עוגת סנט אונורה חגיגית עם סופגניות במקום פחזניות
קבלו מתכון להכנת עוגת סנט אונורה בגרסת חנוכה. בסיס בצק עלים ומלא סופגניות טבולות בקרמל וממולאות בקרם מסקרפונה עשיר, ה-קינוח של החג הקרוב!
קבלו מתכון להכנת עוגת סנט אונורה בגרסת חנוכה. בסיס בצק עלים ומלא סופגניות טבולות בקרמל וממולאות בקרם מסקרפונה עשיר, ה-קינוח של החג הקרוב!
- שירן מתתיהו
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 10509.2 קק״ל 10509.2 קק״לפחמימות 1081.4 גרם 1081.4 גרםשומן 610.3 גרם 610.3 גרםנתרן 2458.4 מ״ג 2458.4 מ״גחלבון 162.5 גרם 162.5 גרםסיבים תזונתיים 15.5 גרם 15.5 גרםשומן רווי 340.1 גרם 340.1 גרםכולסטרול 889.4 מ״ג 889.4 מ״גסידן 529.1 מ״ג 529.1 מ״גברזל 8.5 מ״ג 8.5 מ״גאשלגן 1157.3 מ״ג 1157.3 מ״גאבץ 7.2 מ״ג 7.2 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות ו-40 דק׳
-
קלוריות10509
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 10509.2 קק״ל 10509.2 קק״לפחמימות 1081.4 גרם 1081.4 גרםשומן 610.3 גרם 610.3 גרםנתרן 2458.4 מ״ג 2458.4 מ״גחלבון 162.5 גרם 162.5 גרםסיבים תזונתיים 15.5 גרם 15.5 גרםשומן רווי 340.1 גרם 340.1 גרםכולסטרול 889.4 מ״ג 889.4 מ״גסידן 529.1 מ״ג 529.1 מ״גברזל 8.5 מ״ג 8.5 מ״גאשלגן 1157.3 מ״ג 1157.3 מ״גאבץ 7.2 מ״ג 7.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-40 דק׳ | קלוריות 10509 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
סופגניות
-
500 גרם קמח לבן
-
4 כפות סוכר לבן
-
25 גרם שמרים טרייםאו 1.5 כפות שמרים יבשים
-
3/4כוס או 180 מ"ל חלב 3%פושר, או מים
-
2 ביצים M
-
1 כפית תמצית וניל
-
50 גרם חמאה רכה
-
1 כף ברנדיאו כל משקה אלכוהולי אחר, לא חובה
-
1 כפית שטוחה מלח דק
טיגון עמוק
בסיס בצק עלים
-
1 חבילה בצק עליםמופשר לפי הוראות היצרן
קרם מסקרפונה
-
750מ"ל או 3 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
200 גרם גבינת מסקרפונה
-
2 כפות אבקת סוכר
-
5 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 כפית מחית וניל
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים כ-10 דקות לבצק אחיד ורך. מעבירים אותו לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק לכדורים קטנטנים (במשקל 20 גרם האחד) ומניחים על מגש משומן היטב. מכסים ומתפיחים שוב כחצי שעה עד הכפלת הנפח.
- מחממים את השמן לטיגון עמוק (כ-170 מעלות) ומטגנים את הסופגניות כ-2 דקות מכל צד להזהבה. מוציאים על נייר סופג ומקררים לטמפרטורת החדר.
- מכינים את התחתית: מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- קורצים מבצק העלים עיגול בקוטר 22 ס”מ, מעבירים לתבנית ואופים כחצי שעה להשחמה יפה.
- מכינים את הקרם: מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון את כל המרכיבים לקרם יציב.
- מכינים את הקרמל: מבשלים את הסוכר והמים על להבה נמוכה עד שנוצר קרמל בצבע ענברי.
- טובלים את הסופגניות בקרמל ומניחים עם צד הקרמל כלפיי מטה על נייר אפייה. ממתינים 10 דקות להתקשות.
- מרכיבים את הקינוח: ממלאים את הסופגניות בקרם המסקרפונה. מניחים את בצק העלים על צלחת הגשה,
- מזלפים מקרם המסקרפונה על כל תחתית בצק העלים ומסדרים את הסופגניות מעל הקרם. מזלפים שוב מהקרם ביד חופשית ומניחים מעל סופגניה נוספת.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים כ-10 דקות לבצק אחיד ורך. מעבירים אותו לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק לכדורים קטנטנים (במשקל 20 גרם האחד) ומניחים על מגש משומן היטב. מכסים ומתפיחים שוב כחצי שעה עד הכפלת הנפח.
- מחממים את השמן לטיגון עמוק (כ-170 מעלות) ומטגנים את הסופגניות כ-2 דקות מכל צד להזהבה. מוציאים על נייר סופג ומקררים לטמפרטורת החדר.
- מכינים את התחתית: מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- קורצים מבצק העלים עיגול בקוטר 22 ס”מ, מעבירים לתבנית ואופים כחצי שעה להשחמה יפה.
- מכינים את הקרם: מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון את כל המרכיבים לקרם יציב.
- מכינים את הקרמל: מבשלים את הסוכר והמים על להבה נמוכה עד שנוצר קרמל בצבע ענברי.
- טובלים את הסופגניות בקרמל ומניחים עם צד הקרמל כלפיי מטה על נייר אפייה. ממתינים 10 דקות להתקשות.
- מרכיבים את הקינוח: ממלאים את הסופגניות בקרם המסקרפונה. מניחים את בצק העלים על צלחת הגשה,
- מזלפים מקרם המסקרפונה על כל תחתית בצק העלים ומסדרים את הסופגניות מעל הקרם. מזלפים שוב מהקרם ביד חופשית ומניחים מעל סופגניה נוספת.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן