-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 431.7 קק״ל 15110.6 קק״לפחמימות 22.2 גרם 778.1 גרםשומן 36.4 גרם 1273.5 גרםנתרן 221.5 מ״ג 7753.6 מ״גחלבון 5.0 גרם 176.4 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 121.0 גרםשומן רווי 3.8 גרם 134.6 גרםכולסטרול 6.1 מ״ג 215.0 מ״גסידן 41.3 מ״ג 1444.8 מ״גברזל 1.6 מ״ג 57.3 מ״גאשלגן 230.6 מ״ג 8072.4 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 26.6 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות432
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 431.7 קק״ל 15110.6 קק״לפחמימות 22.2 גרם 778.1 גרםשומן 36.4 גרם 1273.5 גרםנתרן 221.5 מ״ג 7753.6 מ״גחלבון 5.0 גרם 176.4 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 121.0 גרםשומן רווי 3.8 גרם 134.6 גרםכולסטרול 6.1 מ״ג 215.0 מ״גסידן 41.3 מ״ג 1444.8 מ״גברזל 1.6 מ״ג 57.3 מ״גאשלגן 230.6 מ״ג 8072.4 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 26.6 מ״גסגור
אם כבר טעמתם סמבוסק חומוס טרי ומהביל, אתם יודעים וודאי שאין טעים מזה. בחרו את הגרסה שלכם – אפוי או מטוגן? זו הצלחה כך או כך.
עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 432 | כמות מנות 35 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מילוי
-
500 גרם עלי תרד
-
500 גרם גרגירי חומוס מבושליםאפשר גם קפואים או משומרים שטופים ומסוננים
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
4 בצלים בינונייםפרוסים
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 1/2 כפיות מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
טיגון
-
1 ליטר שמן קנולה
אופן הכנה
- מכינים בצק: מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד.
- מכסים את הקערה, ומעבירים למקרר להתפחה לשעה.
- מכינים את המילוי: מחממים מחבת נקייה ויבשה על הכיריים ומאדים בה את התרד עד שנפחו מצטמק לכדי שליש כמות ועד שהנוזלים נספגים.
- מסירים מהאש, מקררים סוחטים מעט להוצאת עוד מהנוזלים, קוצצים ומעבירים לקערה.
- טוחנים גרגרי חומוס במעבד מזון.
- מחממים שמן במחבת גדולה על להבה בינונית ומטגנים בצל עד השחמה כ-8 דקות.
- מוסיפים את החומוס הטחון והתבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהמלית מזהיבה מעט, מוסיפים את התרד, מערבבים ומצננים.
- מרפדים 2 מגשים בנייר אפייה.
- מעצבים וממלאים: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים חלק אחד לעלה דק בעובי 2-3 מ”ל, ובעזרת קורצן בקוטר 10 ס”מ קורצים עיגולים.
- מניחים במרכז כל עיגול כפית או שתיים מהמלית, מקפלים כל עיגול לחצי ומהדקים בעזרת האצבעות או בעזרת מזלג.
- מסדרים על מגש, בשלב זה ניתן להקפיא (במידה ואופים לאחר הקפאה יש לאפות ישירות מהמקפיא לאחר הברשה בביצה, במידה ומטגנים מומלץ להפשיר חצי שעה לפני הטיגון ולהניח ישירות בשמן ללא ביצה).
- לאפייה מחממים תנור ל-180 מעלות מורחים בביצה טרופה ואופים כ-30 דקות עד שהסמבוסק מזהיבים.
- במידה ומטגנים: מחממים על כיריים מחבת גדולה עם שמן לטיגון עמוק על להבה בינונית ומטגנים את הסמבוסק עד הזהבה, מניחים על נייר סופג ומגישים חם.
אופן הכנה
- מכינים בצק: מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד.
- מכסים את הקערה, ומעבירים למקרר להתפחה לשעה.
- מכינים את המילוי: מחממים מחבת נקייה ויבשה על הכיריים ומאדים בה את התרד עד שנפחו מצטמק לכדי שליש כמות ועד שהנוזלים נספגים.
- מסירים מהאש, מקררים סוחטים מעט להוצאת עוד מהנוזלים, קוצצים ומעבירים לקערה.
- טוחנים גרגרי חומוס במעבד מזון.
- מחממים שמן במחבת גדולה על להבה בינונית ומטגנים בצל עד השחמה כ-8 דקות.
- מוסיפים את החומוס הטחון והתבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהמלית מזהיבה מעט, מוסיפים את התרד, מערבבים ומצננים.
- מרפדים 2 מגשים בנייר אפייה.
- מעצבים וממלאים: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים חלק אחד לעלה דק בעובי 2-3 מ”ל, ובעזרת קורצן בקוטר 10 ס”מ קורצים עיגולים.
- מניחים במרכז כל עיגול כפית או שתיים מהמלית, מקפלים כל עיגול לחצי ומהדקים בעזרת האצבעות או בעזרת מזלג.
- מסדרים על מגש, בשלב זה ניתן להקפיא (במידה ואופים לאחר הקפאה יש לאפות ישירות מהמקפיא לאחר הברשה בביצה, במידה ומטגנים מומלץ להפשיר חצי שעה לפני הטיגון ולהניח ישירות בשמן ללא ביצה).
- לאפייה מחממים תנור ל-180 מעלות מורחים בביצה טרופה ואופים כ-30 דקות עד שהסמבוסק מזהיבים.
- במידה ומטגנים: מחממים על כיריים מחבת גדולה עם שמן לטיגון עמוק על להבה בינונית ומטגנים את הסמבוסק עד הזהבה, מניחים על נייר סופג ומגישים חם.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן