עוגת קרמבו משגעת עם קציפת מרנג בציפוי שוקולד
עוגת קרמבו חורפית ומשגעת, כזאת שכיף לחלוק עם חברים ומשפחה סביב השולחן. כמות המחמאות שתקבלו על העוגה הזו רק יגרמו לכם לרצות להכין אותה כבר שוב
עוגת קרמבו חורפית ומשגעת, כזאת שכיף לחלוק עם חברים ומשפחה סביב השולחן. כמות המחמאות שתקבלו על העוגה הזו רק יגרמו לכם לרצות להכין אותה כבר שוב
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5577.0 קק״ל 5577.0 קק״לפחמימות 625.7 גרם 625.7 גרםשומן 270.6 גרם 270.6 גרםנתרן 1818.6 מ״ג 1818.6 מ״גחלבון 62.0 גרם 62.0 גרםסיבים תזונתיים 32.1 גרם 32.1 גרםשומן רווי 53.0 גרם 53.0 גרםכולסטרול 301.4 מ״ג 301.4 מ״גסידן 305.6 מ״ג 305.6 מ״גברזל 25.4 מ״ג 25.4 מ״גאשלגן 2298.3 מ״ג 2298.3 מ״גאבץ 12.5 מ״ג 12.5 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות5577
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5577.0 קק״ל 5577.0 קק״לפחמימות 625.7 גרם 625.7 גרםשומן 270.6 גרם 270.6 גרםנתרן 1818.6 מ״ג 1818.6 מ״גחלבון 62.0 גרם 62.0 גרםסיבים תזונתיים 32.1 גרם 32.1 גרםשומן רווי 53.0 גרם 53.0 גרםכולסטרול 301.4 מ״ג 301.4 מ״גסידן 305.6 מ״ג 305.6 מ״גברזל 25.4 מ״ג 25.4 מ״גאשלגן 2298.3 מ״ג 2298.3 מ״גאבץ 12.5 מ״ג 12.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 5577 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק פריך
-
300 גרם קמח לבןאו 2 כוסות + 2 כפות
-
1/4 כפית אבקת אפייה
-
100גרם או 1 שקית אבקת סוכר
-
200 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות
-
1 ביצה L
-
1/2 כפית תמצית וניל
-
1 קורט מלח דק
מרנג
-
3 חלבונים Lבטמפרטורת החדר
-
1 קורט מלח דק
-
200גרם או 1 כוס סוכר לבן
-
3 כפות מים
-
1 כפית תמצית וניל
ציפוי שוקולד
-
300 גרם שוקולד מריר
-
2 כפות שמן קנולה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- טוחנים במעבד מזון את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסוכר והחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים בלחיצות קצרות, רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.
- מרדדים את הבצק על נייר אפיה לעובי של חצי ס”מ. הופכים את הבצק על התבנית, מהדקים אותו היטב לתבנית וחותכים את השאריות מסביב עם סכין.
- אופים את התחתית 12-15 דקות להזהבה יפה ומצננים.
- מכינים את המרנג: מתחילים להקציף בקערת מיקסר עם וו בלון את החלבונים והמלח.
- מביאים לרתיחה בסיר קטן את הסוכר והמים וממשיכים לבשל עד שהסירופ מגיע לטמפרטורה של 115-118 מעלות.
- כשהסירופ מגיע ל-105 מעלות, מעלים את המהירות של המיקסר לבינונית. כשהסירופ מוכן, מסירים את הסיר מהאש, מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הסירופ לתוך החלבונים בזרם דק תוך כדי הקצפה מהירה מאוד. ממשיכים להקציף 6-10 דקות או עד שהמרנג יציב מאוד, והקערה מרגישה נעימה למגע. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את הווניל.
- מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2-3 ס”מ ומזלפים תלוליות קרמבו על הטארט.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על באן מרי, מוסיפים את השמן ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצקים את השוקולד על הטארט ומקפיאים 5 דקות להתקשות הציפוי. שומרים במקרר ומגישים קר.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- טוחנים במעבד מזון את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסוכר והחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים בלחיצות קצרות, רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.
- מרדדים את הבצק על נייר אפיה לעובי של חצי ס”מ. הופכים את הבצק על התבנית, מהדקים אותו היטב לתבנית וחותכים את השאריות מסביב עם סכין.
- אופים את התחתית 12-15 דקות להזהבה יפה ומצננים.
- מכינים את המרנג: מתחילים להקציף בקערת מיקסר עם וו בלון את החלבונים והמלח.
- מביאים לרתיחה בסיר קטן את הסוכר והמים וממשיכים לבשל עד שהסירופ מגיע לטמפרטורה של 115-118 מעלות.
- כשהסירופ מגיע ל-105 מעלות, מעלים את המהירות של המיקסר לבינונית. כשהסירופ מוכן, מסירים את הסיר מהאש, מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הסירופ לתוך החלבונים בזרם דק תוך כדי הקצפה מהירה מאוד. ממשיכים להקציף 6-10 דקות או עד שהמרנג יציב מאוד, והקערה מרגישה נעימה למגע. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את הווניל.
- מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2-3 ס”מ ומזלפים תלוליות קרמבו על הטארט.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על באן מרי, מוסיפים את השמן ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצקים את השוקולד על הטארט ומקפיאים 5 דקות להתקשות הציפוי. שומרים במקרר ומגישים קר.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן