-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 51.6 קק״ל 722.4 קק״לפחמימות 6.4 גרם 89.6 גרםשומן 2.9 גרם 39.9 גרםנתרן 367.1 מ״ג 5138.8 מ״גחלבון 1.4 גרם 19.1 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 16.4 גרםשומן רווי 0.3 גרם 4.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 34.3 מ״ג 480.2 מ״גברזל 1.2 מ״ג 17.4 מ״גאשלגן 105.1 מ״ג 1470.8 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.6 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות52
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 51.6 קק״ל 722.4 קק״לפחמימות 6.4 גרם 89.6 גרםשומן 2.9 גרם 39.9 גרםנתרן 367.1 מ״ג 5138.8 מ״גחלבון 1.4 גרם 19.1 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 16.4 גרםשומן רווי 0.3 גרם 4.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 34.3 מ״ג 480.2 מ״גברזל 1.2 מ״ג 17.4 מ״גאשלגן 105.1 מ״ג 1470.8 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.6 מ״גסגור
אמנם נהוג להכין את קציצות הפראסה לחג הפסח, אבל מי אמר שאי אפשר להנות מהן כל השנה? קציצות כרישה טבעוניות, רכות ונימוחות מבפנים, ופריכות מבחוץ, מתאימות לאכילה כנשנוש, מנה ראשונה או חלק מברנאץ’. לא צריך יותר מהן כלום, אבל אם סחטתם מעליהן מעט לימון, תקבלו שידרוג רציני למנה.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 52 | כמות מנות 14 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
3 יחידות תפוחי אדמהגדולים, קלופים, מבושלים ומעוכים במזלג לפירה גס
-
1 יחידה בצלגדול, קצוץ
-
3 גבעולי כרישותגדולים, שטופים וקצוצים
-
3 גבעולי בצל ירוקפרוסים לפרוסות
-
3 כפות גדושות קמח עדשים כתומותאו קמח חומוס או קמח ללא גלוטן
-
3 כפות טחינה גולמית
-
1 כף אבקת מרק בטעם עוףטבעונית
-
1 כפית מלח דק
-
לטיגון
אופן הכנה
- מטגנים במחבת רחבה את הבצל והכרישה עד להזהבה.
- מעבירים את הבצל והכרישה לקערה ומוסיפים את תפוחי האדמה, הבצל הירוק, קמח העדשים, הטחינה, המלח ואבקת המרק.
- מועכים את התערובת היטב עם מזלג לקבלת תערובת אחידה. מעבירים למקרר לחצי שעה.
- מחממים שמן חצי עמוק במחבת. מכינים מהתערובת קציצות בידיים רטובות ומטגנים על להבה בינונית עד להזהבה משני הצדדים.
- מגישים לצד פלחי לימון.
*** בעמוד זה מופיע מתכון ללא גלוטן. חברת מדיפוד אינה אחראית על המוצרים בהם יעשה שימוש במסגרת הכנת המתכון ואם יכלול גלוטן. על המשתמש לבדוק היטב את רשימת המרכיבים במוצרים אותם הוא רוכש על מנת שלא יכללו חומרים המכילים גלוטן.
אופן הכנה
- מטגנים במחבת רחבה את הבצל והכרישה עד להזהבה.
- מעבירים את הבצל והכרישה לקערה ומוסיפים את תפוחי האדמה, הבצל הירוק, קמח העדשים, הטחינה, המלח ואבקת המרק.
- מועכים את התערובת היטב עם מזלג לקבלת תערובת אחידה. מעבירים למקרר לחצי שעה.
- מחממים שמן חצי עמוק במחבת. מכינים מהתערובת קציצות בידיים רטובות ומטגנים על להבה בינונית עד להזהבה משני הצדדים.
- מגישים לצד פלחי לימון.
*** בעמוד זה מופיע מתכון ללא גלוטן. חברת מדיפוד אינה אחראית על המוצרים בהם יעשה שימוש במסגרת הכנת המתכון ואם יכלול גלוטן. על המשתמש לבדוק היטב את רשימת המרכיבים במוצרים אותם הוא רוכש על מנת שלא יכללו חומרים המכילים גלוטן.
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
לא הבנתי מה נותנת אבקת מרק העוף חוץ מטעם לוואי נוראי. למה להרוס מתכון עןמחומר גלם פשוט גרוע
היי מייק, יש שאוהבים את הטעם שנותן אבקת מרק העוף. ניתן כמובן לוותר. בהצלחה!