-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 258.0 קק״ל 3096.4 קק״לפחמימות 20.1 גרם 241.4 גרםשומן 17.5 גרם 209.8 גרםנתרן 307.0 מ״ג 3683.8 מ״גחלבון 5.6 גרם 66.7 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.8 גרםשומן רווי 9.1 גרם 108.9 גרםכולסטרול 41.4 מ״ג 497.2 מ״גסידן 59.2 מ״ג 711.0 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.6 מ״גאשלגן 51.0 מ״ג 612.6 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות258
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 258.0 קק״ל 3096.4 קק״לפחמימות 20.1 גרם 241.4 גרםשומן 17.5 גרם 209.8 גרםנתרן 307.0 מ״ג 3683.8 מ״גחלבון 5.6 גרם 66.7 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.8 גרםשומן רווי 9.1 גרם 108.9 גרםכולסטרול 41.4 מ״ג 497.2 מ״גסידן 59.2 מ״ג 711.0 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.6 מ״גאשלגן 51.0 מ״ג 612.6 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.0 מ״גסגור
הכנת טארט לא תמיד דורשת אפייה עיוורת והתעסקות עם בצק פריך. קבלו מתכון פשוט ונפלא של השף ישראל אהרוני לטארט עם קיצור דרך, קלתית שמכינים מבצק עלים מוכן, ומילוי טעים במיוחד של שמנת פטריות, גבינה וטבעות בצל.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 258 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
טארט
-
500 גרם בצק עליםמופשר על פי הוראות היצרן
-
40 גרם חמאה
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןמוצקות ופרוסות
-
12 שיני שוםקצוצות
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 קורט אגוז מוסקט
-
1 כף קמח לבן
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת לבישול 15%
-
1 בצל סגול בינוני
-
1 כף שמן זית
-
1/2 כוס גבינת פרמזןמגוררת דק
-
1 ביצה Mלהברשת הבצק
אופן הכנה
- מרדדים את הבצק למלבן דק ומיישרים את השוליים. חותכים מסגרת למחצית עומק הבצק בעזרת סכין חדה ברוחב כ-1.5 ס”מ. מכניסים למקפיא לרבע שעה.
- ממיסים את החמאה במחבת רחבה ומטגנים את הפטריות והשום תוך כדי ערבוב 2 דקות בלבד. מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את הקמח ומערבבים עוד דקה. מוסיפים את השמנת ואגוז המוסקט, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות עד שהרוטב סמיך. מקררים לגמרי.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- חותכים את הבצל לטבעות דקות ומערבבים אותן עם מעט שמן זית.
- מניחים את הבצק המקורר בתבנית, מפזרים את תבשיל הפטריות בשכבה אחידה בחלק הפנימי של הבצק, שלא יגלוש אל המסגרת, ומפזרים מעל את הגבינה וטבעות הבצל.
- מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה ואופים כ-40 דקות להזהבה יפה של המאפה.
אופן הכנה
- מרדדים את הבצק למלבן דק ומיישרים את השוליים. חותכים מסגרת למחצית עומק הבצק בעזרת סכין חדה ברוחב כ-1.5 ס”מ. מכניסים למקפיא לרבע שעה.
- ממיסים את החמאה במחבת רחבה ומטגנים את הפטריות והשום תוך כדי ערבוב 2 דקות בלבד. מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את הקמח ומערבבים עוד דקה. מוסיפים את השמנת ואגוז המוסקט, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות עד שהרוטב סמיך. מקררים לגמרי.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- חותכים את הבצל לטבעות דקות ומערבבים אותן עם מעט שמן זית.
- מניחים את הבצק המקורר בתבנית, מפזרים את תבשיל הפטריות בשכבה אחידה בחלק הפנימי של הבצק, שלא יגלוש אל המסגרת, ומפזרים מעל את הגבינה וטבעות הבצל.
- מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה ואופים כ-40 דקות להזהבה יפה של המאפה.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אפשר להכין עם ריבועי בצק עלים?
כן בטח