-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 99.0 קק״ל 792.2 קק״לפחמימות 4.7 גרם 37.2 גרםשומן 9.1 גרם 72.5 גרםנתרן 391.1 מ״ג 3129.2 מ״גחלבון 0.2 גרם 1.2 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.9 גרםשומן רווי 1.3 גרם 10.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 9.0 מ״ג 71.9 מ״גברזל 0.3 מ״ג 2.6 מ״גאשלגן 63.1 מ״ג 504.9 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-35 דק׳
-
קלוריות99
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 99.0 קק״ל 792.2 קק״לפחמימות 4.7 גרם 37.2 גרםשומן 9.1 גרם 72.5 גרםנתרן 391.1 מ״ג 3129.2 מ״גחלבון 0.2 גרם 1.2 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.9 גרםשומן רווי 1.3 גרם 10.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 9.0 מ״ג 71.9 מ״גברזל 0.3 מ״ג 2.6 מ״גאשלגן 63.1 מ״ג 504.9 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.4 מ״גסגור
אל תיבהלו מצמד המילים “קונפי בצלים” – המשמעות שלו היא בסך הכל שהבצלים מטוגנים לאט לאט ולאורך זמן, עד להגעה לשלמות! קבלו מתכון של עוף בקונפי בצלים מתקתקים שמשודכים בשידוך מושלם לדלורית מטריפה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-35 דק׳ | קלוריות 99 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף בקונפי בצלים עם דלורית
-
1/3 כוס שמן זית
-
7 יחידות בצליםגדולים, קלופים, חצויים ופרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות סילאןאו דבש או מייפל
-
5 יחידות טימין טריענפים
-
6 יחידות כרעי עוף
-
1 יחידה דלוריתקלופה, ללא גרעינים, פרוסה או חתוכה לקוביות בעובי 2 ס"מ
-
1 כוס מים רותחים
הגשה
-
1/4 צרור פטרוזיליהרק העלים, קצוצים
אופן הכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב ונמוך (סוטאז’) על כיריים שמתאים לתנור ומטגנים את הבצלים 20 דקות להזהבה יפה.
- מוסיפים את המלח, הפלפל השחור, הטימין והסילאן וממשיכים לטגן עוד 10 דקות.
- מזיזים את הבצלים הצידה ומניחים את חלקי העוף כשהצד של העור כלפי מטה. מזהיבים את העוף כ-10 דקות ובינתיים מדי פעם מערבבים את הבצלים כדי שלא ישרפו.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- הופכים את העוף, כך שהצד של העור יהיה כלפי מעלה. מוסיפים את הדלורית ומערבבים אותה עם הבצלים.
- יוצקים מסביב את המים הרותחים ומכניסים את הסיר לתנור, ללא מכסה, למשך 30 דקות או עד שהעוף והדלורית זהובים יפה. מדי פעם חשוב להרטיב את העוף בנוזלים שמסביב.
- מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה מעל ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב ונמוך (סוטאז’) על כיריים שמתאים לתנור ומטגנים את הבצלים 20 דקות להזהבה יפה.
- מוסיפים את המלח, הפלפל השחור, הטימין והסילאן וממשיכים לטגן עוד 10 דקות.
- מזיזים את הבצלים הצידה ומניחים את חלקי העוף כשהצד של העור כלפי מטה. מזהיבים את העוף כ-10 דקות ובינתיים מדי פעם מערבבים את הבצלים כדי שלא ישרפו.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- הופכים את העוף, כך שהצד של העור יהיה כלפי מעלה. מוסיפים את הדלורית ומערבבים אותה עם הבצלים.
- יוצקים מסביב את המים הרותחים ומכניסים את הסיר לתנור, ללא מכסה, למשך 30 דקות או עד שהעוף והדלורית זהובים יפה. מדי פעם חשוב להרטיב את העוף בנוזלים שמסביב.
- מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה מעל ומגישים.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
מה קורה אם שמים אננס במקום דלורית? גם מתוק…
ואו יצא טעים!
אפשר בבקשה לקבל פרטים על מתכון זה אך בבישול ולא באפיה בתנור?
היי שמחה, לא מומלץ לבשל, הצלייה של העוף עם הדלורית בתנור היא הכרחית לקבלת הטעם במנה