מוסקה צמחונית עם חצילים, טופו ומיקס עדשים צבעוניות
מתכון קל ומפנק להכנת מוסקה צמחונית מנצחת! עם שכבות של חצילים, עדשים רכות ורוטב בשמל מעולה - שלא תחסלו בטעות את הכל!
מתכון קל ומפנק להכנת מוסקה צמחונית מנצחת! עם שכבות של חצילים, עדשים רכות ורוטב בשמל מעולה - שלא תחסלו בטעות את הכל!
- ניצן סוסיד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4018.9 קק״ל 4018.9 קק״לפחמימות 273.5 גרם 273.5 גרםשומן 306.0 גרם 306.0 גרםנתרן 6645.5 מ״ג 6645.5 מ״גחלבון 85.3 גרם 85.3 גרםסיבים תזונתיים 86.4 גרם 86.4 גרםשומן רווי 60.5 גרם 60.5 גרםכולסטרול 107.7 מ״ג 107.7 מ״גסידן 956.1 מ״ג 956.1 מ״גברזל 21.5 מ״ג 21.5 מ״גאשלגן 6930.7 מ״ג 6930.7 מ״גאבץ 7.0 מ״ג 7.0 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות4019
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4018.9 קק״ל 4018.9 קק״לפחמימות 273.5 גרם 273.5 גרםשומן 306.0 גרם 306.0 גרםנתרן 6645.5 מ״ג 6645.5 מ״גחלבון 85.3 גרם 85.3 גרםסיבים תזונתיים 86.4 גרם 86.4 גרםשומן רווי 60.5 גרם 60.5 גרםכולסטרול 107.7 מ״ג 107.7 מ״גסידן 956.1 מ״ג 956.1 מ״גברזל 21.5 מ״ג 21.5 מ״גאשלגן 6930.7 מ״ג 6930.7 מ״גאבץ 7.0 מ״ג 7.0 מ״גסגור
במקור ביוון מכינים מוסקה עם מלית בשרית. אבל גם צמחונים יכולים להנות מהגרסה המעולה הזו ללא בשר. מחליפים אותו בתערובת עדשים מתובלת, משלבים כרגיל חצילים ברוטב עגבניות ורוטב בשמל ומקבלים מוסקה מושלמת ממש!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 4019 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
שכבת עדשים וטופו
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
1 חבילה טופו
-
2 קופסאות עגבניות מרוסקות
-
1 כף רסק עגבניות
-
2 כפות בזיליקוםקצוץ
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כוס עדשים שחורותמבושלות ומסוננות
-
1/2 כוס עדשים כתומותמושרות חצי שעה במים ומסוננות
רוטב בשאמל
-
2 כפות חמאהאו נטורינה
-
2 כפות קמח לבן
-
2 כוסות חלב 3%או חלב צמחי
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 3 ס”מ וקוצצים את הבצל ואת הטופו.
- מסדרים את החצילים על נייר האפייה, מברישים בשמן זית משני הצדדים ואופים 15 דקות לריכוך חלקי.
- מכינים את המילוי: מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב להזהבה. מוסיפים את הטופו ומטגנים עוד 3 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, המלח, הפלפל השחור והפפריקה ומערבבים.
- מוסיפים את העדשים השחורות והכתומות ומבשלים חצי שעה.
- מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב והתבלינים ומערבבים עם מטרפה על להבה נמוכה להסמכה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרכיבים את המוסקה: שמים נייר אפייה מלבני בתבנית ומסדרים שכבה ראשונה של חצילים. מורחים מעל מחצית מתערובת העדשים. יוצקים מעליו מחצית מרוטב הבשאמל ומורחים עם כף. מסדרים שכבה שנייה של החצילים, מעליהם מורחים את החצי השני של תערובת העדשים ומעליה את רוטב הבשאמל הנותר.
- אופים את המוסקה כ-40 דקות להזהבה יפה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 3 ס”מ וקוצצים את הבצל ואת הטופו.
- מסדרים את החצילים על נייר האפייה, מברישים בשמן זית משני הצדדים ואופים 15 דקות לריכוך חלקי.
- מכינים את המילוי: מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב להזהבה. מוסיפים את הטופו ומטגנים עוד 3 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, המלח, הפלפל השחור והפפריקה ומערבבים.
- מוסיפים את העדשים השחורות והכתומות ומבשלים חצי שעה.
- מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב והתבלינים ומערבבים עם מטרפה על להבה נמוכה להסמכה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרכיבים את המוסקה: שמים נייר אפייה מלבני בתבנית ומסדרים שכבה ראשונה של חצילים. מורחים מעל מחצית מתערובת העדשים. יוצקים מעליו מחצית מרוטב הבשאמל ומורחים עם כף. מסדרים שכבה שנייה של החצילים, מעליהם מורחים את החצי השני של תערובת העדשים ומעליה את רוטב הבשאמל הנותר.
- אופים את המוסקה כ-40 דקות להזהבה יפה.
הערות
- לגרסה הטבעונית: החליפו ברוטב הבשאמל את החמאה במחמאה/נטורינה ואת החלב בחלב צמחי
הערות
- לגרסה הטבעונית: החליפו ברוטב הבשאמל את החמאה במחמאה/נטורינה ואת החלב בחלב צמחי
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
היי.. אני צמחונית אבל לא אוהבת טופו בכלל. מה אני יכולה לשים במקום?
אולי סייטן יעשה כאן את אותה העבודה, לא ניסינו 🙂