוני מים רותחים, מיץ לימון וסוכר.
- בעזרת סכין חדה חוצים כל תפוח ומגלענים. פורסים כל חצי לפרוסות דקות בעובי 2 מ”מ ומעבירים מיד למים.
- מבשלים את התפוחים 1-2 דקות במים הרותחים עד מתחילים להתרכך. מסננים ומצננים.
- מערבבים בקערית דבש עם 2 כפות מים.
- מתיזים על עלה פילו תרסיס שמן ומקפלים לשניים כך שמתקבל מלבן ארוך של פילו. מברישים בדבש ומקפלים שוב למלבן צר.
- מברישים את מלבן הפילו בדבש ומניחים את פרוסות התפוחים בחפיפה בחלק העליון של פס הפילו כשצידם העגול עם הקליפה כלפי מעלה. מקפלים את הפילו בחלק התחתון, ללא התפוחים כדי שהגובה הפס יתאים לגובה תבנית השקעים. מגלגלים לפרח. מניחים בתבנית ומועכים מעט כדי שהפרח ישב טוב בשקע.
- אופים בתנור החם כ-25 דקות עד שהתפוחים והבצק זהובים.
- זורים אבקת סוכר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן