-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1.0 קק״ל 8.1 קק״לפחמימות 0.1 גרם 0.8 גרםשומן 0.0 גרם 0.2 גרםנתרן 73125.1 מ״ג 585000.7 מ״גחלבון 0.1 גרם 0.5 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.1 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 4.1 מ״ג 32.4 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.4 מ״גאשלגן 6.1 מ״ג 48.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 10 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות1
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1.0 קק״ל 8.1 קק״לפחמימות 0.1 גרם 0.8 גרםשומן 0.0 גרם 0.2 גרםנתרן 73125.1 מ״ג 585000.7 מ״גחלבון 0.1 גרם 0.5 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.1 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 4.1 מ״ג 32.4 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.4 מ״גאשלגן 6.1 מ״ג 48.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
מתכון שגר ושכח! העוף הזה נשאר עסיסי ולח בזכות המלח שעושה סביבו קסמים. הבית מתמלא בריח מעורר תיאבון של עוף צלוי ורק צריך להתאפק עד שיהיה מוכן.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 5 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 1 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מפזרים קרוב לשולי התבנית את המלח בנדיבות כך שנוצרת מסגרת של מלח.
- מניחים את חלקי העוף במרכז ה’מסגרת’ באזור שאין בו מלח.
- מניחים מעל חלקי העוף ענפי טימין או רוזמרין וניתן להניח סביבו גם פרוסות תפוזים.
- מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים במשך 25 דקות.
- מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות עוד או עד שהעוף מזהיב ומוכן.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מפזרים קרוב לשולי התבנית את המלח בנדיבות כך שנוצרת מסגרת של מלח.
- מניחים את חלקי העוף במרכז ה’מסגרת’ באזור שאין בו מלח.
- מניחים מעל חלקי העוף ענפי טימין או רוזמרין וניתן להניח סביבו גם פרוסות תפוזים.
- מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים במשך 25 דקות.
- מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות עוד או עד שהעוף מזהיב ומוכן.
הערות
- ניתן לצלות לצד העוף גם פרוסות הדרים וראש שום שיוסיפו ארומה מיוחדת.
הערות
- ניתן לצלות לצד העוף גם פרוסות הדרים וראש שום שיוסיפו ארומה מיוחדת.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
לא רשום תפוזים במתכון
היי בת אל, התמונה להמחשה, אפשר להוסיף פרוסות לימון וראש שום, לא חובה
שאלה: העוף בכלל לא יושב על המלח הגס? המלח הוא רק במסגרת של התבנית? אם כן, איך העוף סופג את טעם המלח בכלל?
העוף לא סופג את הטעם, זו שיטת הכנה קלאסית שאפשר לקרוא עליה ברשת.
צוין להניח את העופות המתובלים. איזה תיבול חוץ ממלח גס?
זו טעות, המתכון תוקן 🙂