קרם קוקוס למרק? שחר וואנג עם הטיפים הטובים ביותר ויש גם מתכון!
- שחר וואנג
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 173.7 קק״ל 868.5 קק״לפחמימות 30.4 גרם 151.8 גרםשומן 2.1 גרם 10.6 גרםנתרן 879.3 מ״ג 4396.7 מ״גחלבון 3.5 גרם 17.5 גרםסיבים תזונתיים 6.9 גרם 34.4 גרםשומן רווי 0.3 גרם 1.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 87.9 מ״ג 439.5 מ״גברזל 1.1 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 741.2 מ״ג 3706.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות174
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 173.7 קק״ל 868.5 קק״לפחמימות 30.4 גרם 151.8 גרםשומן 2.1 גרם 10.6 גרםנתרן 879.3 מ״ג 4396.7 מ״גחלבון 3.5 גרם 17.5 גרםסיבים תזונתיים 6.9 גרם 34.4 גרםשומן רווי 0.3 גרם 1.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 87.9 מ״ג 439.5 מ״גברזל 1.1 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 741.2 מ״ג 3706.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסגור
קרם קוקוס כולנו מכירים, נכון? אבל האם ידעתם שאפשר לעשות איתו המון דברים נפלאים, כמו למשל הסמכה של מרק טחון?
הטיפ שלי הוא שניתן לשדרג כמעט כל מרק למרק מוקרם, גם אם לא רוצים להפוך אותו לחלבי, על ידי הוספת קרם קוקוס בסוף הכנתו. ניתן לבצע את הפעולה הזו עם מרק אפונה, מרק ברוקולי, מרק כרובית, מרק פטריות ועוד רבים וטובים!
קרם הקוקוס מאופיין בתכולת שומן גבוהה יותר מחלב הקוקוס, לכן חשוב להשתמש בו בדיוק, לקבלת מרקם קטיפתי וטעים במיוחד.
שימוש בקרם קוקוס הוא טריק מדהים להסמכה של מרקים, מבלי להפוך אותם לחלביים. קבלו מרק כתום מוקרם מושלם בקלי קלות.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 174 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- ראשית, קולפים וחותכים את כל הירקות לקוביות גדולות.
- מזהיבים את קוביות הבצל בשמן במשך 2 דקות, עד שהן הופכות לשקופות.
- מוסיפים את הסוכר, המלח והפלפל ומזהיבים במשךמספר דקות.
- מוסיפים את הג’ינג’ר והשום ומטגנים במשך כ-30 שניות ולאחר מכן, מכניסים את שאר הירקות ואת המים.
- מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית- נמוכה במשך 30 דקות.
- כשכל הירקות רכים, מכבים את האש.
- מוסיפים את קרם הקוקוס, וטוחנים במוט בלנדר עד לקבלת מרקם סמיך ומוקרם.
- טועמים ומוסיפים עוד מלח במידה ויש צורך.
אופן הכנה
- ראשית, קולפים וחותכים את כל הירקות לקוביות גדולות.
- מזהיבים את קוביות הבצל בשמן במשך 2 דקות, עד שהן הופכות לשקופות.
- מוסיפים את הסוכר, המלח והפלפל ומזהיבים במשךמספר דקות.
- מוסיפים את הג’ינג’ר והשום ומטגנים במשך כ-30 שניות ולאחר מכן, מכניסים את שאר הירקות ואת המים.
- מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית- נמוכה במשך 30 דקות.
- כשכל הירקות רכים, מכבים את האש.
- מוסיפים את קרם הקוקוס, וטוחנים במוט בלנדר עד לקבלת מרקם סמיך ומוקרם.
- טועמים ומוסיפים עוד מלח במידה ויש צורך.