עוגת הדגל של חג השבועות: עוגת גבינה פירורים של קרין גורן
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 525.1 קק״ל 6301.4 קק״לפחמימות 41.5 גרם 497.6 גרםשומן 36.5 גרם 438.4 גרםנתרן 938.4 מ״ג 11261.1 מ״גחלבון 8.3 גרם 99.8 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 7.6 גרםשומן רווי 22.2 גרם 266.1 גרםכולסטרול 146.9 מ״ג 1762.5 מ״גסידן 146.4 מ״ג 1756.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 120.5 מ״ג 1445.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 5.7 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות525
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 525.1 קק״ל 6301.4 קק״לפחמימות 41.5 גרם 497.6 גרםשומן 36.5 גרם 438.4 גרםנתרן 938.4 מ״ג 11261.1 מ״גחלבון 8.3 גרם 99.8 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 7.6 גרםשומן רווי 22.2 גרם 266.1 גרםכולסטרול 146.9 מ״ג 1762.5 מ״גסידן 146.4 מ״ג 1756.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 120.5 מ״ג 1445.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 5.7 מ״גסגור
כשקרין גורן ודניאל עמית נפגשות ומחליטות לשדרג עוגת גבינה פירורים קלאסית שכולנו אוהבים – אין ספק שתצא עוגה וואו. אין חג שבועות או יום הולדת אצלנו בבית, בלי העוגה הזו, מדובר במתכון מנצח. חג שמח
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 525 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק לתחתית ולפירורים
גבינה
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
150גרם או 3/4 כוס סוכר לבן
-
120 גרם אינסטנט פודינג בטעם ונילחבילה וחצי
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 9%
-
500 גרם גבינה לבנה 9%
אופן הכנה
- מכינים את התחתית ואת הפירורים: מערבבים ידנית בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכרים והחמאה לתערובת פירורית ויבשה.
- מוסיפים חלמונים ומערבבים לקבלת בצק אחיד (אם הוא יבש ופירורי, מוסיפים עוד חלמון או קצת חלב, ואם הוא דביק מוסיפים קמח).
- משטחים מחצית מהבצק בתבנית העוגה (תבנית עגולה 24 או 26 ס”מ) עם נייר אפייה עגול, ומחצית בתבנית נפרדת על נייר אפייה.
- מכניסים את שתי התבניות לאפייה בחום של 170 מעלות למשך 20 דקות, להזהבה. מוציאים ומצננים לגמרי.
- מכינים את שכבת הגבינה: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר, פודינג ושמנת חמוצה. מתחילים במהירות איטית עד שהסוכר נמס ולא רואים יותר גרגירים, ואז מגבירים מהירות ומקציפים לקרם יציב.
- מוסיפים את הגבינה ומקציפים לקרם יציב. חשוב שהקרם יהיה יציב! אחרת העוגה עלולה לקרוס.
- משטחים את תערובת הגבינה בתבנית מעל התחתית האפויה.
- מפוררים בידיים את הבצק האפוי ומפזרים את הפירורים מעל מלית הגבינה.
- מעבירים למקרר ל-4 שעות, להתייצבות, לפני שמגישים.
אופן הכנה
- מכינים את התחתית ואת הפירורים: מערבבים ידנית בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכרים והחמאה לתערובת פירורית ויבשה.
- מוסיפים חלמונים ומערבבים לקבלת בצק אחיד (אם הוא יבש ופירורי, מוסיפים עוד חלמון או קצת חלב, ואם הוא דביק מוסיפים קמח).
- משטחים מחצית מהבצק בתבנית העוגה (תבנית עגולה 24 או 26 ס”מ) עם נייר אפייה עגול, ומחצית בתבנית נפרדת על נייר אפייה.
- מכניסים את שתי התבניות לאפייה בחום של 170 מעלות למשך 20 דקות, להזהבה. מוציאים ומצננים לגמרי.
- מכינים את שכבת הגבינה: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר, פודינג ושמנת חמוצה. מתחילים במהירות איטית עד שהסוכר נמס ולא רואים יותר גרגירים, ואז מגבירים מהירות ומקציפים לקרם יציב.
- מוסיפים את הגבינה ומקציפים לקרם יציב. חשוב שהקרם יהיה יציב! אחרת העוגה עלולה לקרוס.
- משטחים את תערובת הגבינה בתבנית מעל התחתית האפויה.
- מפוררים בידיים את הבצק האפוי ומפזרים את הפירורים מעל מלית הגבינה.
- מעבירים למקרר ל-4 שעות, להתייצבות, לפני שמגישים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (68)
200 גרם חמאה לכמות כזאת של פירורים נראה לי הרבה מידיי שמתי 100 גרם ויצא טעם מצוין
הכנתי את העוגה לפי כל ההוראות, אך היא לא התייצבה לי גם אחרי לילה שלם במקרר, העברתי אותה להקפאה אני מקווה שיצא בסדר
כמה קורנפלור עם תמצית וניל ואבקת סוכר אפשר לשים במקום האינסטנט פודינג?
היי, צריך לערבב חצי כוס אבקת חלב עם רבע כוס קורנפלור וכף סוכר וניל