מאפה הבשר המושלם: לחמה בעג’ין אורגינל כמו בטורקיה
הפיצה הבשרית של טורקים היא הדבר הכי טעים שתאפו - באחריות! לחמה בעג'ין מבצק נפלא שאופים עם תערובת בשר ותבלינים נהדרים
הפיצה הבשרית של טורקים היא הדבר הכי טעים שתאפו - באחריות! לחמה בעג'ין מבצק נפלא שאופים עם תערובת בשר ותבלינים נהדרים
- קובי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1115.3 קק״ל 4461.2 קק״לפחמימות 121.7 גרם 486.9 גרםשומן 42.5 גרם 169.8 גרםנתרן 2135.9 מ״ג 8543.5 מ״גחלבון 52.3 גרם 209.1 גרםסיבים תזונתיים 10.1 גרם 40.5 גרםשומן רווי 9.6 גרם 38.4 גרםכולסטרול 113.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 125.1 מ״ג 500.3 מ״גברזל 8.8 מ״ג 35.1 מ״גאשלגן 1206.2 מ״ג 4825.0 מ״גאבץ 10.3 מ״ג 41.3 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-23 דק׳
-
קלוריות1115
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1115.3 קק״ל 4461.2 קק״לפחמימות 121.7 גרם 486.9 גרםשומן 42.5 גרם 169.8 גרםנתרן 2135.9 מ״ג 8543.5 מ״גחלבון 52.3 גרם 209.1 גרםסיבים תזונתיים 10.1 גרם 40.5 גרםשומן רווי 9.6 גרם 38.4 גרםכולסטרול 113.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 125.1 מ״ג 500.3 מ״גברזל 8.8 מ״ג 35.1 מ״גאשלגן 1206.2 מ״ג 4825.0 מ״גאבץ 10.3 מ״ג 41.3 מ״גסגור
למאפה הזה יש שמות רבים, וכמו כן הרבה עדות טוענות שהוא שייך למטבח שלהן. ככה או אחרת, לחמה בעג’ין, או מעין לחם שטוח או פיצה עם תוספת בשר טחון, זה אחד הדברים הטעימים ביותר שתכינו.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-23 דק׳ | קלוריות 1115 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
4 כוסות קמח לבן
-
1 כף סוכר לבן
-
2 כפיות שמרים יבשים
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 כוס מים פושרים
מילוי
-
1 פלפל אדום בינוני
-
1 בצל בינוני
-
2 עגבניות בינוניותבשלות
-
2 שיני שוםכתושות
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 כף גדושה רסק עגבניות
-
1 כף מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
2 כפות רכז רימונים
-
4 כפות שמן זיתלהברשה
הגשה
-
4 כפות טחינה מוכנה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, הסוכר, השמרים, השמן והמים במהירות איטית כ-8 דקות לבצק אחיד ורך.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
- טוחנים בפולסים במעבד מזון את הפלפל האדום, הבצל, העגבניות, והשום ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את הבשר, רסק העגבניות, המלח, הפלפל השחור, הפפריקה המתוקה, הפטרוזיליה ורכז הרימונים ומערבבים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ופותחים כל כדור לעיגול דק ככל האפשר.
- מניחים על רשת התנור נייר אפייה ומסדרים עליה את העיגולים.
- מניחים במרכז כל עיגול כמות נדיבה מהתערובת הבשר ומשטחים. מברישים את צדדי הבצק בשמן זית, מכניסים את הרשת לתנור ואופים את המאפים 17 דקות להשחמה יפה.
- מגישים עם טחינה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, הסוכר, השמרים, השמן והמים במהירות איטית כ-8 דקות לבצק אחיד ורך.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
- טוחנים בפולסים במעבד מזון את הפלפל האדום, הבצל, העגבניות, והשום ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את הבשר, רסק העגבניות, המלח, הפלפל השחור, הפפריקה המתוקה, הפטרוזיליה ורכז הרימונים ומערבבים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ופותחים כל כדור לעיגול דק ככל האפשר.
- מניחים על רשת התנור נייר אפייה ומסדרים עליה את העיגולים.
- מניחים במרכז כל עיגול כמות נדיבה מהתערובת הבשר ומשטחים. מברישים את צדדי הבצק בשמן זית, מכניסים את הרשת לתנור ואופים את המאפים 17 דקות להשחמה יפה.
- מגישים עם טחינה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
יצא מעולה! תודה רבה
אני רוצה לעשות 2 קילו כזה איך אני מכפילה כמויות? כי 4 כוסות זה יותר מחצי קילו קמח לא?
היי הילה, כוס קמח היא 140 גרם, כך שבמתכון יש 560 גרם קמח לבן. יכולה להכפיל אותו פי 3.5 כדי לקבל 2 ק”ג
אם בטעות בשלתי את הבשר בעייתי לאפות אותו?
לא יהיה בעייתי לאפות אותו, הוא פשוט יהיה במידת עשייה גבוהה