שיפודי פרגיות במרינדה מטריפה של אריסה, דבש ולימון כבוש
כל האורחים יבקשו את המתכון למרינדה המטריפה הזו! קבלו מתכון להכנת שיפודי פרגיות במרינדה בועטת עם פלפל ירוק, אריסה, לימון כבוש, דבש ועוד
כל האורחים יבקשו את המתכון למרינדה המטריפה הזו! קבלו מתכון להכנת שיפודי פרגיות במרינדה בועטת עם פלפל ירוק, אריסה, לימון כבוש, דבש ועוד
- גיל אטלן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 198.5 קק״ל 794.0 קק״לפחמימות 15.2 גרם 60.8 גרםשומן 15.7 גרם 62.8 גרםנתרן 996.2 מ״ג 3984.8 מ״גחלבון 1.2 גרם 4.9 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.3 גרםשומן רווי 2.6 גרם 10.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.9 מ״ג 23.7 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״גאשלגן 29.2 מ״ג 116.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות199
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 198.5 קק״ל 794.0 קק״לפחמימות 15.2 גרם 60.8 גרםשומן 15.7 גרם 62.8 גרםנתרן 996.2 מ״ג 3984.8 מ״גחלבון 1.2 גרם 4.9 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.3 גרםשומן רווי 2.6 גרם 10.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.9 מ״ג 23.7 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״גאשלגן 29.2 מ״ג 116.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
יש הרבה דרכים להכין שיפודים, ולא חייבים תמיד חכות ליום העצמאות או מנגל מחוץ לבית! נסו להכין בבית שיפודים טעימים ובלתי נשכחים במרינדה בועטת ומעולה ממש של אריסה, דבש ולימון כבוש.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 199 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פרגיות
-
1חבילה או 1 ק"ג שווארמה פרגית
מרינדה
-
1/4 כוס שמן זית קלאסי
-
1 יחידה פלפל צ’ילי ירוקמנוקה מגרעינים
-
6 שיני שום
-
1 כף אריסה
-
1 כפית כורכום
-
4 כפות לימון כבוש
-
2 כפות דבש טבעיאו סילאן טבעי
-
1 צרור כוסברהקצוצה גס
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוסאו לפי הטעם
-
1 כפית מלח דקאו לפי הטעם
אופן הכנה
- מכינים את המרינדה: טוחנים בכוס בלנדר מוט או קערה עמוקה את כל מרכיבי המרינדה למשחה ירוקה-צהובה. טועמים ומתקנים תיבול.
- חותכים את הפרגיות לנתחים שניתן לשפד. מערבבים את נתחי הפרגית עם המרינדה ומשרים במקרר מינימום שעה (מומלץ לילה שלם - ככל שהבשר נמצא יותר זמן במרינדה, כך הוא מתרכך וסופח אליו את טעמיה, וגם זמן הצלייה מתקצר).
- משפדים את נתחי הפרגית על השיפודים (טיפ: השרו את השיפודים במים כשעה-שעתיים לפני השימוש - הם יספגו לחות וכך לא יישרפו בזמן הצלייה). אם רוצים, משלבים בין לבין ירקות או פירות חתוכים.
- צולים על המנגל להשחמה יפה.
- מגישים מעל סלוף חם עם זיתים וחמוצים. אם נשאר מהמרינדה, מביאים אותה לרתיחה בסיר קטן ומגישים כרוטב ליד.
אופן הכנה
- מכינים את המרינדה: טוחנים בכוס בלנדר מוט או קערה עמוקה את כל מרכיבי המרינדה למשחה ירוקה-צהובה. טועמים ומתקנים תיבול.
- חותכים את הפרגיות לנתחים שניתן לשפד. מערבבים את נתחי הפרגית עם המרינדה ומשרים במקרר מינימום שעה (מומלץ לילה שלם - ככל שהבשר נמצא יותר זמן במרינדה, כך הוא מתרכך וסופח אליו את טעמיה, וגם זמן הצלייה מתקצר).
- משפדים את נתחי הפרגית על השיפודים (טיפ: השרו את השיפודים במים כשעה-שעתיים לפני השימוש - הם יספגו לחות וכך לא יישרפו בזמן הצלייה). אם רוצים, משלבים בין לבין ירקות או פירות חתוכים.
- צולים על המנגל להשחמה יפה.
- מגישים מעל סלוף חם עם זיתים וחמוצים. אם נשאר מהמרינדה, מביאים אותה לרתיחה בסיר קטן ומגישים כרוטב ליד.
הערות
- המרינדה הזו היא פטנט ויכולה להיות בעצם גם סתם ממרח או מטבל
הערות
- המרינדה הזו היא פטנט ויכולה להיות בעצם גם סתם ממרח או מטבל
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
היי, האם אפשר להכין בתנור ולא במנגל?
אפשר