שוקי עוף ממולאות מג’דרה של עדשים שחורות, אורז ופריקה
אפשר גם להכין עוף ממולא משוקיים! קבלו מתכון להכנת שוקי עוף ממולאות מג'דרה מופלאה שמכינים מעדשים שחורות, אורז ופריקי
אפשר גם להכין עוף ממולא משוקיים! קבלו מתכון להכנת שוקי עוף ממולאות מג'דרה מופלאה שמכינים מעדשים שחורות, אורז ופריקי
- קובי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 135.3 קק״ל 1623.5 קק״לפחמימות 19.2 גרם 230.9 גרםשומן 4.3 גרם 52.1 גרםנתרן 590.4 מ״ג 7085.2 מ״גחלבון 4.2 גרם 50.0 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 34.3 גרםשומן רווי 0.5 גרם 5.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.8 מ״ג 142.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 88.9 מ״ג 1066.6 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-59 דק׳
-
קלוריות135
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 135.3 קק״ל 1623.5 קק״לפחמימות 19.2 גרם 230.9 גרםשומן 4.3 גרם 52.1 גרםנתרן 590.4 מ״ג 7085.2 מ״גחלבון 4.2 גרם 50.0 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 34.3 גרםשומן רווי 0.5 גרם 5.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.8 מ״ג 142.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 88.9 מ״ג 1066.6 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
תראו איזה סיר מהמם אפשר להכין משוקי עוף ממולאות במג’דרה מתערובת עדשים שחורות, אורז ופריקה מעושנת! את שאריות המילוי מניחים במרכז התבנית, את השוקיים מסדרים מסביב, ונהנים מארוחה ססגונית וטעימה בתבנית אחת!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-59 דק׳ | קלוריות 135 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
שוקיים
-
2 ק"ג שוקי עוף
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
3 כפות שמן זית
מג'דרה
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 כוס עדשים שחורות
-
1 כוס אורז בסמטי
-
1 כוס פריקי
-
2 כפיות מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית קינמון טחון
-
4 בצלים בינונייםקצוצים
-
2 כפות סילאן
-
6 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- מכינים את השוקיים: חותכים את הבשר מסביב לעצם בעזרת סכין קטנה וחדה. ברגע שמרגישים שנכנסים פנימה מתחילים לגלף, שוברים מעט את קצה השוק ושולפים את העצם (אל תיבהלו זה לא קשה בכלל).
- שמים את השוקיים בקערה ומתבלים במעט מלח, פלפל ושמן זית.
- מכינים את המג’דרה: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את העדשים השחורות. מוסיפים את האורז והפריקי, מערבבים וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות. מתבלים במלח, פלפל וקינמון, מערבבים ומעבירים לקערה.
- מטגנים באותה מחבת את הבצל תוך כדי ערבוב להזהבה. מעבירים רבע מהכמות למחבת קטנה (לשימוש בהמשך) ואת היתר מערבבים עם תערובת האורז.
- מחממים תנור ל-200 מעלות בתכנית עוף.
- ממלאים כל שוק בכף מהתערובת ודוחסים מעט. מניחים בצד את התערובת שנשארה.
- מסדרים את השוקיים בסיר עם מעט שמן והבצל ששמרנו בצד. מוסיפים את הסילאן ומעט מלח ומערבבים היטב את השוקיים. מסדרים באמצע את התערובת שנשארה ומוסיפים את המים.
- מכסים את הסיר עם נייר אפייה ומכסה ואופים כשעה ו-10 דקות. מורידים את המכסה וממשיכים לאפות כ-10 דקות נוספות עד שהעוף משחים יפה.
אופן הכנה
- מכינים את השוקיים: חותכים את הבשר מסביב לעצם בעזרת סכין קטנה וחדה. ברגע שמרגישים שנכנסים פנימה מתחילים לגלף, שוברים מעט את קצה השוק ושולפים את העצם (אל תיבהלו זה לא קשה בכלל).
- שמים את השוקיים בקערה ומתבלים במעט מלח, פלפל ושמן זית.
- מכינים את המג’דרה: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את העדשים השחורות. מוסיפים את האורז והפריקי, מערבבים וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות. מתבלים במלח, פלפל וקינמון, מערבבים ומעבירים לקערה.
- מטגנים באותה מחבת את הבצל תוך כדי ערבוב להזהבה. מעבירים רבע מהכמות למחבת קטנה (לשימוש בהמשך) ואת היתר מערבבים עם תערובת האורז.
- מחממים תנור ל-200 מעלות בתכנית עוף.
- ממלאים כל שוק בכף מהתערובת ודוחסים מעט. מניחים בצד את התערובת שנשארה.
- מסדרים את השוקיים בסיר עם מעט שמן והבצל ששמרנו בצד. מוסיפים את הסילאן ומעט מלח ומערבבים היטב את השוקיים. מסדרים באמצע את התערובת שנשארה ומוסיפים את המים.
- מכסים את הסיר עם נייר אפייה ומכסה ואופים כשעה ו-10 דקות. מורידים את המכסה וממשיכים לאפות כ-10 דקות נוספות עד שהעוף משחים יפה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן