-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1236.7 קק״ל 4946.6 קק״לפחמימות 161.2 גרם 644.9 גרםשומן 40.5 גרם 161.9 גרםנתרן 628.9 מ״ג 2515.5 מ״גחלבון 59.0 גרם 236.2 גרםסיבים תזונתיים 17.3 גרם 69.0 גרםשומן רווי 6.1 גרם 24.6 גרםכולסטרול 240.5 מ״ג 962.0 מ״גסידן 104.0 מ״ג 416.2 מ״גברזל 10.7 מ״ג 42.7 מ״גאשלגן 994.5 מ״ג 3978.0 מ״גאבץ 7.7 מ״ג 30.7 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 35 דק׳כולל 3 שעות ו-35 דק׳
-
קלוריות1237
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1236.7 קק״ל 4946.6 קק״לפחמימות 161.2 גרם 644.9 גרםשומן 40.5 גרם 161.9 גרםנתרן 628.9 מ״ג 2515.5 מ״גחלבון 59.0 גרם 236.2 גרםסיבים תזונתיים 17.3 גרם 69.0 גרםשומן רווי 6.1 גרם 24.6 גרםכולסטרול 240.5 מ״ג 962.0 מ״גסידן 104.0 מ״ג 416.2 מ״גברזל 10.7 מ״ג 42.7 מ״גאשלגן 994.5 מ״ג 3978.0 מ״גאבץ 7.7 מ״ג 30.7 מ״גסגור
מי לא אוהב הפתעות? החלטנו לפנק במתכון מושלם לאורז הפתעות שבכל ביס מגלים טעם ומרקם נוספים! מנה נהדרת של אורז מלא עם בורגול, פרגיות איכותיות, כבדי עוף ולבבות, בתיבול משגע ועשבי תיבול מעולים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-35 דק׳ | קלוריות 1237 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז הפתעות
-
3 כוסות אורז מלא
-
1 כוס בורגול
-
400 גרם סטייק פרגית
-
200 גרם כבדי עוף
-
200 גרם לבבות עוף
-
1/4 כוס שמן זית
-
לפי הטעם
-
לפי הטעם
-
1 בצל סגול גדולקצוץ גס
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 יחידה פלפל צ’ילי אדוםפרוס דק ללא הגרעינים
-
2 כפות שורש ג’ינג’רקצוץ דק
-
2 גזרים בינונייםחתוכים לרצועות
-
1 חופן בזיליקום תאילנדיאו רגיל
-
4 כפות רוטב סויהמזרח מערבמופחת מלח
-
3 כפות שמן שומשוםמזרח מערב
-
2 גבעולי בצל ירוקפרוס דק, החלק הירוק והלבן
-
4 עלי קפיר ליים טריפרוסים דק דק
אופן הכנה
- משרים את הבורגול בקערה עם מים במשך שעה ומסננים.
- מכינים את האורז המלא על פי הוראות היצרן ומקררים.
- חותכים את הפרגיות לקוביות גדולות ומתבלים את הפרגיות, כבדי העוף והלבבות במלח ופלפל.
- מחממים חלק משמן הזית במחבת רחבה או סוטאז’ ומטגנים בה את הפרגיות בנגלות קטנות ואחריהן את הכבדים והלבבות. מעבירים לצלחת.
- מוסיפים למחבת את שמן הזית הנותר ומטגנים בו את הבצל, השום, הצ’ילי, הג׳ינג׳ר והגזרים 2-3 דקות על להבה גבוהה.
- מוסיפים למחבת את האורז והבורגול ובעזרת שתי כפות עץ גדולות מערבבים היטב כ-2 דקות.
- מוסיפים את כל חלקי העוף - כולל הנוזלים שהצטברו בתחתית הצלחת - וגם את הבזיליקום, רוטב הסויה ושמן השומשום ומקפיצים עוד דקה.
- טועמים ומתקנים טעם. מפזרים בצל ירוק ועלי כפיר ליים ומגישים עם פלחי ליים.
אופן הכנה
- משרים את הבורגול בקערה עם מים במשך שעה ומסננים.
- מכינים את האורז המלא על פי הוראות היצרן ומקררים.
- חותכים את הפרגיות לקוביות גדולות ומתבלים את הפרגיות, כבדי העוף והלבבות במלח ופלפל.
- מחממים חלק משמן הזית במחבת רחבה או סוטאז’ ומטגנים בה את הפרגיות בנגלות קטנות ואחריהן את הכבדים והלבבות. מעבירים לצלחת.
- מוסיפים למחבת את שמן הזית הנותר ומטגנים בו את הבצל, השום, הצ’ילי, הג׳ינג׳ר והגזרים 2-3 דקות על להבה גבוהה.
- מוסיפים למחבת את האורז והבורגול ובעזרת שתי כפות עץ גדולות מערבבים היטב כ-2 דקות.
- מוסיפים את כל חלקי העוף - כולל הנוזלים שהצטברו בתחתית הצלחת - וגם את הבזיליקום, רוטב הסויה ושמן השומשום ומקפיצים עוד דקה.
- טועמים ומתקנים טעם. מפזרים בצל ירוק ועלי כפיר ליים ומגישים עם פלחי ליים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אפשר לשים אורז רגיל ולא מלא ?
אפשר!